خرید نشا فلفل در گلخانه آوین – بهترین نشاء فلفل – مشخصات +قیمت 1402

نشا فلفل

مشاوره رایگان تولید و خرید نشا

نشا فلفل

تولید و پرورش نشا فلفل در باغچه، گلدان، گلخانه و زمین‌های وسیع کشاورزی امکان‌پذیر است. انواع نشاء فلفل نیاز به نور مستقیم نداشته و با نوری به فرم سایه روشن نیز رشد خواهند کرد. البته گیاه فلفل دارای انواع مختلفی مانند فلفل دلمه، تند یا سیاه بوده و افراد می‌توانند با توجه به ذائقه خود، یکی را جهت پرورش انتخاب کنند.

البته این عزیزان در زمان کشت نشاء فلفل، باید چند نکته مهم را رعایت کنند تا امکان برداشت فلفل‌های با طراوت، با کیفیت و سرحال را داشته باشند. در این مقاله به بیان مطالبی در رابطه با دو نوع از نشا فلفل دلمه‌ای و سیاه، خواهیم پرداخت. در صورت علاقه به پرورش نشاء فلفل این دو نوع، تا انتها مطالب همراه ما باشید.

نشا فلفل

 

ویدیو: خرید نشا فلفل از گلخانه آوین

 

 

طرز کاشت نشاء فلفل دلمه‌ای

در صورتی که افراد به دنبال پرورش نشاء فلفل دلمه‌ای هستند، می‌توانند به واسطه اینترنتی یا حضوری برای خرید نشاء فلفل اقدام کنند. البته قبل از خرید نشاهای فلفل دلمه‌ای باید در رابطه با چگونگی کشت آن، استفاده از قارچ کش‌ها و همچنین قیمت نشاء فلفل اطلاعات لازم را کسب کنند.

اما اگر کشاورزان یا افراد می‌خواهند که نشا فلفل را، خود تولید کنند؛ باید مراحل زیر را به ترتیب انجام دهند:

  • در ابتدا کار، بذر فلفل دلمه‌ای را از یک گلخانه معتبر خرید کنند. بسیاری از افراد از رنگ‌های فلفل سبز، قرمز و نارنجی را پرورش خواهند داد. اما کشاورزان برای تولید نشاء فلفل دلمه‌ای، رنگ ارغوانی و قهوه‌ای را در کنار دیگر رنگ‌های رایج انتخاب خواهند کرد.
  • اکنون بذر‌ها را به مدت ۳ تا ۱۰ ساعت، در آب ولرم قرار دهند تا بذر‌ها در ظرف مورد نظر ته نشین شود.
  • سوراخ‌های به عمق یک سانت در زمین مورد نظر ایجاد کرده و سپس بذر‌ها را به این سوراخ‌ها انتقال دهند.
  • اکنون به واسطه یک لایه نازک از خاک، روی سطح بذر‌ها را بپوشانند.

مشاوره رایگان تولید و خرید نشا

  • در این مرحله حتماً بذر‌های نشا فلفل دلمه‌ای را آبیاری کنند. البته تا زمانی که بذر‌ها، شروع به جوانه زدن کنند، حتماً زمین را مرطوب نگه دارند.
  • مرحله رشد بذر و تبدیل آن به جوانه، حدوداً یک هفته زمان لازم دارد.
  • پس از جوانه زدن و رشد گیاه به عدد ۱۲ تا ۱۸ سانتی‌متر، نشا فلفل دلمه‌ای را از خاک خارج کرده و به زمین‌های اصلی می‌توانند انتقال دهند.
  • البته نشا فلفل دلمه‌ای در زمین کشاورزی باید در فاصله ۸ تا ۱۰ سانتی‌متری از یکدیگر و در سوراخ‌های با عمقی ۱۰ سانتی‌متری کشت شوند.
  • پس از تبدیل بذر به نشاء فلفل دلمه‌ای و کاشت آن در محیطی دیگر، مرحله آبیاری هر چند روز یک بار صورت بگیرد.
  • دما مناسب جهت رشد نشا فلفل دلمه‌ای، بین ۲۷ تا ۳۲ درجه سانتی گراد باید باشد.
  • اما مهم‌ترین نکته در رابطه با کشت نشاء فلفل دلمه‌ای و میوه دادن آن، مرحله گرده افشانی است. در این مرحله کشاورز باید با یک گوش پاک کن، گرده بساک گل نر این نوع نشاء را برداشته و به کلاله گل ماده منتقل دهند.

مشاوره رایگان تولید و خرید نشا

پس از انجام مرحله گرده افشانی، گل‌های این گیاه کم‌کم تبدیل به فلفل دلمه‌ای‌های خوشمزه و خوش طعم خواهند شد. کشاورزان می‌توانند پس از جوانه زدن و ۴ برگه شدن نشا فلفل دلمه‌ای، آن را برای فروش به دیگران یا کاشت در یک محیط دیگر از خاک خارج کنند.

البته کشاورزان می‌توانند با فروش محصولات به دست آمده مانند فروش نشاء فلفل دلمه‌ای، درآمد خوبی کسب کنند.

طرز کاشت نشاء فلفل دلمه‌ای

 

 

کلیدی‌ترین نکات در رابطه با نشا فلفل دلمه‌ای

  • خانم‌های عزیز که علاقه‌مند به استفاده از فلفل دلمه‌های ‌تر و تازه هستند، می‌توانند با خرید نشاء فلفل دلمه‌ای و پرورش آن در گلدان یا باغچه خود اقدام کنند.
  • خاک مناسب جهت کشت نشا فلفل دلمه‌ای، باید دارای PH ۵/۵ تا ۷/۵ باشد. البته کشاورزان جهت متعادل کردن PH خاک و رسیدن به این میزان، می‌توانند آهک برای بالا بردن آن استفاده کنند. همچنین در صورت پایین بودن PH خاک در محل مورد نظر از میزان استاندارد، از خاک کمپوست بهره ببرند.
  • امکان برداشت محصول از نشا فلفل دلمه یک تا سه بار در طول هفته، وجود داشته و حتماً چاقو یا قیچی تیز استفاده کنند. همچنین فلفل‌های دلمه را با ساقه ۲ تا ۵ سانتی از گیاه جدا کنند.
  • این گیاه می‌توان در دما ۲۷ تا ۳۲ درجه سانتی گراد، پرورش داد؛ بنابراین نشا فلفل دلمه‌ای جهت رشد، نیازمند نور بوده و بهترین گزینه برای کشاورزان استفاده از چراغ فلورسنت را برای ایجاد نور ۸ تا ۱۶ ساعت در طول شبانه‌روز، خواهد بود.
  • نشا فلفل دلمه‌ای مانند دیگر نشا گیاهان دیگر، خیلی به آبیاری بسیار نیاز‌مند نیست. اما باید زمین محل کشت آن، باید مرطوب باشد.
  • از زمان کاشت نشا فلفل دلمه‌ای تا برداشت محصول، حدوداً ۶ تا ۱۰ هفته طول خواهد کشید. البته در زمان برداشت فلفل دلمه‌ها، به تکمیل شدن ۸۵ درصدی رنگ آن توجه کنند.

کلیدی‌ترین نکات در رابطه با نشا فلفل دلمه‌ای

 

 

آفات فلفل دلمه‌ای

برخی از حشرات و کنه‌ها، روی رشد فلفل‌های دلمه‌ای تأثیر منفی گذاشته و در نتیجه محصول از کیفیت لازم برخوردار نخواهد بود. اصلی‌ترین آفاتی که روی فلفل آثار منفی خواهد گذاشت، عبارت هستند از:

آفات فلفل دلمه‌ای

 

 

شته هلو سبز

یکی از حشراتی که باعث آسیب فلفل دلمه‌های موجود در گلخانه خواهند شد، شته‌های هلو سبز هستند. شته‌ها خیلی زود زیاد شده و در نتیجه به سرعت، تمام فضا گلخانه پر از شته خواهد شد. شته‌های هلو سبز در بخش‌های پایین گیاه فلفل رشد خود را شروع کرده و سپس باعث نابودی گیاه فلفل دلمه‌ای خواهند شد.

کنه پهن

مراحل زندگی این کنه‌ها شامل ۴ بخش تخم، لاو، حشره نابالغ و بالغ است. این کنه‌ها از برگ‌های جوان، میوه و جوانه‌های گل تغذیه خواهند کرد. این کنه در صورت پراکنده شدن در سطح گلخانه، رشد فلفل دلمه‌ای را سخت و کوتاه خواهند کرد. این کنه‌ها، احتمالاً باعث ایجاد تغییر رنگ میوه فلفل دلمه‌ای خواهند شد.

مگس سفید گلخانه‌ای

این نوع از حشرات، خیلی زود رشد کرده و در مرحله‌ای که شفیره هستند، بیشترین آسیب را به گیاه وارد خواهند کرد. آسیب‌های مگس سفید گلخانه‌ای روی گیاه فلفل دلمه شامل پیچش برگ‌ها، حفره کلروتیک و در نهایت پژمردگی برگ‌ها خواهد شد.

مشاوره رایگان تولید و خرید نشا

 

مشخصات فلفل سیاه

بدون تردید یکی از رایج‌ترین ادویه‌ها و پر خاصیت، فلفل سیاه است. بسیاری از افراد معمولاً در برنامه غذایی روزانه خود، از ادویه بهره خواهند برد. از اصلی‌ترین مشخصات نشاء فلفل سیاه برگ‌های پهن و نوک تیز که در قسمت بالا رنگ تیره و در بخش‌های پایینی از سبز روشن است.

گل‌های این گیاه به شکل سنبله، سفید رنگ و دارای میوه گردی است که کوچک‌تر از نخود خواهد بود. البته این میوه در ابتدا رشد، سبز بوده و سپس رنگ قرمز به خود خواهد گرفت. در درون هریک از سنبله‌ها، معمولاً بین ۵۰ تا ۶۰ دانه جدا وجود دارد.

از دیگر مشخصات نشاء فلفل سیاه، ارتفاع ۱۰ متری آن است. البته پس از رشد نشا فلفل، این گیاه در اصل تبدیل به یک درختچه خواهد شد. همچنین فلفل سیاه از خانواده Piperaceae است. به طور معمول نشا فلفل سیاه در محیط‌های خشک و گرم، پرورش داده خواهد شد.

مشخصات فلفل سیاه

 

 

کاشت نشا فلفل سیاه در گلدان

بسیاری از افراد علاقه‌مند به داشتن گیاه فلفل سیاه، در خانه هستند. البته این عزیزان باید این نکته مهم را به یاد داشته باشند که حتماً نشا فلفل سیاه را در گلدان بزرگ بکارند. زیرا این گیاه دارای ریشه بزرگ و قوی است، با وجود گلدان بزرگ فضا کافی برای رشد خواهد داشت.

  • افراد برای کشت گیاه فلفل سیاه، ابتدا بذر آن را برای چند ساعت در آب خیس دهند.
  • کمپوست، خاک و ماسه را با هم به خوبی مخلوط کنند. سپس آن را در یک گلدان مناسب بریزند.
  • اکنون با دست سوراخ‌ها با عمق ۵ سانتی‌متر، در خاک گلدان ایجاد کرده و سپس بذر را درون آن قرار دهند. اکنون خاک را روی بذر‌های نشا فلفل سیاه بریزند.
  • فاصله سوراخ‌های از یکدیگر، ۳ تا ۵ سانتی‌متر از هم باشد.
  • دانه‌ها کاشته شده در خاک را با آب، مرطوب کنند. البته آبیاری تا زمان رشد بذر‌ها، به طور مرتب انجام دهند.

مشاوره رایگان تولید و خرید نشا

 

نکات مهم در رابطه با تولید نشاء فلفل سیاه

  • بهترین محل جهت کشت نشاء فلفل سیاه، خاک مرطوب بوده و دمای آن بین ۲۴ تا ۳۰ درجه سانتی گراد باشد. البته این گیاه امکان رشد در دما ۱۰ تا ۴۰ درجه سانتی گراد را نیز دارد.
  • کشاورزان به طور معمول میوه فلفل سیاه را، باید قبل از بلوغ آن را برداشت کنند. سپس آن را در آفتاب گرم قرار دهند تا خشک شود. این میوه پس از خشک شدن، چروکیده شده و همچنین رنگ آن، سیاه خواهد شد.
  • برای رشد هر چه بهتر رشد گیاه فلفل سیاه، آن را باید در خاک شنی و حاصلخیز بکارند. البته PH خاک، باید بین عدد ۵/۵ تا ۷ باشد.
  • در صورت اسیدی بودن خاک، حتماً از آهک استفاده کنند. همچنین در صورت قلیایی بودن، از گوگرد بهره ببرند تا PH خاک، به استاندارد مورد نظر برسد.
  • آب برای گیاه دارای اهمیت است. البته میزان آبیاری باید به اندازه‌ای باشد که زمین حاوی بذر یا نشا‌های فلفل سیاه، مرطوب باشد.
  • از نکات بسیار مهم در رابطه با کشت نشا فلفل سیاه، پاک‌سازی زمین از علف‌های هرز است. برای اینکه خاک از این علف‌ها دور باشد، از مالچ آلی استفاده کنند.
  • گیاه فلفل در حالت کلی، سایه را بیشتر از نور خورشید دوست دارد؛ بنابراین گلدان حاوی گیاه فلفل سیاه را، جهت رشد بهتر به‌دوراز نور خورشید مستقیم قرار دهند.

نکات مهم در رابطه با تولید نشاء فلفل سیاه

 

 

انواع بیماری‌های فلفل سیاه

گیاه فلفل سیاه به دلایل مختلف، می‌تواند دچار انواع بیماری‌ها شود؛ بنابراین کشاورزان در زمان تولید آن، باید مدیریت به خرج دهند. اصلی‌ترین بیماری‌های که ممکن است با آن مواجه شود، شامل موارد زیر خواهد بود:

انواع بیماری‌های فلفل سیاه

 

 

بیماری‌های مربوط به ریشه‌ای

وجود رطوبت بیش از اندازه خاک محل رشد نشا فلفل سیاه، منجر به ایجاد بیماری‌های در ریشه آن خواهد شد؛ بنابراین اگر کشاورزان از خاک رس، سبک و همچنین با زهکشی مناسب استفاده کنند؛ بدون شک گیاه آن‌ها، دچار این بیماری نخواهد شد.

زهکشی محل رشد نشا، باعث خشک شدن خاک بین دو آبیاری خواهد شد. همچنین دما این محل برای جلوگیری از ایجاد این بیماری، در طول روز بیشتر از ۷۰ درجه فارنهایت و در طول شب کمتر از ۶۰ درجه فارنهایت باشد.

آنتراکنوز

این بیماری به خاطر باران، به وجود آمده و مشخصات اصلی آن لکه‌های قهوه‌ای یا هاله‌های زرد رنگ روی سنبله، برگ و میوه است. این بیماری در نهایت، باعث ریزش سنبله‌ها و ایجاد ترک‌های در میوه است. برای از بین بردن این بیماری در گیاه فلفل سیاه، می‌توان از قارچ کش‌های سیستمیک استفاده کرد.

با وجود این قارچ کش‌ها، بخش مهمی این بیماری از بین رفته و باعث کنترل بیماری آنتراکنوز در فلفل سیاه، شد.

مشاوره رایگان تولید و خرید نشا

 

پوسیدگی ریشه

از مشخصات این بیماری، ضایعات سیه و آبکی بر روی برگ‌ها یا ساقه‌ها خواهد بود. این بیماری در ابتدا در بخش‌های پایینی گیاه خود را نشان داده و سپس به دیگر بخش‌های فلفل، سرایت خواهد کرد. بدون شک در مدت کمتر از چند روز یا هفته، کل گیاه فلفل نابود خواهد شد.

البته این بیماری به طور معمول از ریشه‌های آلوده و خاک، به تمام گیاه رشد کرده و تمام گیاه را در بر خواهد گرفت. دلیل وجود این بیماری در گیاه، خاک ضعیف و همواره مرطوب است.

مشاوره رایگان تولید و خرید نشا

 

آفات نشا فلفل

عوامل خسارت‌زای فلفل دو دسته هستند. دسته اول بیماری‌ها که از عامل‌های باکتریایی، ویروسی، انگل‌ها و شرایط محیطی به وجود می‌آیند. دسته دوم آفات که به سبب حمله گونه‌هایی از حشرات روی قسمت‌هایی از گیاه به ‌وجود می‌آیند و باعث کاهش عملکرد رشد آن‌ها می‌شوند.

در صورت شناسایی به‌موقع عامل خسارت در اولین مراحل قابل‌کنترل بوده و از نابودی محصول جلوگیری می‌شود. وقتی از نشا فلفل برای شروع کاشت استفاده می‌کنید تمام دقت را در خرید نشا داشته باشید تا از نشا سالم و بدون عیب برای گلخانه خود استفاده کنید.

آفات فلفل بدترین خسارت را به محصول می‌زنند. آن‌ها گیاه را میزبان خود کرده و با تغذیه از گیاه باعث نابودی آن می‌شوند. بهتر است این حشرات نابودگر را بشناسید تا موقع سرکشی به محصول با مشاهده اولین گروه آفت آن‌ها را شناسایی و اقدام لازم برای پاکسازی را انجام دهید.

مگس سفید

مگس سفید از معروفترین آفات فلفل است که خیلی سریع عملکرد فلفل را نشانه رفته و باعث افت آن خواهد شد. مکیدن شیره گیاهی از برگ‌ها، زردی برگ‌ها و کاهش بازده، تولید عسلک بر روی برگ‌ها، تولید قارچ‌های دوده‌ای بر روی عسلک‌ها، کاهش سطح فتوسنتز از علائم خساراتی هستند که مگس سفید روی فلفل می‌گذارد.

توری ضد حشره، هرس‌کردن علف‌های هرز، استفاده از شکارچیان حشره مانند، کفشدوزک‌ها و عنکبوت‌ها و سنجاقک‌ها، استفاده از حشره‌کش و استفاده از انواع سموم نابودکننده این حشره روش‌های پیشگیری و کنترل مگس سفید در فلفل هستند.

شته

یکی دیگر از آفات که عامل تخریب بسیاری از محصولات کشاورزی بوده شته نام دارد. این شته‌ها در دمای 25 تا 30 درجه رشد کرده و با رطوبت نسبی 65 تا 75 درصدی سازگاری دارند. شته‌ها به دو صورت مستقیم و غیرمستقیم به بر نشا فلفل آسیب می‌زند.

شته‌ها در خسارت مستقیم با تزریق آنزیم‌هایی چسبناک بر بافت گیاه فلفل باعث کمبود آب و مواد غذایی در گیاه فلفل شده و در خسارت غیرمستقیم شته‌ها قارچ‌هایی خاکستری‌رنگ بر روی گیاه فلفل مستقر کرده که باعث کاهش عملکرد صحیح فتوسنتز و در نهایت مرگ گیاه می‌شوند.

بیماری‌های نشا فلفل

در انواع بیماری‌های گیاه فلفل عوامل درونی بر عملکرد گیاه تأثیر می‌گذارد و باعث تنش در گیاهان شده؛ ولی در آفات عوامل خارجی مانند، انواع حشرات چنین مشکلاتی را ایجاد می‌کنند. بیایید و با تعدادی از بیماری‌های فلفل آشنا شوید تا در صورت مشاهده در نشا فلفل راهکار صحیح را برای درمان انجام دهید.

بیماری سفیدک در فلفل

نوعی قارچ علائمی مانند، لکه‌های سبز روشن تا زرد روی برگ، پوششی خاکستری زیر برگ‌ها، کم‌شدن فاصله میان گره‌ها، ازبین‌رفتن کیفیت گل و میوه‌ها را در گیاه فلفل ایجاد می‌کند که به آن بیماری سفیدک گفته می‌شود.

روش‌هایی نظیر کاشت نشا فلفل بافاصله مناسب، زهکشی خاک، کاهش رطوبت، تهویه مناسب، هرس برگ‌های آلوده، چیدن علف‌های هرز و استفاده از قارچ‌کش مناسب باعث پیشگیری و کنترل بیماری سفیدک می‌شوند. بیماری سفیدک در فلفل دو نوع سفیدک دروغین و سفیدک پودری هستند.

بیماری آنتراکنوز

در این بیماری آب‌وهوای گرم و مرطوب، دمای 20 تا 27 درجه، مه و شبنم، باران و آبیاری بارانی، بذر آلوده و وجود بقایای گیاهی از دوره کاشت قبلی لکه‌هایی گرد و فرورفته روی فلفل ایجاد می‌کند که به آن بیماری آنتراکنوز می‌گویند.

لکه‌های گرد و فرورفته، میان لکه‌ها خرمایی‌رنگ، وجود نقطه‌های سیاه روی لکه‌ها، دایره‌های متحدالمرکز زرد و قهوه‌ای روی برگ‌ها، ریشه‌های قهوه‌ای و جداشدن پوست ریشه‌های مسن از علائم ظاهری هستند که این قارچ روی فلفل ایجاد می‌کند.

بیماری کپک خاکستری در فلفل

درصورتی‌که فاصله میان نشا فلفل در کاشت اولیه رعایت نشود و در شرایط مرطوب محیطی قرار گیرد کپک خاکستری علائم خود را نشان می‌دهد. پوسیدگی نوک بوته، پوسیدگی محل زخم میوه، پوشش خاکستری‌رنگ ناشی از قارچ و خشک‌شدن میوه بعد از پوسیدگی از علائم کپک خاکستری هستند.

متعادل نگه‌داشتن دما، کاهش رطوبت، تهویه مناسب، رعایت فاصله میان فلفل‌ها و استفاده از ترکیب شیمیایی محافظ برای گیاه از راه‌های پیشگیری و کنترل بیماری کپک خاکستری هستند.

برای خرید اینترنتی نشاء فلفل کجا مراجعه کنیم؟

کشاورزان و افرادی که علاقه‌مند به خرید عمده نشاء فلفل هستند، می‌توانند به گلخانه آوین مراجعه کنند. در صورت خرید عمده نشاء فلفل، مطمئناً قیمت نشاء فلفل ارزان‌تر از همیشه بوده و در نتیجه کشاورزان پس از مراحل کشت، سود قابل توجهی را کسب خواهند کرد.

برای خرید حضوری انواع نشاء فلفل، می‌توانید به آدرس گلخانه نشاء فلفل آوین مراجعه کنید. همچنین با برقراری ارتباط تلفنی با شماره تماس گلخانه نشاء فلفل، با مشاوران متخصص این مجموعه صحبت کنید. این عزیزان با دانش خود، شما را در رابطه با مراحل رشد فلفل راهنمایی خواهند کرد. البته شما امکان خرید انواع کود و همچنین سموم یا آفت کش‌ها را نیز، در این مرکز به راحتی خواهید داشت.

برای خرید اینترنتی نشاء فلفل کجا مراجعه کنیم؟

 

 

سخن پایانی

کشاورزان با خرید نشا فلفل و پرورش آن در سطح وسیعی، می‌توانند امیدوار به کسب درآمد قابل توجهی باشند. البته قبل از خرید اینترنتی نشاء فلفل، باید همه چیز را برای کشت و پرورش آن آماده کنند تا در زمان برداشت، محصول تولیدی زمین آن‌ها از کیفیت و مرغوبیت لازم برخوردار باشد.

همچنین آن‌ها باید مراقب انواع بیماری‌ها و آفت‌ها باشند. در صورت وجود بیماری یا آفت، گیاهان فلفل آن‌ها نابود خواهد شد.

سخن پایانی

 

 

مشاوره رایگان تولید و خرید نشا

 

تمامی محصولات آوین:

انواع نشاء: 
  انواع نشاء گوجه فرنگی :
نشاء گوجه فرنگی 8320
نشاء گوجه فرنگی گیلاسی
✅  انواع نشا گل کلم:
نشا گل کلم زودرس
نشا گل کلم دیررس
✅  انواع نشا کاهو:
نشا کاهو رسمی
نشا کاهو سالادی
نشا کاهو چینی
نشا کاهو فرانسوی قرمز
نشا کاهو فرانسوی سبز
نشا کاهو بیوندا
نشا کاهو باتاویا
نشا کاهو اوکلیف
✅  نشاء هندوانه
✅  نشاء کرفس
✅  نشاء بادمجان
✅  نشاء بامیه
✅  نشاء توت فرنگی
✅  نشاء کیل سبز
✅  نشاء جعفری فر
✅  نشاء سورل قرمز
✅  نشاء سوئیس چارد رنگی و خونی
✅  نشاء فیسالیس
✅  انواع نشاء فلفل:
نشاء فلفل دلمه
نشاء فلفل قلمی تند و شیرین
✅  انواع نشاء کلم پیچ:
نشاء کلم پیچ قرمز
نشاء کلم پیچ سفید

مقالات پیشنهادی:

پرورش سوئیس چارد رنگی
پرورش نشا توت فرنگی
پیوند نشا کاهو
پرورش نشا سورل قرمز
پرورش نشا هندوانه

 

 

 

مشاوره رایگان تولید و خرید نشا

8 نظرات

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *