4علت پیچ خوردن برگ خیار– 3روش سریع درمان+ کود و سم مورد نیاز

4علت پیچ خوردن برگ خیار– 3روش سریع درمان+ کود و سم مورد نیاز

4 دلیل پیچ خوردن برگ خیار

چرایی پیچ خوردن برگ خیار ممکن است مشکلی باشد که شما در مزرعه با آن روبرو شوید. برگ گیاهان خیار به دلایل گوناگونی ازجمله اختلالات فیزیولوژیکی، آفات، حشرات و بیماری‌های دیگر گیاهی نشانه‌هایی از پیچش غیرعادی را از خود نشان می‌دهند.

این تصویر در جایگاه یک واقعیت ناامید کننده‌ای برای زحمات شما است. از همین رو پیشنهاد می‌کنیم با ادامه این مقاله همراه ما باشید تا اطلاعات بیشتری درباره دلایل پیچ خوردن برگ خیار کسب کنید.

4 دلیل پیچ خوردن برگ خیار

 

کمبود آب

یکی از رایج‌ترین علت پیچش برگ خیار، کمبود آب است. پیچ خوردن برگ خیار در گیاهان جوانی که هنوز فرصت تشکیل سیستم ریشه عمقی پیدا نکرده‌اند، بسیار دیده می‌شوند. برگ‌ها به دلیل میل به حفظ بقای کل گیاه، این علائم را از خود نشان می‌دهند.

بدین صورت که با کم شدن میزان آب موجود درون گیاه، برگ‌های بالایی به عنوان یک عمل دفاعی طبیعی حالت خود را از مستقیم و صاف به فنجانی روبه‌بالا یا پایین تغییر می‌دهند.

به این دلیل که در این حالت، نور خورشید توانایی سوزاندن سطح برگ‌های خیار را به آسانی دارد. برگ‌ها خود را جمع می‌کنند تا از آخرین قطرات آب موجود درون سلول‌های خود محافظت کنند.

کمبود آب دلیل پیچ خوردن برگ خیار

 

راه‌حل رفع کمبود آب

درمان پیچ خوردن برگ خیار ناشی از کمبود آب واضح است. بهتر است آبیاری را کمتر؛ اما عمیق و طولانی‌تر انجام دهید. افزون بر آن استفاده از مالچ با مواد آلی همانند کمپوست در اطراف گیاهان خیار، سبب می‌شود که رطوبت مورد نیاز گیاه را مدت زمان بیشتری حفظ شود.

در صورتی که این راهکارهای درمانی را بدون دقت انجام دهید؛ علاوه بر پیچش برگ های خیار، بیماری‌های قارچی خیار می‌توانند سلامت مزرعه شما را تهدید کنند.

آفات مزاحم

یکی از نشانه‌های حمله آفات و حشرات، پیچ خوردن برگ خیار است. اگر برگ‌ها لوله‌ای شده‌اند، سطح زیرین آن‌ها را بررسی کنید. ممکن است حشرات نرم و کوچکی به رنگ سفید، سیاه، صورتی یا سبز را در آن بخش‌ها مشاهده کنید. شته، کنه عنکبوت، مگس سفید یا تریپس ازجمله عوامل پیچ خوردن برگ خیار هستند.

برخی مواقع شما نمی‌توانید به طور واضح این حشرات ببینید؛ اما همچنان پیچش برگ‌های خیار در نظرتان برجسته هستند. در این حالت به سطح برگ‌ها دست بزنید. ممکن است متوجه ماده‌ای چسبناک روی آن‌ها شوید. این خود نشانه حمله این آفات به برگ‌های گیاهان خیار مزرعه‌تان خواهد بود.

این آفات و حشرات بیشتر به گیاهانی که آسیب‌پذیر هستند در ابتدا حمله می‌کنند. گیاهانی که به دلیل نور ناکافی، تنش دمایی، رطوبت زیاد و همچنین کمبود مواد مغذی ضعیف و بیمار شده‌اند، کار این حشرات را آسان می‌کنند.

آفات با حمله به برگ گیاهان خیار، شروع به مکیدن حجم زیادی از شیره و آب موجود در پوشش گیاهی می‌کنند. در برخی مواقع نیز ممکن است این حشرات ویروس بیماری‌زا را از طریق این مکیدن وارد برگ‌ها کنند. از همین رو با اختلال در رشد گیاه، شاهد پیچ خوردن برگ خیار مزرعه‌تان خواهید بود.

آفات مزاحم دلیل پیچ خوردن برگ خیار

 

راه‌حل رفع آفات  

می‌توان گفت که اولین راهکاری که به ذهن بیشتر شما می‌رسد، استفاده از مواد شیمیایی است. آکتارا، فوفانون، کانفیدر و… آفت‌کش‌هایی هستند که اغلب در برابر حشرات بیماری‌زای گیاهان خیار استفاده می‌شوند. این در حالی است که در صورت غفلت در نحوه استفاده از این مواد، نه‌تنها سلامت گیاهان؛ بلکه سلامت خودتان نیز به خطر می‌افتد.

استفاده از مواد ساده‌تری مانند صابون حشره کش یا محلول مایع ظرف‌شویی را برای مقابله با این دلیل پیچ خوردن برگ خیار از یاد نبرید. با اسپری‌کردن این مواد روی برگ‌ گیاهان خیار به مدت پنج تا هفت روز یکبار می‌توانید نقش مؤثری در کنترل این حشرات داشته باشید.

مواد مغذی نامناسب

مواد مغذی که برای رشد گیاه به خاک اضافه می‌کنید، خود دلیل پیچ خوردگی برگ خیار هستند. در صورتی که مواد مورد نیاز این گیاه تأمین نشوند، برگ‌ها به سمت بالا یا پایین جمع می‌شوند. این در حالی است که مقدار زیاد برخی مواد مغذی نیز می‌توانند عاملی برای ایجاد این پدیده شوند.

کمبود فسفر

فسفر یکی از مواد ضروری برای تمام مراحل زندگی گیاه خیار است. در صورت انتقال میزان ناکافی از این ماده به برگ‌ها، رشد کند می‌شود. حتی ممکن است به توقف کامل رشد نیز منجر شود. از همین رو برگ‌ها حالت سالم و اولیه خود را از دست می‌دهند و پیچ خوردن برگ خیار همراه با تغییر رنگ قهوه‌ای در آن‌ها ظاهر می‌شوند.

کمبود پتاسیم

در صورت کمبود ماده پتاسیم، حاشیه برگ‌های مسن و پایین گیاهان خیار حالت پیچش رو به سمت پایین به خود می‌گیرند. عوارض این کمبود تنها به پیچ خوردن برگ خیار ختم نمی‌شود. سوختن برگ‌ها و از همه مهم‌تر تأثیرات منفی روی محصول نهایی و سلامت آینده برگ‌ها برای فتوسنتز قوی؛ ازجمله مشکلات ناشی از مقدار کم این ماده است.

مواد مغذی نامناسب دلیل پیچ خوردن برگ خیار

کمبود کلسیم

یکی از مواد مغذی ضروری و مهم گیاه خیار، کلسیم است. انتقال آب و دیگر مواد غذایی مورد نیاز گیاه به برگ‌ها به واسطه وجود همین ماده است. از همین رو با بی‌توجهی به مقدار آن در خاک، مشکلات زیادی همانند پیچ خوردن برگ خیار عاید مزرعه‌تان خواهد شد.

کمبود مس

پیچ خوردگی برگ خیار ناشی از کمبود مس به نسبت مواد مغذی دیگر محسوس نیست. به این علت که تنها نوک برگ‌ها به سمت پایین خم می‌شوند. با این حال به دلیل تغییر حالت برگ‌ها الزامی است که آن را جدی بگیرید.

این ماده در تولید آنزیم‌های مورد نیاز برای فتوسنتز برگ‌ها نقش حیاتی دارند. از همین رو با کمبود این ماده فتوسنتز مختل می‌شود. درنتیجه سازوکار آب و مواد مغذی دیگر در میان برگ‌ها با مشکل مواجه می‌شوند. پیچ خوردن برگ‌های خیار چیزی است که درنهایت برای شما باقی خواهد ماند.

ازت بیش از حد

اگر حساسیت زیادی در افزودن مواد مغذی مانند ازت به خرج دهید، نباید انتظار مثبتی داشته باشید. لوله‌ای شدن سطح برگ‌های پایینی گیاهان یکی از نشانه‌های ازت زیادی است. حجم زیاد ازت با مقدار آب موجود در گیاه تداخل پیدا می‌کند.

به همین دلیل مقاومت گیاه از آن گرفته می‌شود. درنتیجه برگ‌ها برای زنده نگه داشتن خود و موجودیت گیاه مجبور به تغییر حالت خود می‌شوند. از همین رو برگ‌های پیچیده روبه‌بالا و در مواقعی پایین را در میان گیاهان خیار خود مشاهده خواهید کرد.

راه‌حل رفع مواد مغذی نامناسب

تعادل در هر چیزی بهترین راهکار پیشگیری از ایجاد انواع مشکلات است. در همین بحث نیز با متعادل ساختن میزان مواد مغذی مورد نیاز گیاهان خیار می‌توانید از ابتلای آن‌ها به عارضه پیچش برگ خیار جلوگیری کنید.

برای این کار می‌توانید خاک خود را از نظر میزان این مواد آزمایش کنید. در این صورت می‌توانند با اطمینان کامل از کودهای افزودنی مربوط به هر کدام از مواد استفاده کنید. چنانچه که اطلاع کاملی درباره انواع کودهای ضروری در طول رشد گیاه خیار ندارید، می‌توانید از کارشناسان گلخانه آوین مشاوره دریافت کنید.

این مجموعه با راهنمایی جامعی از مواردی که باید در مزرعه‌تان پیاده کنید، به شما کمک می‌کند. افزون بر آن در صورت مشاهده هرگونه مشکلاتی در گیاهان مزرعه‌تان می‌توانید با در میان گذاشتن با این افراد متخصص، محصولات خود را در امان نگه دارید.

راه‌حل رفع مواد مغذی نامناسب - عارضه پیچش برگ خیار

 

ویروس کوکوربیت

پاتوژن‌های مختلف همیشه سلامت گیاهان خیار شما را تهدید می‌کنند. حتی ممکن است شما تمام مراقبت‌های لازم را به درستی انجام داده باشید؛ اما باز هم نشانه‌های بیماری را مشاهده کنید. ویروس کوکوربیت یکی از بیماری‌های عفونی است که باعث پیچ خوردن برگ خیار می‌شود.

گاهی اوقات این ویروس به نام ویروس فرفری بالا نیز شناخته می‌شود. به این دلیل که با ابتلای گیاهان به آن، برگ‌ها به سمت بالا پیچ و تاب می‌خورند. گیاهانی که در مراحل اولیه رشد یا اواخر عمر خود هستند، در معرض این ویروس بیشتر آسیب‌پذیرتر هستند.

یکی از عوامل انتشار این ویروس، حشره‌ای تخریب‌کننده به نام برگ خوار چغندر است. این حشره ویروس را در داخل خود حفظ می‌کند. این آفت به محض پیدا کردن برگ‌های خیار به آن‌ها حمله می‌کند و این ویروس را به داخل تزریق می‌کند. درنهایت پیچ خوردن برگ خیار اتفاق می‌افتد.

ویروس کوکوربیت یکی از بیماری‌های عفونی است که باعث پیچ خوردن برگ خیار می‌شود.

 

راه‌حل مقابله با ویروس کوکوربیت

متأسفانه، راهکارهای مؤثری در برابر بیماری‌ های ویروسی خیار تابه‌حال گزارش نشده است. به همین خاطر بهتر است تمام تلاش خود را برای جلوگیری از عوامل ایجادکننده این بیماری به کار ببرید. دور نگه داشتن حشره انتقال دهنده ویروس کوکوربیت از مزارع خیار بهترین کاری است که می‌توانید انجام دهید.

افزون بر آن باید گیاهان خود را با افزودن کودهای آلی تقویت کنید. رفتارهای مراقبتی خود را اصلاح کنید تا به گیاهانتان آسیب وارد نشوند. همچنین از علف‌های هرز و بقایای گیاهان نباید غافل شوید. به این دلیل که این موارد می‌توانند در نقش میزبان این حشره عمل کنند.

راه‌حل مقابله با ویروس کوکوربیت

 

گلخانه آوین

در صورتی که با پیچ خوردگی برگ خیار مواجه شدید، می‌توانید از طریق دریافت مشاوره از گلخانه آوین، این مشکل را به روشی تخصصی رفع کنید. کارشناسان ما با تجربه و دانشی که در این زمینه دارند، محصولات شما را از نابودی نجات می‌دهند.

سؤالات متداول

  1. میزان زیاد چه ماده‌ای باعث پیچ خوردن برگ خیار می‌شود؟

ماده ازت

  1. چه آفاتی باعث تغییر حالت شکل طبیعی برگ‌های گیاهان خیار می‌شوند؟

شته، مگس سفید، تریپس، برگ خوار چغندر و کنه عنکبوت

  1. راهکارهای مؤثر در برابر ویروس کوکوربیت چیست؟

تقویت گیاهان خیار با مواد افزودنی آلی، کنترل شرایط محیطی مطلوب خیار؛ همچنین از بین بردن علف‌های هرز اطراف مزرعه

پیچ خوردگی برگ خیار

 

کلام پایانی

پیچ خوردن برگ خیار ممکن است در ابتدا همانند بیماری‌های دیگری که گیاهان خیار را تخریب می‌کنند، مهم به نظر نرسد. این در حالی است که باید به خاطر داشته باشید هر رخداد غیرطبیعی نشان‌دهنده وجود یک مشکل در مزرعه است. به همین دلیل بهتر است مواردی که در این مقاله به آن اشاره شد را در طول پرورش محصولات خیار خود همواره بررسی کنید.

 

 

 

بیماری ها:

✅بیماری های کاهو
✅بیماری های توت فرنگی
✅بیماری های گل کلم
✅  بیماری های کرفس
✅بیماری های کلم
✅بیماری های گوجه فرنگی
✅بیماری های هندوانه
✅بیماری های فلفل دلمه ای
✅بیماری های بادمجان
✅بیماری های بامیه

 

سایر مقالات:

قهوه ای شدن ساقه خیار

ریزش برگ خیار

میوه ندادن خیار

 

نظری داده نشده

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *