نقش ریزمغذی ها در کشاورزی (7 مزیت کودهای ریزمغذی + مشاوره)

نقش ریزمغذی ها در کشاورزی

چه اطلاعاتی درباره نقش ریزمغذی ها در کشاورزی دارین؟ اهمیت عناصر ریزمغذی در تغذیه گیاهی چیه؟ تا به حال با مشکلاتی مثل کمبود رشد گیاهان، کاهش کیفیت محصولات یا ناپایداری در برداشت محصولات مواجه شدین؟ اگه به دنبال بهترین کود ریزمغذی برای گیاهانتان هستین، اول باید بدونین که نیاز اون‌ها چیه؟ گیاه شما تو کدوم یک از کودهای میکرو ضعف بیشتری نشون میده.

نقش ریز مغذی ها در رشد گیاهان مثل نیاز انسان به مصرف هشت لیوان آب در روز هست؛ یعنی در عین حال واجب نیست، اما نبودنش در آینده باعث آسیب‌ میشه. گلخانه آوین بهترین مشاور کشت گلخانه‌ای قصد داره در این مقاله شما رو با فواید و نقش ریزمغذی ‌ها در کشاورزی آشنا کنه؛ پس لطفاً صفحه رو ترک نکنین.

فواید استفاده از کودهای ریزمغذی

پیش از ارائه مهم‌ترین نقش ریزمغذی ها در کشاورزی، می‌خواهیم بدانیم که اهمیت استفاده از عناصر ریز مغذی در تغذیه گیاهی چیست؟ ترکیب کودها با سایر کودها به دلیل اختلاف در اندازه و همچنین خصوصیات فیزیکی مانند تراکم، حجم و شکل ذرت از مسائل بسیار مهمی است که باید در استفاده از این کودها مدنظر قرار داد.

اصلی‌ترین دلایل استفاده از کودهای ریزمغذی شامل موارد زیر می‌شوند:

  • برای تقویت کشت و زرع محصولات متمایزی هستند.
  • با سایر کودها در کارهای ترکیبی بسیار متمایز هستند.
  • باعث کاهش خسارت‌های اقتصادی با بهبود حاصل محصولات می‌شود.
  • موجب بهبود بازدهی مواد مغذی در مزرعه، در نتیجه کیفیت بهتر محصول می‌شود.

Benefits of using micronutrient fertilizers for plant growth improvement

مهم‌ترین نقش ریزمغذی ها در کشاورزی

گاهی به علت اینکه در مواد ریزمغذی کمبودهای خاک زیاد احساس می‌شود؛ بنابراین مجبور به استفاده از کودهای ریزمغذی می‌شویم. به طور مثال اگر فردی به میزان لازم ویتامین نداشته باشد، ضعیف می‌شود و برای جبران این ضعف باید از مکمل‌های ویتامینی استفاده کند.

نقش ریزمغذی ها در کشاورزی نیز دقیقاً مانند ویتامین‌ها در بدن انسان است. ریزمغذی‌ها ترکیبی هستند که برای گیاهان آن هم به میزان کم ضروری‌اند و در کنار کود کامل برای تقویت گیاه مورد استفاده قرار می‌گیرند. نقش ریزمغذی‌ها در کشاورزی عبارت‌اند از:

