4 دلیل توخالی شدن کرفس و 4 روش سریع درمان+کود و سم مورد نیاز

4 دلیل توخالی شدن کرفس و 4 روش سریع درمان+کود و سم مورد نیاز

4 دلیل توخالی شدن کرفس

عارضه توخالی شدن کرفس را نباید با ویژگی ترد بودن ساقه‌های آن به اشتباه بگیرید. این گیاه به هوای خنک و مقدار زیادی آب و کود نیاز دارد تا طعم خوب و تردی را در ساقه‌های خود به نمایش بگذارد. با این حال کرفس مستعد ابتلا به انواع شرایط نامطلوب رشدی است.

یکی از عارضه‌های نسبتاً رایج در کرفس، توخالی شدن ساقه است. اگر می‌خواهید بدانید چه چیزی باعث ایجاد ساقه‌ های توخالی کرفس می‌شود، با ادامه مقاله ما همراه باشید.

4 دلیل توخالی شدن کرفس
توخالی شدن کرفس

 

 

کمبود آب

با گاز زدن یک تکه از ساقه کرفس حتماً متوجه بافت ترد و رضایت بخش آن شده‌اید. آب عنصر کلیدی در مسیر رشد و پرورش این گیاه است. از همین رو کرفس به مقدار زیادی از آن نیاز دارد. در کنار این موضوع باید در نظر داشته باشید که ریشه‌های کرفس کوتاه هستند. به این معنا که تنها حدود 15 تا 20 سانتی متر از گیاه فاصله و 5 تا 7.5 سانتی متر عمق دارند.

از آنجایی که گیاهان کرفس نمی‌توانند ریشه‌های خود را برای جذب آب  انتشار دهند؛ وظیفه شما است که آب را در دسترس آن‌ها قرار دهید. به همین خاطر باید قسمت بالایی خاک همیشه مرطوب باشد. در صورتی که بوته‌های کرفس کمبود آب داشته باشند، ساقه‌ها سفت و رشته‌ای می‌شوند.

ادامه کمبود آب منجر به ایجاد ساقه‌ های کرفس توخالی در مزرعه می شود. توخالی شدن کرفس ممکن است با هوای گرم تشدید شود؛  زیرا کرفس از روزهای گرم لذت نمی‌برد. به همین دلیل در هوای گرم هر دو روز به آبیاری منظم نیاز دارد. در مناطقی که زمستان‌ها معتدل و آب و هوای تابستان‌ها خنک است، کرفس به خوبی می‌تواند روزهای رشد خود را سپری کند.

واضح است که کنترل میزان نور و گرما مخصوصاً در زمین‌های باز از دست شما خارج است. به منظور جلوگیری از تخریب ساقه‌های کرفس به وسیله درجه حرارت نور خورشید، می‌توانید از پوشش‌های ردیفی در برخی ساعات روز، همانند ظهر استفاده کنید.

کمبود مواد غذایی

تغذیه در دوران رشد گیاه کرفس، مستقیماً بر کیفیت ساقه‌ها در هنگام فصل برداشت آن‌ها تأثیر می‌گذارد. به همین دلیل توخالی شدن کرفس نیز ممکن است نشان دهنده کمبود مواد مغذی باشد. آماده سازی بستر باغ قبل از کاشت کرفس بسیار مهم است.

مقادیر زیادی کمپوست یا کود حیوانی را به همراه مقداری کود قبل از کاشت به بستر مورد نظر وارد کنید. در طول دوران رشد گیاه، تغذیه کرفس را با یک خوراک مایع همه منظوره هر دو هفته یکبار ادامه دهید. توصیه می شود با کودی مانند NPK هر ۴ هفته یکبار، گیاهان کرفس خود را در مزرعه تغذیه کنید.

کمبود مواد غذایی دلیل توخالی شدن کرفس

 

انواع بیماری‌ها

از دیگر دلایل توخالی شدن کرفس، عواملی مانند آفات و بیماری‌هایی است که مربوط به این گیاه می‌شود. این گیاه در طول دوران پرورش خود بارها می‌تواند در معرض حمله انواع پاتوژن‌ها و حشرات قرار گیرد. نقش شما نیز در این میان آن است که شرایط را برای رشد و انتشار این عوامل نامساعد نگه دارید. البته توجه داشته باشید که اقدامات انجام شده به ضرر سلامت خود گیاهان ختم نشود.

بیماری‌های زیادی مانند پوسیدگی قارچی، پژمردگی فوزاریومی و ویروس موزاییک وجود دارند که به گیاه کرفس حمله می‌کنند. در نهایت با توجه به نحوه فعالیت هر کدام از پاتوژن‌های مربوط به خود نیز به نحوی گیاهان کرفس را آلوده می‌کنند.

نتیجه این بیمار ساختن‌ها چیزی جز ضعیف شدن گیاهان نیست. به همین خاطر گیاهان توانایی جذب مواد غذایی و استفاده از آن‌ها و آب را از دست می‌دهند. همین موضوع باعث می‌شود که در انتهای فصل برداشت، شما با توخالی شدن کرفس مواجه شوید.

تشخیص وجود عوامل بیماری‌زا ممکن است در روزهای اوایل بیماری برای شما دشوار باشد. با این حال نکته کلیدی در مراقبت از این گیاهان همان است. بنابراین به محض آن که احساس کردید چیزی در گیاهانتان درست نیست، به دنبال یافتن مشکل و پیدا کردن راه‌حل باشید.

انواع بیماری‌های عامل توخالی شدن کرفس
توخالی شدن کرفس

 

آفات و حشرات مزاحم

از طرفی حشرات و آفات متفاوتی نیز وجود دارند که گیاهان کرفس را میزبان خوبی برای خود می‌دانند. کرفس مورد علاقه خاص انبوهی از حشرات است. آفاتی ازجمله: حلزون، نماتد، کرم‌های مفتولی، شته، کرم کرفس، سوسک تاول و … .

این حشرات ممکن است گاهاً ویروس یا عفونتی را در از طریق حمله خود به گیاهان کرفس به آن‌ها منتقل کنند. به این روش که با مکیدن شیره گیاه یا نفوذ به داخل آن، این عفونت‌ها را تزریق می‌کنند. گیاهان کرفس نیز هم به دلیل از دست دادن مواد غذایی و آب داخل خود و همچنین به دلیل تزریق عفونت‌های جدید، بیمار و ضعیف می‌شوند.

درنهایت نیز کیفیت گیاهان کرفس، به ویژه ساقه آن‌ها که عضو بسیار مهمی در این گیاه است، تحت تأثیرات منفی قرار می‌گیرند. بهتر است به محض مشاهده هرگونه حشرات مزاحم به فکر کنترل آن‌ها باشید تا در انتها با پدیده توخالی شدن کرفس مواجه نشوید.

آفات و حشرات مزاحم عامل توخالی شدن کرفس

 

گلخانه آوین

یکی از راهکارهای مقابله با توخالی شدن کرفس، تقویت این گیاهان است. استفاده از انواع کودها می‌تواند گزینه خوبی برایتان باشد. افزون بر آن کاشت بذر یا نشاهای باکیفیت و سالم نیز این اطمینان را به شما می‌دهد که واکنش خوبی را در برابر انواع تهدیدات و استرس‌های محیطی به نمایش بگذارد.

گلخانه آوین با چندین سال سابقه درخشان در تولید و پروش انواع نشاهای باکیفیت شما را در این راه کمک می‌کند. افزون بر آن می‌توانید برای اعمال کودهای مورد نیاز مزرعه‌تان با کارشناسان این مجموعه تماس بگیرید و از راهنمایی‌هایی آن‌ها بهره‌مند شوید.

کلام آخر

توخالی شدن کرفس مطمئناً ناامیدکننده‌ترین عارضه‌ای است که هر کشاورزی می‌تواند در طول پرورش این گیاهان در مزرعه خود تجربه کند. به این علت که همین ساقه است که در نهایت برای مصرف کننده اهمیت بیشتری دارد.

برای جلوگیری از ایجاد این مشکل بهتر است روش مراقبت‌های خود از این گیاهان را اصلاح کنید و همچنین بررسی‌های دوره‌ای خود را افزایش دهید. دریافت مشاوره تخصصی از گلخانه آوین می‌تواند از توخالی شدن گیاه کرفس جلوگیری کند و با روش‌های مختلف می‌توان از شر چنین مشکلاتی نجات پیدا کرد.

 

سؤالات متداول

  1. بیماری‌هایی که باعث توخالی شدن کرفس می شوندچه بیماری‌هایی باعث توخالی شدن کرفس می‌شوند؟

پژمردگی فوزاریوم، پوسیدگی قارچی و ویروس موزاییک

  1. مقدار آب مورد نیاز کرفس در روزهای گرم سال چقدر است؟

هر دو روز یک بار

  1. چه آفاتی به گیاه کرفس حمله می‌کنند؟

حلزون، نماتد، کرم‌های مفتولی، شته، کرم کرفس، سوسک تاول و…

 

بیماری ها:

✅بیماری های کاهو
✅بیماری های توت فرنگی
✅بیماری های گل کلم
✅  بیماری های کرفس
✅بیماری های کلم
✅بیماری های گوجه فرنگی
✅بیماری های هندوانه
✅بیماری های فلفل دلمه ای
✅بیماری های بادمجان
✅بیماری های بامیه

 

سایر مقالات:

پوسیدگی ساقه کرفس

زرد شدن برگ کرفس

تلخ شدن کرفس

نظری داده نشده

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *