نشا گوجه فرنگی
نشا گوجه فرنگی به دو روش کشت سنتی (ریشه لخت) و کشت گلخانه ای (ریشه توپی) کشت می شود. در روش نشا کاری برای کشت اکثر صیفیجات از این دو روش استفاده می شود. نشا از کاشته شدن بذر نشا در شرایطی خاص پدید میآید و اگر شما در زمین کشاورزی یا گلخانه خود گیاهچههای قوی و سالم گوجه فرنگی را با روش نشا کاری و رعایت اصول خاصی مثل فاصله کشت مناسب بکارید؛ گوجه فرنگیها بسیار زودتر و قویتر رشد خواهند کرد.
ویدیو : انواع نشا گوجه فرنگی
ما در گلخانه آوین کنار شما هستیم تا با مشاوره در مورد زمینهای کشاورزی و مشاوره ساخت گلخانه، روش کشاورزی نوین و کاربردی را به شما آموزش دهیم تا این صنعت کاربردی و مهم هر روز در کشور و دنیا شکوفاتر شده و از طرف دیگر شما را به درآمد عالی برسانیم.
انواع نشا گوجه فرنگی
نشاهای گوجه فرنگی بسته به نوع گوجه فرنگیها وجود دارند و هر کدام هم بر همین اساس قیمتهای متنوعی دارند. انواع این نشاها در غالب نشا بذر هیبرید (نسل اول) و بذر نشا استاندارد است.
تفاوت کشت مستقیم گوجهفرنگی با کشت نشایی
شاید از خود سؤال کنید که تفاوت کشت نشا گوجه فرنگی با کشت به روش مستقیم چیست؟ در کشت مستقیم، بذر گوجه فرنگی را مستقیم در زمین کشت میکنند؛ اما کشت نشایی باید اول کشت بذر را در گلخانه و در شرایط کنترل شده به نشا تبدیل کرده و بعد از سبز شدن و سه تا پنج برگی شدن بوته ها آن را به زمین اصلی انتقال بدهیم. اگر گلخانه دارید، باید بیشتر درباره تفاوت این دو بدانید و از مزایا و معایب این دو اطلاعات کافی داشته باشید.
مزایای کشت نشایی
یکی از مزایای کشت نشا گوجه فرنگی این است که باعث کاهش هزینه میشود؛ اما در حال حاضر کشاورزان برای تولید محصول باکیفیت ترجیح میدهند که از بذرهای هیبرید استفاده کنند. معمولاً هزینه بذر هیبرید بیشتر است. در تفاوت کشت مستقیم با کشت نشا، کشاورزان در کشت مستقیم تعداد بذر بیشتری برای حصول گیاهچه موردنیاز کاشت میکنند.
از مزایای دیگر کشت به روش نشا به جای کشت مستقیم میتوان به موارد زیر اشاره کرد:
- اگر به هر دلیلی زمان کشت به تأخیر بیفتد، کشت نشا زمان ازدسترفته را جبران میکند.
- کشاورزان میتوانند در زمان انتقال نشاها، بوتههایی را که قوی هستند به زمین کشاورزی انتقال دهند. آنها با این کار میتوانند یک مزرعه پر از بوتههای یکدست و مقاوم داشته باشند.
- برای کوتاهشدن فصل رشد و یکنواختی مزرعه، کشاورزان از نشا گوجه فرنگی استفاده میکنند.
- در کشت نشاء، مزرعه در اوایل رشد مدت زمان آبیاری نسبت به کشت مستقیم، آبیاری کمتری احتیاج دارد و در هزینه آب صرفه جویی می شود.
- کشت نشا گوجه فرنگی در مزرعه بعد از آماده شدن زمین و از بین رفتن علف های هرز کشت انجام می شود؛ در نتیجه هزینه مبارزه با علف های هرز یک مرحله کمتر می شود.
- برای آمادهسازی زمین و عملیات زراعی پیش از کشت مانند مبارزه با بیماریهای انگلی، کشت نشا این فرصت را به کشاورزان میدهد که کنترل بیشتری بر روی شرایط رشد و محافظت گیاهان در برابر بیماری های خاکزی داشته باشند؛ چراکه بیماریهای خاکزی، منجربه پوسیدگی ریشه و ساقه میشوند. به همین دلیل کشت نشا بیشتر از کشت مستقیم بذر میشود و محصول بیشتری را نیز تولید میکنند.
معایب کشت نشایی
هر نوع کشتی علاوه بر مزایایی که برای کشاورزان و محصولات دارد، با معایبی هم همراه است که لازم است تا قبل از انتخاب نوع کشتی که انجام میدهید، آنها را بشناسید.کشت نشا گوجه فرنگی هم از این قاعده مستثنی نیست و معایبی دارد. از معایب کشت به روش نشایی میتوان به وارد زیر اشاره کرد:
- هزینه کشت اولیه نشا بیشتر است؛ هرچند هزینه کلی کشت مستقیم بیشتر از کشت نشایی است.
- اگر نشا را از گلخانه های معتبر و مورد اطمینان تهیه نشود، بسیار خطرناک است؛ زیرا ممکن است مبتلا به بیماری و آفت باشد و در مراحل اولیه کشت به شما خسارت وارد کند.
مزایای کشت مستقیم بذر
هرکدام از کشتها دارای معایب و مزایایی هستند.که کشاورزان باید قبل از انجام انتخاب نوع کشت خود باید از مزایای آن اطلاع داشته باشند. از مزایای کشت به روش کشت مستقیم بذر میتوان به موارد زیر اشاره کرد:
- کشت مستقیم هزینه کمتری دارد؛ بنابراین نگرانی بابت هزینه نداشته باشید.
- این کشت به حدی ساده و راحت است که کشاورزان بهراحتی قادر به انجامدادن آن هستند.
معایب کشت مستقیم بذر
هرکدام از انواع کشتهایی که کشاورزان برای محصولات خود انجام میدهند، باید معایب نوع کاشت خود را نظر بگیرند تا با انجام کار درست تا حد امکان از معایب نوع کاشت خود جلوگیری کنند و محصول خوبی را برداشت کنند. معایب کشت گوجهفرنگی به روش مستقیم میتوانند شامل موارد زیر باشند:
- در مزرعه گوجه فرنگی، کشت مستقیم باعث یکنواخت نشدن بوتهها میشود.
- در کشت مستقیم، بازدهی مصرف آب، کود و سم کمتر از کشت نشا گوجه فرنگی است. در کل بازدهی کشت مستقیم کمتر است.
- در کشت مستقیم برای رسیدن به تراکم مناسب، گوجهکار باید تعداد بذر بیشتری کشت کند. این کار باعث میشود چند بوته کنار هم رشد و با هم برای جذب آب و مواد غذایی رقابت کنند.جالب است بدانید این گیاهان به دلیل نداشتن تهویه مناسب، بیشتر درگیر بیماری میشوند و عملکرد پایینی دارند.
- در کشت مستقیم برداشت محصول حدود دو ماه به عقب میفتد.
- در کشت مستقیم در اوایل کشت، علف های هرز بیشتری در مزرعه رشد می کند.
پرورش انواع نشا گوجه فرنگی
پرورش انواع نشاهای گوجه فرنگی یکسان بوده و برای انجامشان کافی است مراحل زیر را با دقت و درست انجام دهید تا بعد از مدت کوتاهی نشاهای شما رشد کرده و آماده کشت باشند.
پر کردن سینی با خاک
کاشت و پرورش انواع نشا سینیهای مخصوص خودشان را دارند تا نشا در فضای خودش و با بهترین کیفیت رشد کند. در مرحله اول پرورش نشا گوجه فرنگی، باید سلول های خالی داخل سینی را تا لبه پر کنید.
انداختن بذر داخل خاک
داخل هر خانه را به وسیله یک چوب کوچک تا ارتفاع 0.5 سانتی متر باز کرده و یک بذر را داخل آن بیندازید و بعد روی برگ ها را با خاک بپوشانید.
آبیاری
خاک داخل هر خانه را به طور کامل خیس کنید. مرحله اول آبیاری باید با دقت و آرام آبیاری شود به خاطر اینکه بذرها جابه جا نشود.
چک کردن
در این مرحله باید بر روند جوانه زنی و شرایط محیطی نشاها مثل دما، رطوبت و نور نظارت داشته باشید و دمای محیط را بین 18 تا 25 درجه سانتی گراد نگه دارید.
مراقبت از بذر و نشا گوجه فرنگی
پس از کاشت بذر باید به خوبی از آن مراقبت کنید تا در نهایت محصولی پربار و سالم داشته باشید. برای مراقبت بهتر از بذر و نشاهای خود میتوانید موارد زیر را رعایت کنید. البته مشورت با متخصصان هم میتواند بهترین راهکارهای مراقبتی را در اختیار شما قرار دهد.
آبیاری متعادل و منظم
خاک نشا گوجه فرنگی باید همیشه نمناک باشد. توجه داشته باشید که نباید غرقاب شود؛ زیرا آبیاری بیش از اندازه موجب پوسیدگی ریشه و بیماری قارچی میشود. در نظر داشته باشید که نشاهای جوان به رطوبت و مراقبت بیشتری نیاز دارند.
تغذیه مناسب
برای تقویت ریشهها باید نشاهای در حال رشد را با کودهای حاوی فسفر بیشتری تغذیه کنید. همچنین پس از رشد نشا برای تقویت برگها و ساقههای آن میتوانید از کودهای کامل استفاده کنید.
هرس کردن
در گلخانه به زمان هرس کردن دقت کنید. زمانی باید اقدام به هرسکردن کنید که نشاها کمی بزرگتر شوند، سپس شاخههای جانبی اطراف آن را بچینید. هرس کردن موجب میشود تا گوجهفرنگیهای بزرگتر و باکیفیتتری داشته باشید.
مقاومسازی برای انتقال به مزرعه
در مرحله مقاومسازی و پیش از انتقال نشا گوجه فرنگی به مزرعه باید به تدریج آنها را به محیط بیرون عادت دهید. برای این کار در ساعاتی از روز هوادهی داخل گلخانه را بیشتر کنید و چند روز قبل از انتقال نشاها، در روز و شب نشاها کاملاً در هوای آزاد باشند تا در موقع انتقال و کشت در زمین دچار تنش نشوند.
انتقال به مزرعه
زمان انتقال نشا به مزرعه باید در شرایطی باشد که خطر سرما کاملاً برطرف شده است. در هنگام انتقال باید از ریشه مراقبت کافی کرد تا آسیب نبینند. همچنین رعایت فاصله مناسب بین نشاها موجب بهبود جریان هوا و دریافت نور کافی در همه قسمتهای گیاه میشود.
کوددهی منظم و مناسب
با رشد نشا گوجه فرنگی نیاز آن به تغذیه مناسب و دقیق بیشتر خواهد شد. در این شرایط میتوانید با توجه به مرحله رشد بوته های گوجه فرنگی در هر مرحله کودهای مناسب آن مرحله را استفاده کرد.
نظارت و کنترل بهموقع آفات
استفاده از روشهای کنترل بیولوژیک و پیشگیری بهتر از درمان هستند. به همین دلیل گوجهفرنگیها را به طور منظم بازرسی کنید و در صورت هرگونه بیماری یا آفت سریعاً به رفع آن اقدام نمایید.
برداشت گوجهفرنگی
بهترین زمان برداشت گوجهفرنگی زمانی است که در مزرعه حدود 50 درصد گوجه فرنگی ها به رنگ قرمز و اندازه ایدئال خود رسیده باشد. در نظر داشته باشید که در زمان برداشت محصول به گیاه آسیب نزنید.
بیماریهای نشا گوجه فرنگی
وجود هر گونه بیماری روی نشا گوجه فرنگی موجب پایین آمدن کیفیت نشا گوجه فرنگی یا به طور کلی از بین رفتن نشا گوجه فرنگی می شود. از همین رو در همان مراحل اولیه باید بیماریهای نشا شناسایی و درمان شوند. در مورد بیماریهای رایج برای بوته میتوان به تغییر رنگ ساقه، تغییر رنگ برگها، خشک شدن قسمتی از بوته، زرد بودن بوته در صبح و … اشاره کرد.
اما هر کدام از این مشکلات دلایلی دارند که باید آنها را بررسی و در صورت امکان حل کنیم. این موارد به شرح زیر هستند.
- کافی نبودن یا عدم وجود کود کشاورزی در خاک
- هرس بیشتر از مقدار مورد نیاز
- کافی نبودن کلسیم
- انتقال به موقع نشا به زمین اصلی
- آبیاری کم یا آبیاری بیش از نیاز
- جریان هوا در اطراف نشا کم است.
بیماریهای گوجه فرنگی و درمان آن
بعد از بررسی بیماریهای نشا گوجه فرنگی، بررسی آفات خود گوجه فرنگی و پیدا کردن دلایل و درمان آنها نیز ضروری است. این بیماریها شامل موارد زیر هستند.
ایجاد پوسیدگی در انتهای شکوفه
در این عارضه گوجهها ابتدا سالم به نظر میرسند تا این که به مرحله بزرگ شدن و قرمزی برسند و در انتهای آنها لکههای سیاه چرمی پدید میآید. این عارضه به علت کمبود کلسیم در خاک یا پایین بودن PH خاک برای جذب کلسیم به وجود میآید. خاکهایی با PH حدودی 6.5 توانایی جذب کلسیم را دارند. اگر آبیاری گوجه فرنگیها هم در زمانهای مناسب انجام نشود و دوره های آبیاری نامنظم باشد، این مشکل پیش می آید.
برای رفع و جلوگیری از این مشکل باید قبل از کاشتن نشا در زمین خاک را برای آزمایش به آزمایشگاههای کشاورزی ببرید تا با نظر متخصصان اصلاحاتی که به بهبود خاک کمک می کند که این مشکل پیش نیاید، یادآوری کنند. برای افزودن کلسیم به خاک میتوان از آهک، گچ، پوست تخم مرغ در کمپوست و محلول پاشی کلرید کلسیم استفاده کنید
نکته: محلول پاشی کلرید کلسیم باید در اوایل صبح انجام شود و از انجام آن در اواسط ظهر جدا خودداری کنید زیرا این کار باعث سوختن برگهای بوته خواهد شد و آبیاری خاک را به طور منظم انجام دهید.
کاهش مقدار گلدهی
در این عارضه گلها روی نشا گوجه فرنگی ظاهر شده اما قبل از رشد و تبدیل شدن به گوجه میریزند. این اتفاق به دلیل دمای بسیار بالا یا پایین، رطوبت نسبی نامناسب، تغذیه غیراصولی، آبیاری نامناسب، تولید بیش از حد گل و میوه، آفات و بیماری ها، تنش شوری، تراکم بالای کشت، وزش باد، تعداد روزهای ابری زیاد، عدم نور کافی و…
آفتاب سوختگی
در این عارضه گیاه کاملاً سالم و بدون مشکل به نظر میرسد و میوهها هم طبیعی رشد میکنند، اما وقت بوته ها پوشش برگی کم دارند یا در اثر عملیات کشاورزی بوته ها جا به جا می شوند و میوه ها مستقیم به سمت خورشید می شوند، این لکه های آفتاب سوخته ظاهر می شود. با توجه به این که علت این آفتاب سوختگی اشعه خورشید است، میتوان با ایجاد سایهبان از آن جلوگیری کرد.
میوه ضعیف
در صورتی که تراکم کشت داخل زمین بیشتر از حد معمول باشد و فاصله بین ردیف ها و فاصله بین بوته ها رعایت نشود، بوته ها ضعیف می شوند و این کار باعث می شود که میوه های روی بوته ضعیف شوند و عملکرد پایین بیاید. دلیل دیگر تغذیه نادرست بوته های گوجه فرنگی است که باعث ضعیف شدن میوه می شود.
پیچیدگی در برگها
این مشکل زمانی پیش می آید که اختلاف شب و روز خیلی زیاد باشد؛ یعنی در شب هوا خنک باشد و در روز هوا خیلی گرم باشد. تنش های محیطی، کودی، آبی و… باعث پیچیدگی برگ می شود.
پف کردگی
زمانی که کشاورز دیر کشت می کند، این عارضه اتفاق می افتد. در این عراضه هم هیچ مشکلی در روند رشد بوته به وجود نمی آید و تمام مراحل رشد و نمو پیش خواهند رفت تا زمان گرده افشانی بوته ها که با هوای گرم برخورد می کند که باعث می شود گردافشانی ناقص انجام شود و میوه هایی که در قسمت پایین بوته قرار دارند، حالت زاویه دار و توخالی می شود. اگر میوه ها را برش بزنید، بذری داخل میوه ها وجود ندارند یا خیلی کم است. تغذیه نامناسب، شرایط آب و هوا و… باعث این عارضه می شود.
علت این آفت کم بودن کود خاک، تغذیه نامناسب خاک و یا گرده افشانی کمتر از مقدار مورد نیاز است و برای درمانش هم باید به نشا گوجه فرنگی و بوتهها کود بدهید یا رویه خاک را با کمپوستهای خانگی بپوشانید.
آفت برفک باکتریایی
این آفت معمولاً با لکه ابری اشتباه گرفته میشود و روش تشخیص آنها از یکدیگر این است که در هر دو آنها لکههایی زرد روی گوجه سرخ رسیده ایجاد میشود اما در شانکر باکتریایی (برفک باکتریایی) اگر ذرهای روی زردی باشد و با دقت نگاه کنید، لکههای زردی شبیه چشم پرندگان مشاهده خواهید کرد.
این اتفاق به دلیل وجود باکتری کلاویبکتر میچیگاننسیس اتفاق افتاده و اگر چه آمدن این باکتری به طور طبیعی اتفاق میافتاد اما گیاهان و ابزارآلات آلوده نیز در این مسئله دخیل هستند و متأسفانه تنها راه درمان این خاک این است که گیاه آلوده را سریعاً از بین ببرید و تا مدت سه سال هیچ نشا گوجه فرنگی در این خاک قرار نداده و حتی گیاهان مرده این زمین را هم کمپوست نکنید.
بیماری لکه موجی
لکههایی قهوهایرنگ روی برگها پدید میآیند و سپس باعث افتادن آنها میشود و تعداد برگهای بوته خیلی کم میشود. علت بروز این مشکل وجود قارچی به نام آلترناریا سولانی بوده و حتی امکان انتقال آن به سال آینده نیز وجود داشته و به همین علت راه درمانش این است که در یک نقطه دو سال پشت سر هم یک چیز نکارید.
لکه برگ یا سپوتوریا
بعد از این که بذر رشد میکند روی برگهای پایینی آن لکههایی زرد رنگ ایجاد شده و درون لکهها در مرکزشان نقاطی به رنگ خاکستری تیره پدید میآید و کمکم شاخ و برگ بوته از بین رفته و در نهایت گیاه میافتد؛ برای رفع این آفت از آبدهی بیش از اندازه پرهیز کرده و از باکتریکشها و قارچکشها استفاده کنید.
بیماریهای ویروسی
در این بیماری کل بوته درگیر می شود. بوته هایی که قبل از گل دهی آلوده می شوند، حالت فرفری به خود می گیرند و دیگر گلی روی بوته رشد نمی کند. بوته هایی که داخل گل دهی هستند، دیگر رشد نمی کنند و روی بوته ها 2 الی 3 میوه باقی می ماند که میوه بدشکل می شود. بر روی بوته هایی که رشد کرده اند و میوه آن ها درشت شده است، لکه هایی سیاه یا خط هایی با شکل های عجیب و غریب پدید می آید.
علت به وجود آمدن و گسترش این بیماری، قرار گرفتن گیاه تحت گرمای زیاد، خشکسالی یا خاک ضعیف و حشرات است و برای کنترل این بیماری که بیشتر نشود و بوته های بیستری را درگیر نکند، استفاده از حشره کش و همچتنین مدیریت خاک و کوددهی است.
علاوه بر این موارد بیماریهای دیگری هم مثل فوزاریوم، ورتیسیلیوم، کپک پودری و … روی گوجه فرنگی هم وجود دارند که هر کدام از دلایل یا میکروبهای خاصی نشئت گرفته و درمان آنها نیز با هم متفاوت است. در صورت دیدن هر علامت مشکوکی روی میوه یا بوتهها مشکل را با متخصصین کشاورزی در میان گذاشته تا برای رفع آن به شما کمک کنند.
فروش انواع نشا گوجه فرنگی
در گلخانه آوین بهترین نوع نشاهای گوجه فرنگی با بالاترین کیفیت و بهترین قیمت برای کشاورزان عزیز و حتی برای کاشت گلدانی در خانه وجود دارد. این نشاها اصلاح شدهاند و در مقابل آفات مقاوم هستند. در گلخانه آوین انواع نشا گوجه فرنگی صادراتی را برای شما کشاورزان عزیز فراهم کردهایم.
اگر شما خودتان هم قصد دارید نشا گوجه فرنگی برای فروش پرورش دهید، برای خرید بذر و وسایل مورد نیاز میتوانید از مشاوره متخصصین ما استفاده کنید تا کشاورزی خود را به سطح کیفیت جهانی برسانید. این کار سود خوبی هم برایتان خواهد داشت.
قیمت انواع نشا گوجه فرنگی
اگر قصد خرید نشا گوجه فرنگی دارید و کیفیت و قیمت به یک اندازه برایتان مهم است؛ از طریق سایت آوین اقدام به خرید آن کنید. قیمت حدودی انواع نشا گوجه فرنگی معمولی از 700 تومان شروع شده و تا 2500 الی 3000 تومان قیمت میخورند و از طرف دیگر انواع نشا گوجه گیلاسی و زیتونی قیمتهایی بین 500 تومان تا 1000 تومان دارند.
تقویت انواع نشا گوجه فرنگی
برای تقویت و افزودن به کیفیت نشا گوجه فرنگی بعد کشت در زمین اصلی میتوانید به خاک آن مواد مغذی و کود اضافه کنید؛ اما قبل از اضافه کردن هر نوع تقویت کنندهای لازم است خاک مورد کشت را آزمایش کنید تا مقدار مواد مغذی موجود و مورد نیاز آن را بررسی کنید.
بعد از بررسی مواد مغذی موجود در خاک متوجه میشوید که باید چه چیزهایی را به خاک اضافه کنید تا نشاها به بهترین بوته تبدیل شوند، اما نکته قابل توجه این است که باید مراحل اضافه کردن این مواد به خاک را بدانید و هر کدام را در وقت خود به خاک اضافه کنید. از جمله مواردی که باعث تقویت نشا گوجه فرنگی و بقیه نشاها میشوند به شرح زیر هستند که هرکدام خاصیتهای فراوانی برای آن دارند.
- نیتروژن: باعث رشد و افزوده شدن به برگها و ساقه
- پتاسیم: باعث کیفیت بوته و همچنین کیفیت میوه می شود.
- انواع کودهای ریزمغذی طبیعی و شیمیایی: کودها خودشان شامل عناصر مفیدی مثل نیتروژن، پتاسیم و … هستند.
- کمپوست: دارای ویتامینهای ضروری و میکروبهای مفید است که به بهبود خاک هم کمک میکند.
- سولفات منیزیم یا نمک اسپوم: از آنجایی که دارای مقادیر زیادی منیزیم است بسیار مفید بوده زیرا گوجه فرنگی در روند رشد به منیزیم نیاز داشته و وجود آن باعث بیشتر شدن گلدهی و در نتیجه میوه بیشتر میشود. همچنین باعث افزایش طول عمر بوته و حتی خوشمزهتر شدن گوجهها نیز میشود.
- امولسیون ماهی: این ماده هم عناصر مفیدی مثل فسفر، پتاسیم، نیتروژن، کلسیم، منیزیم و … دارد که در تمام مراحل کاشت و برداشت مفید است.
- دانههای کتان و کنجاله پنبه: این موارد نیز دارای مقادیر زیادی پتاسیم، نیتروژن، فسفات و … هستند.
- جلبک دریایی: دارای 60 عنصر کمیاب است که در رشد گیاه خیلی تأثیر گذار است.
- عصاره ملاسیز سیاه: دارای مواد مغذی بسیار است.
توجه داشته باشید که هر کدام از این موارد را در صورت نیاز و در زمان مناسب به خاک اضافه کنید.
انواع نشا گوجه فرنگی در گلخانه
در گلخانهها هم میتوان انواع نشا گوجه فرنگی هیبرید و استاندارد که عملکرد خوب با شاخ و برگ روندی بیشتری داشته باشد، استفاده می کنند.
زمان آبیاری انواع نشا گوجه فرنگی
بذرهای گوجه فرنگی را باید بلافاصله بعد از کشت آبیاری کرد و سریع به گلخانه انتقال داد یا روی آن پلاستیک کشید تا اولین جوانه شکل بگیرد. بعد از دیدن اولین جوانه آن را به محلی آفتاب گیر ببرید و همیشه خاکش را نمناک نگه دارید. بعد از اینکه نشاها را در زمین کاشتید، با توجه به جنس خاک 3 الی 5 روز آبیاری انجام دهید. در زمان قرمز شدن گوجهها دو روز در میان آنها را آبیاری کنید.
شرایط نگهداری انواع نشا گوجه فرنگی
اگر میخواهید گوجهفرنگیهایتان بهترین کیفیت را داشته باشند، شرایطی خاص را باید رعایت کنید تا نشاها مریض و آسیب دیده رشد نکنند. سعی کنید بذر آن را درون سینیهای مخصوص کاشته و شرایط نوری و محیطی را برایش رعایت کنید. دمایی که نشاها باید در آن رشد کنند تا 24 درجه سانتی گراد است و به هیچ عنوان نباید نور مستقیماً به آن بتابد.
بعد از تکمیل رشد نشا و رسیدن تعداد برگها به 4 الی 6 عدد وقت انتقال آنها به زمین اصلی است. البته دقت داشته باشید که باید قبل از انتقال علفهای هرز را بکنید.
خرید نشاء گوجه فرنگی در شهرهای مختلف
نشاء گوجه فرنگی یکی از محصولات محبوب و پرکاربرد در زراعت و باغبانی است. این محصول به عنوان یک قلمه از گوجهفرنگی برای تولید صدها نوع محصول کشاورزی و صنایع غذایی استفاده میشود.
هنگامی که صاحبان باغات و مزارع در اهواز قصد دارند گوجهفرنگی بکارند، بهترین روش برای این کار خرید نشا گوجه فرنگی است. قیمت نشا گوجه فرنگی و نحوه سفارش نشا گوجه فرنگی در شهرهای مختلف شامل موارد زیر میشود.
خرید نشا گوجه فرنگی در اهواز
باید بدانید که برای خرید نشا گوجه فرنگی در اهواز میتوانید به فروشگاههای آنلاین یا فروشگاههای محلی کشاورزی مراجعه کنید. در این فروشگاهها معمولاً گونههای مختلف نشا گوجهفرنگی به فروش میرسند.
همچنین میتوانید ارزانترین قیمت نشا گوجه فرنگی در اهواز را از کشاورزان و فروشندگان مستقل نیز پیدا و تهیه کنید. قبل از خرید نشا گوجه فرنگی بهتر است از فروشنده در مورد نوع و کیفیت نشا، شرایط مناسب کاشت و نگهداری آن، جوانهزنی و مراحل رشد، مدتزمان برداشت محصول نهایی، نیازهای آبی و تغذیهای اطلاعات دقیقی دریافت کنید.
همچنین قیمت نشا گوجه فرنگی در اهواز بر اساس نشاهای مختلف مانند گوجهفرنگی شیرین، گوجهفرنگی ترش و گوجهفرنگی دارای فلفل بسیار متفاوت است.
خرید نشا گوجه فرنگی در دزفول
اگر شما قصد خرید نشا گوجه فرنگی در دزفول را دارید، بهتر است بدانید که میتوانید به فروشگاههای بذر و اصلاح نژاد مراجعه کنید. همچنین قیمت نشا گوجه فرنگی در دزفول وابسته به متغیرهای مختلفی مانند سرشاخهها، نژاد گوجهفرنگی، آبوهوا، زمان کشت، مراقبتهای فیزیکی، تغذیه مناسب و…است.
با رعایت این مسائل شما میتوانید به رشد خوب فروش و سطح بالایی از قیمت نشا گوجه فرنگی در دزفول دست یابید و محصول با کیفیتی برداشت کنید و آنها را به فروش برسانید.
خرید نشا گوجه فرنگی در بهبهان
بهتر است بدانید که خرید نشا گوجه فرنگی در بهبهان بسیار پرفروش است؛ زیرا این نشاها شامل تنوعی از گوجهفرنگیهای تازه و فراوری شده مانند رب گوجهفرنگی، پودر گوجهفرنگی و ترشیجات گوجهفرنگی است.
همچنین قیمت نشا گوجه فرنگی در بهبهان به دلیل کیفیت بالا و طعم خوب بسیار مناسب است و مورد استقبال مردم و بازار قرار میگیرد.
برای رشد خوب و بالارفتن سطح قیمت نشا گوجه فرنگی در بهبهان باید به مسائلی مانند نور و حرارت مناسب، دمای معتدل خاک قابل تخلیه که حاوی عناصر غذایی ph باشد، آبیاری درست، استفاده از سموم و کودهای شیمیایی و… بسیار مهم است؛ بنابراین کشاورزان و باغداران باید به این مسائل توجه ویژهای داشته باشند.
خرید نشا گوجه فرنگی در هرمزگان
نشا گوجهفرنگی بهعنوان نقطه شروع رشد گیاه گوجهفرنگی استفاده میشود و در فصل بهار برای کاشت به کار میرود؛ به همین دلیل قیمت نشا گوجه فرنگی در این فصل بسیار مناسب است.
برای خرید نشا گوجه فرنگی در هرمزگان میتوانید به فروشگاههای کشاورزی و نهادهای مختلف مربوط به زراعت و باغبانی در این منطقه مراجعه کنید. همچنین این نشاها را میتوانید از تولیدکنندگان و عاملهای دستاول نیز خریداری کنید.
قیمت نشا گوجه فرنگی در هرمزگان به عوامل مختلفی از جمله سطح تقاضا، عرضه، نوع و کیفیت نشا، شغل تولیدکننده و سودآوری آن بستگی دارد.
همچنین قیمت نشا گوجه فرنگی در هرمزگان که شامل گوجهفرنگی آلما، گوجهفرنگی همیلتون، گوجهفرنگی آستروفی، گوجهفرنگی اسانو و گوجهفرنگی ریا قرمز است؛ به دلیل کیفیت بالا و مقاومت در برابر شرایط آبوهوایی مناسب بسیار مورد استقبال خریداران قرار میگیرند.
خرید نشا گوجه فرنگی در بندر عباس
بندر عباس مهمترین مرکز تجارت و توزیع کالاهای کشاورزی در استان است که خرید نشا گوجه فرنگی در آن انجام میشود. همچنین شما میتوانید در هنگام خرید نشا گوجه فرنگی در بندر عباس آنها را بهصورت بسته بندی شده و در سیستمهای حفاظت شده دریافت کنید.
قیمت نشا گوجه فرنگی در بندر عباس وابسته به عواملی مانند گونه گوجهفرنگی، برند، کیفیت و محل تولید است. در نشا گوجهفرنگی عوامل دیگری مانند میزان آبیاری، مواد آلی و شیمیایی، تغذیه گیاهی دما و روشهای حفظ رطوبت خاک در بالارفتن قیمت نشا گوجه فرنگی در بندر عباس دخیل هستند.
خرید نشا گوجه فرنگی در میناب
نشاء گوجه فرنگی یکی از محصولات مهم در زراعت و باغبانی است و در مناطق میناب نیز کاشته میشود. در هنگام خرید نشا گوجه فرنگی در میناب بهتر است شما با انواع مختلفی از نشاء گوجه فرنگی آشنا شوید و بر اساس نیازها آنها را انتخاب کنید.
همچنین سفارش نشا گوجه فرنگی و قیمت نشا گوجه فرنگی در میناب بر اساس نوع آنها که شامل گوجهفرنگی کانیون تخممرغی، گوجهفرنگی ژیوان، گوجهفرنگی زیتونی و گوجهفرنگی گیلاسی متغیر است.
البته باید توجه داشته باشید که قیمت نشا گوجه فرنگی در میناب ممکن است باتوجهبه فصل کاشت، رقم گوجهفرنگی و… متفاوت باشد.
سخن پایانی
کاشت و پرورش انواع نشا و نشا گوجه فرنگی در گلخانه آوین با بالاترین کیفیت و بهترین قیمت برای شما کشاورزان عزیز فراهم است. اگر قصد کاشت و پرورش گوجه فرنگی در زمین کشاورزی یا گلخانه را دارید و حتی هیچ تجربهای ندارید مشاوران آوین کنار شما خواهند بود.
قبل از کاشت هر میوه یا صیفیجات مختلف حتماً خاک زمین را برای آزمایش به آزمایشگاههای کشاورزی ببرید تا مقدار مواد مغذی موجود و مورد نیاز خاک بررسی شود و با توجه به این موارد سم، کود، ترکیبات و … برای خاک تجویز شود.
تمام مراحل کاشت، داشت و برداشت را طبق اصول انجام دهید تا بالاترین بهرهوری را از کشاورزیتان داشته باشید و از تجربیات دیگران و دانش روز غافل نشوید؛ هر علامتی اعم از زرد شدن برگها یا میوه را جدی بگیرید و در اولین فرصت اقدام لازم برای بهبود را انجام دهید.
تمامی محصولات آوین:
سایر مقالات:
پیوند نشا گوجه فرنگی |
بیماری نشا گوجه فرنگی |
آموزش کاشت انواع نشا گوجه فرنگی |
سلام نشا گوجه فرنگی من ساقه هاش تغییر رنگ دادن قابل درمان هستش؟
قیمت نشا گوجه فرنگی ۸۳۲۰ چقدره؟
نشا گوجه فرنگی گیلاسی از کجاست ؟
مطالب مفید بود
کاشت نشا گوجه فرنگی تو گلخانه بهتره یا زمین کشاورزی؟
من خیلی دوس دارم نشا گوجه فرنگی بکارم . ممکنه توی گلدان توی تراس رشد کنه؟
چطور میتونم ازتون مشاوره بگیرم؟
نشا من برگ هاش زرد شده پژمرده شده ینی؟!
چطور میتونم ازتون مشاوره بگیرم؟..
سلام ممنون از مطالب مفیدو کاربردی تون
فقط من خودم میتونم تو خونه گوجه بکارم؟؟
قیمت بهترین نوع نشا گوجه فرنگی چقدره؟
گوجه فرنگیش عالیییییه پیشنهاد میکنم
خیلی خوبه
چطور میتونم خرید کنم ازتون؟
واسه مناطق کوهستانی چ بذر گوجهای مناسبه؟
من سه سری نشا گوجه از مهندس جلیلی خرید داشتم. خدا خیرت بده🙏
زمان دقیق انتقال نشا به خاک کی هستش؟
خیلی عالی ممنون
چ زمانی باید سفارش بدیم؟