  • کود آهن: یکی از اجزای مهم آنزیمی در گیاهان که در نقاط مختلفی از سیستم انرژی و تکثیر گیاه نقش مهمی دارد، کود آهن است. اگر در گیاه کمبود آهن داشته باشیم، سنتز کلروپلاست گیاهی مختل شده و این اختلال در گیاه به زردی آن منجر می‌شود.
  • کود روی: نقش این کود در گیاه ساختاری است و در واقع به عنوان کوآنزیم در کنار آنزیم‌های حیاتی گیاه به فعالیت اقدام می‌کند. کوچک شدن برگ‌ها، افت گلدهی، زردی در برگ و…از مهم‌ترین علائم کمبود روی در خاک است.
  • کمبود بور: عنصر بور از عناصر مغذی است که در ساختار گیاه و تولیدمثل، سلول‌های آن نقش اساسی دارد. این عنصر به طور مستقیم نقش مؤثری در گرده‌افشانی و تولید دانه دارد.
  • کود منگنز: این عنصر در فعالیت آنزیمی، تسریع جوانه‌زنی و کمک به رسیدگی میوه‌ها نقش مهمی ایفا می‌کند. علائم کمبود منگنز در گیاهان شامل رنگ پریدگی، زرد و نکروزه شدن برگ‌ها است.
  • کود مس: یکی دیگر از کودهای ریزمغذی در کشاورزی که به عنوان فعال کننده آنزیم یا کوآنزیم در گیاهان به ایفای نقش می‌پردازد، کود مس است. از علائم کمبود عنصر مس در گیاهان می‌توان به ریزش نا به هنگام برگ‌ها، سوختگی و زرد شدن برگ‌ها اشاره کرد.
  • کود مولبیدن: مولبیدن به عنوان یک کوآنزیم نقش مهمی در تبدیلات نیتروژن و واکنش تولید اسیدهای آمینه دارد. کمبود این عنصر در گیاهان چندان رایج نیست و فقط در برخی از گیاهان خاص شاهد کمبود آن هستیم.
  • کود کلر: عنصر کلر یکی دیگر از ریزمغذی‌ها در کشاورزی است. از مهم‌ترین نقش‌های این عنصر می‌توان به تنظیم منافذ تنفسی گیاه در مناطق گرم و خشک برای حفظ آب گیاه، تسهیل نقل و انتقال عناصر دیگر در گیاه و نقش فعال در فتوسنتز اشاره کرد.

Key role of micronutrients in agriculture

اگر می‌خواهید تولید خود را دوچندان کنید، حتماً این مقاله را درباره بهترین کود هیدروپونیک از دست ندهید!

محصولات مزارع خود را با گلخانه آوین پربارتر کنید!

به فکر راه‌اندازی گلخانه هستین؟ یا گلخانه دارین و میخواین بهره‌وری اون رو افزایش بدین؟ در همین راستا گلخانه آوین جایی هست که رویاهای شما برای داشتن گلخانه‌ای سرسبز و محصولات تازه رو به واقعیت تبدیل میکنه و این آمادگی رو داره تا برای افرادی که قصد احداث گلخانه دارن، خدمات ارائه بده.

ما در کارنامه موفقمون تونستیم اعتماد کشاورزان و سایر فروشندگان عزیز رو جلب کنیم و با انجام پروژه‌های موفق در بخش کشت‌ها، تغذیه گیاهان مختلف و همچنین ارائه بهترین نهاده‌های کشاورزی از جمله کود، بذر، سم و نشا در این مسیر، افزایش چشمگیر تولید محصولات کشاورزی رو ارائه بدیم.

اگه به مشاوره کود و سم، نشا و بذر نیاز دارین، می‌تونین روی توانایی‌های متخصصان ما حساب ویژه‌ای باز کنین. پیشنهادات و توصیه‌های مشاوران مجموعه آوین از هر نظر کاملاً علمی و کاربردی هست و میتونه به شما در داشتن کشت موفق‌تر و محصولات باکیفیت‌تر کمک کنه.

اگر به دنبال راهکارهایی برای کشت محصولات به صرفه هستید، این مقاله بهترین راهنما برای شماست!

نتیجه‌گیری

مقاله حاضر به بررسی نقش ریزمغذی ها در کشاورزی، اهمیت استفاده و انواع کودهای ریزمغذی پرداخته شد. انتخاب بهترین کود ریزمغذی به نیازهای خاص گیاه و خاک بستگی دارد. عناصری مانند مس، روی، منگنز، بور و…هر کدام در رشد، بهبود، افزایش بهره‌وری و کیفیت محصولات نقش حیاتی دارند. استفاده بهینه از این کودها باعث می‌شود که گیاهی سالم‌تر و مقاوم‌تر داشته باشید.

سؤالات متداول

  1. انواع کودهای ریز مغذی در کشاورزی کدام اند؟

انواع کودهای ریزمغذی در کشاورزی شامل کود بور، روی، آهن، مس، مولبیدن و…هستند.

  1. کدام عناصر ریزمغذی بیشترین تاثیر را بر رشد گیاهان دارند؟

عناصری مانند بور، مس، آهن، روی، منگنز و…از عناصر مهمی هستند که برای رشد سالم گیاهان ضروری هستند.

  1. راه شناخت نیازهای گیاهان چیست؟

انجام آزمایش‌های خاکی و تجزیه و تحلیل خاک از جمله راهکارهای مؤثر برای شناخت نیازهای گیاهان هستند.

نظری داده نشده

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *