3 علت میوه ندادن خیار – 3روش سریع درمان+ کود و سم مورد نیاز

3 علت میوه ندادن خیار - 3روش سریع درمان+ کود و سم مورد نیاز

3 علت میوه ندادن خیار

آیا دلیل میوه ندادن خیار را می‌دانید؟ می‌دانید چرا تمام هزینه و زمانی که برای پرورش این محصول خرج کرده‌اید، بی‌نتیجه بوده است؟ مسلماً هنگامی که مرحله میوه دهی فرامی‌رسد، میوه ندادن خیار شما را نگران می‌کند. درنتیجه به دنبال پیدا کردن مشکل و پس از آن راهکاری برای حل آن هستید.

شرایط محیطی می‌تواند به گونه‌ای در هر مرحله از رشد گیاه در ایجاد این عارضه نقش داشته باشد. برای آنکه بتوانید بهتر تشخیص دهید علت بار ندادن بوته خیار چیست و باید چه کار کنید؛ با ما در ادامه این مقاله همراه باشید.

3 علت میوه ندادن خیار

 

گرده افشانی ضعیف

برای آنکه گیاه به مرحله میوه دهی برسد، گرده افشانی باید به صورت کامل انجام شود. در برخی از شرایط این عمل به صورت ناقص یا ضعیف انجام می‌شود. به همین خاطر با پدیده میوه ندادن خیار مزرعه‌تان مواجه می‌شوید. علاوه بر آن، گرده افشان نبودن خود خیار نیز در شدت این مشکل تأثیر دارد.

در گرده افشانی، گرده‌ها باید از اندام نر گیاه به روی گل‌های ماده آن منتقل شوند. این انتقال را حشرات به ویژه زنبورهای عسل انجام می‌دهند. با این حال تنها وجود زنبورهای عسل در اطراف این اندام‌ها مشکل را حل نمی‌کند. به این دلیل که ممکن است حتی با وجود این حشرات، باز هم گرده افشانی به دلیل ناتوانی آن‌ها انجام نشود.

بدون گرده افشانی لازم و کافی در واقع تعداد زیادی گل بدون میوه خواهید داشت. به این خاطر که گیاه در همان مرحله گلدهی باقی می‌ماند و تا فراهم شدن شرایط یک گرده افشانی مناسب، خبری از میوه دهی نخواهد بود.

گرده افشانی ضعیف از علل میوه ندادن خیار

 

راه‌حل مشکل گرده افشانی ضعیف

برای حل مشکل میوه ندادن خیار به خاطر گرده افشانی ضعیف، راهکارهایی وجود دارد که خودتان می‌توانید انجام دهید. شما می‌توانید گرده‌های نر را به صورت دستی با یک برس کوچک و نرم به گل‌های ماده منتقل کنید. توجه کنید که این عمل باید با دقت بسیار زیادی انجام شود؛ زیرا می‌تواند بی‌نتیجه شود.

مورد بعدی آن است که حشرات و زنبورهای عسل را در اطراف گیاهان خیار افزایش دهید. حال این کار چگونه باید انجام شود؟ کاشت گیاهانی ازجمله: شبدر، بومادران، نعناع یا گشنیز در نزدیکی گیاهان خیار باعث جمع شدن حشرات می‌شوند. در این حالت نه‌تنها گرده افشانی انجام می‌شود؛ بلکه این حشرات آفات گیاه خیار را کنترل می‌کنند.

تشکیل نشدن شکوفه ماده

گل‌های نر و ماده در گیاهان خیار به صورت مجزا قرار دارند. گل‌های نر روی ساقه کوتاه و ماده در ساقه‌های بلندتر وجود دارند. ناتوانی گل ماده در تشکیل گرده و همچنین ناتوانی گل نر در تشکیل میوه، ادغام این دو را برای تشکیل میوه ضروری ساخته است. میزان تولیدی این دو یکسان است؛ اما پیش از تشکیل گل‌های ماده، گل‌های نر تشکیل می‌شوند. درنتیجه شکوفه دادن؛ اما میوه ندادن خیار می‌تواند رخ دهد.

این فاصله میان رشد گل نر و تشکیل گل ماده، بنا بر شرایط محیط یا تنوع گیاهی متغیر است. درنتیجه بار ندادن خیار ممکن است تنها به دلیل شکل نگرفتن گل‌های ماده باشد. در این حالت باید منتظر بمانید که این گل‌ها وارد روند رشد خود شوند. این حالت زمانی نگران‌کننده است که اواخر فصل بیاید و هنوز گل ماده‌ای وجود نداشته باشد.

تشکیل نشدن شکوفه ماده باعث میوه ندادن خیار می شود

راه‌حل مشکل نبود گل‌های ماده

متأسفانه، راه‌حل‌هایی که برای افزایش گل‌های ماده می‌توانید انجام دهید در برخی حالات مشکلات دیگری را ایجاد می‌کنند. مشکلاتی مانند کاهش گل‌های نر! با این حال می‌توانید گیاهان خود را در هوای خنک‌تر بکارید. اگر منطقه کشت شما گرم است، می‌توانید در ساعاتی که آفتاب شدید است کمی سایه برای آن‌ها ایجاد کنید.

تغییر نوع واریته نیز می‌تواند در حل این مشکل به شما کمک کند. در صورتی که گونه ژینوسی را انتخاب کنید، نگرانی بابت کاهش گل‌های ماده نخواهید داشت. به این علت که این رقم گل‌های ماده بیشتری تولید می‌کند. این در حالی است که مشکل اینجاست که با کمبود گل‌های نر خیار مواجه شوید.

شرایط محیطی

شرایط محیطی یکی از عوامل اصلی میوه ندادن خیار است. این شرایط به طور مستقیم نیز روی روند گرده افشانی و اعمال زنبورهای عسل نقش دارند. در ادامه دلایل میوه ندادن خیار در این حوزه بررسی شده‌اند.

دما

دمای پایین تأثیر زیادی روی تخریب گل‌ها و همچنین میوه ندادن خیار دارد. در صورتی که دمای محیط به پایین‌تر از 10 درجه سانتی گراد برسد، گرده افشانی مختل و فرایند تشکیل میوه به تأخیر می‌افتد. با این حال مسئله‌ای که وجود دارد آن است که در دمای بالا، گل‌های نر و در دمای پایین گل‌های ماده بیشتری تولید می‌شوند.

درنتیجه، شما باید یک دمای متعادلی را برای رشد و میوه دهی گیاهانتان در نظر بگیرید. افزون بر آن نوع واریته روی میزان مورد نیاز این دمای متعادل و سرعت میوه دهی تأثیر می‌گذارد. به‌عنوان‌مثال خیارهای بوته‌ای به نسبت سایر گونه‌های خیار بار دادن میوه را زودتر آغاز می‌کنند.

از طرفی دیگر دمای محیط و آب‌وهوایی که برقرار است، بر نحوه فعالیت زنبورها اثر می‌گذارند. از آن طرف هم فعالیت زنبورها روی میوه ندادن خیار تأثیر می‌گذارند. در روزهای بارانی یا طوفانی، زنبورها نمی‌توانند در اطراف گل‌ها وظیفه خود را انجام دهند. از همین رو با ثابت ماندن این شرایط هوایی زمان گرده افشانی و درنتیجه میوه دهی به تعویق می‌افتد.

فعالیت زنبورها روی میوه ندادن خیار تأثیر می‌گذارند.

 

کودهای نیتروژنی

گیاهان خیار در طول فرایند پرورش خود به مواد غذایی زیادی نیاز دارند. از همین رو شما با افزودن کودهای مختلف، نیاز این گیاهان را برطرف می‌کنید. با این حال ممکن است در مصرف برخی کودها مانند کودهای دامی حاوی نیتروژن وسواس به خرج دهید. در این صورت نه‌تنها با بیماری میوه ندادن خیار روبرو می‌شوید؛ بلکه به گیاه نیز آسیب می‌رسانید.

نیتروژن زیاد در گیاه باعث رشد رویشی اندام‌های برگ و شاخه آن می‌شوید. این طور می‌توان گفت که این ترکیب، تمرکز را از روی میوه دهی برمی‌دارد و روی رشد برگ‌های سبز فراوان می‌گذارد. در این حالت تولید میوه قربانی رشد این بخش‌های گیاه می‌شود.

علاوه بر آن سطح بالای نیتروژن در گیاه، موجب تشدید کمبود گل‌های ماده می‌شود. ممکن است در برخی حالت نیز گیاه شما به طور کامل بسوزد. همان طور که متوجه شدید، نیتروژن زیاد اصلاً در راستای کمک به گیاه عمل نمی‌کند.

گلخانه آوین

در صورتی که تمام این موارد را در مزرعه‌تان رعایت کرده‌اید و باز هم نشانی از میوه‌های خیار نیست؛ گلخانه آوین بهترین گزینه برای شما است. این مجموعه با در اختیار داشتن کارشناسان متخصص و مجرب در این حوزه بهترین راهکارها را برای حل مشکلتان به شما پیشنهاد می‌دهند.

 

سؤالات متداول

  1. چگونه می‌توان روند گرده افشانی ضعیف را بهبود داد؟

با انتقال دستی گرده از گل‌های نرم به گل‌های ماده با استفاده از گوش پاک‌کن یا برس نرم و کوچک

  1. چه دمایی گیاه خیار را در مرحله میوه دهی با اختلال روبرو می‌کند؟

در دماهای بسیار پایین مانند دمای 10 درجه سانتی گراد و پایین‌تر

  1. کدام واریته از خیار به تشکیل سریع گل‌های ماده کمک می‌کند؟

گونه ژینوسی

  1. چرا کودهای نیتروژنی عامل میوه ندادن خیار می‌شوند؟

وجود نیتروژن زیاد در گیاه باعث رشد زیاد شاخه و برگ گیاه می‌شود. درنتیجه انرژی و تمرکزی برای تولید و رشد میوه در گیاه باقی نمی‌ماند.

 

درمان میوه ندادن خیار

سخن پایانی

میوه ندادن خیار مشکلی است که بیشتر شما کشاورزان آن را تجربه کرده‌اید. از همین رو می‌دانید چقدر این عارضه شما را برای کاشت محصولات بعدی ناامید می‌کند. در این مقاله به عوامل اصلی این عارضه اشاره شد و برخی از راهکارهای مؤثر نیز برای آن پیشنهاد شد. با این حال همیشه به یاد داشته باشید که گاهی اوقات صبر را باید چاشنی این کار؛ یعنی تولید میوه گیاهان خیار کنید.

 

 

بیماری ها:

✅بیماری های کاهو
✅بیماری های توت فرنگی
✅بیماری های گل کلم
✅  بیماری های کرفس
✅بیماری های کلم
✅بیماری های گوجه فرنگی
✅بیماری های هندوانه
✅بیماری های فلفل دلمه ای
✅بیماری های بادمجان
✅بیماری های بامیه

 

 

سایر مقالات:

بد شکل بودن خیار

قهوه ای شدن ساقه خیارر

یزش برگ خیار

 

نظری داده نشده

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *