پیوند نشا کاهو ( 0 تا 100 نکات پیوند نشاء کاهو ) + مشاوره رایگان

پیوند نشا کاهو

مشاوره رایگان تولید و خرید نشا

 

آموزش و تکنیک‌های پیوند نشا کاهو

پیوند نشا کاهو چگونه انجام می‌شود؟ بهترین راه برای کاشت کاهو در باغ و داشتن محصولات قوی و مقاوم این است که گیاهان کاهو درحالی‌که نابالغ هستند، پیوند زده شوند. اما چگونه می‌توان با خیال راحت نشاهای کاهو را به باغچه پیوند زد و همچنین چه زمانی برای انجام پیوند نشا کاهو مناسب است؟

با خواندن ادامه مقاله پیوند نشاء کاهو درمی‌یابید که چگونه به بهترین وجه نشا کاهو را بدون آسیب رساندن یا ازبین‌بردن به باغ خود پیوند دهید.

آموزش و تکنیک‌های پیوند نشا کاهو

 

 

اصول پیوند نشا کاهو

همان‌طور که اشاره شد قبل از پیوند نشا کاهو، لازم است مواردی در نظر گرفته شود تا نتیجه دلخواه و مطلوبی ایجاد به دست بیاید. اصول مربوط به پیوند نشاء کاهو را می‌توانید در ادامه مطالعه کنید.

تعداد برگ‌های واقعی

هنگامی که نشا کاهو اولین مجموعه برگ‌های واقعی خود را ایجاد کرد، زمان پیوند آن فرامی‌رسد. اما منظور از برگ واقعی چیست؟ هنگامی که ریشه‌ها به اندازه کافی رشد کردند تا مواد مغذی و رطوبت را از خاک خارج کنند، اولین دسته از برگ‌های واقعی به اندازه 3 تا 4 برگ ظاهر می‌شوند.

این فرایند نباید بیش از این به تعویق بیفتد؛ زیرا هر چه کاهو بزرگ‌تر می‌شود، غلبه بر شوک پیوند برای گیاه سخت‌تر می‌شود.

مشاوره رایگان تولید و خرید نشا

 

ظاهر نشا

همان طور که واضح است ظاهر نشا از آماده بودن و سلامت آن برای پیوند خبر می‌دهد. ریشه نشا باید توپر، سفید و بدون پوسیدگی باشد و همچنین در کل ظاهر نشا نباید رنگ پریده، زرد یا علامت‌هایی از آلودگی و بیماری‌ها داشته باشد. همچنین رنگ برگ‌های نشا باید سبز، باطراوت، محکم و ایستاده باشند.

ارتفاع نشا

به طور متوسط نشا کاهو در زمان پیوند نباید بیشتر از 3 اینچ قد داشته باشد که رسیدن به آن ارتفاع تا 6 هفته طول می‌کشد. باید توجه داشت که نباید نشاهایی که کمتر از 2 اینچ هستند را پیوند زد. زیرا سیستم ریشه آن هنوز رشد نیافته است و احتمال زیادی وجود دارد که نشا در باغچه توانایی کاشت نداشته باشد.

ارتفاع نشا کاهو

 

 

زمان مناسب

به‌جرئت می‌توان گفت که زمان مناسب از اصلی‌ترین اصولی است که برای پیوند نشا کاهو باید در نظر گرفت. حدود 2 تا 3 هفته پس از پایان آخرین یخ‌بندان تا هنگامی که هوا گرم می‌شود و احتمال هرگونه هوای سرد به حداقل برسد، شرایط مطلوب برای آماده سازی خاک تنها برای پیوند نشا کاهو به باغ ایجاد می‌شود.

به‌طورکلی نشا کاهو از گرما متنفر است و هوای گرم باعث ازبین‌رفتن آن می‌شود؛ بنابراین به‌محض اینکه خاک در اوایل بهار قابل‌کشت باشد، یا پس از آخرین موج گرما در اوایل پاییز، باید برای پیوندزدن اقدام شود.

سخت کردن نشاها

برای افزایش شانس موفقیت رشد نشا کاهو پیوندی ضروری است که قبل از پیوندزدن، سخت شوند. سخت کردن نشا به منظور مقاوم سازی آن‌ها در برابر شوک است. به این معنا که نشا در ساعات محدودی از روز باید در محیط بیرون گذاشته شوند تا به آن عادت کنند.

برای این کار باید به طور متوسط 7 تا 10 روز نشاها در مکانی آفتابی و درعین‌حال محافظت شده‌ قرار گیرند و سپس برای باقی روز به شرایطی که در قبل داشتند برگردانده شوند. لازم است که هر روز مدت زمان حضور نشاها در خارج از منزل چند ساعت افزایش یابد تا زمانی که گیاه کاهو در نهایت به مدت یک 24 ساعت کامل در بیرون از محیط کنار گذاشته شود.

در نهایت هنگامی که نشا کاهو سخت شد، برای پیوند به باغ آماده خواهد بود؛ بنابراین زمانی که کاشته می‌شوند، شانس بسیار بیشتری برای تحمل دماهای سردتر و شرایط کمی سخت‌تر مانند بارندگی و باد دارند. همچنین آن‌ها به‌سرعت استقرار می‌یابند و رشد خود را در صورت پیوند متوقف نمی‌کنند.

مشاوره رایگان تولید و خرید نشا

 

نحوه پیوند نشا کاهو

در ادامه مراحل پیوند نشا کاهو که در بالا به برخی از آنان اشاره شد، درحالی‌که نشاها در حال سخت شدن هستند، می‌توان شروع به آماده سازی بستر کاشت کرد. این فرایند تا حد ممکن ظریف است؛ زیرا نشاهای کاهو حتی در صورت سخت شدن، به شوک پیوند حساس هستند.

در ابتدا نقطه‌ای را انتخاب کنید که روزانه 6 تا 8 ساعت در معرض نور خورشید باشد. سپس بستر کاشت را از هرگونه موانع رشد همانند: زباله، چوب، سنگ، برگ‌های افتاده یا علف‌های هرز پاک کنید؛ چون گیاهان کاهو رقابت بر سر منابع را دوست ندارند.

نشا کاهو به خاک غنی از مواد مغذی، خوب و مرطوب نیاز دارند؛ بنابراین اگر خاک به‌خوبی آماده نشود، همچنین زهکشی ضعیفی داشته باشد پیوند کاهو ممکن است مواد مغذی ناکافی را از خاک دریافت کند.

سپس یک‌لایه 3 اینچی کمپوست به 12 اینچ بالای خاک اضافه کنید تا بافت خاک مطلوب باشد. در ادامه بستر کاشت را خوب شن کش کنید و بگذارید چند روز زیر نور آفتاب به همان حالت بماند. حال نوبت آن است که نشاهای آماده پیوند منتقل شوند.

برای این کار بهتر است در ابتدا محیط را در سینی آبیاری کنید تا استخراج نشا راحت‌تر انجام شود. سپس به‌آرامی نشا را با یک توده خاک مرطوب در اطراف ریشه خارج کنید. در بستر کاشت سوراخی به عمق فاصله نوک ریشه تا علامت خاک روی ساقه حفر کنید.

نشا را در حفره قرار دهید و به‌آرامی با خاک پر کنید تا نشا پایه ایجاد شود. همین کار را با بقیه نشاها به‌عنوان پیوندک تکرار کنید. در انتها بستر کاشت را به طور کامل آبیاری کنید تا نشاهای کاشته شده ته‌نشین شوند.

به‌عنوان یک نکته در آموزش پیوند کاهو باید متذکر شد که اگر نشاهای کاهو خیلی نزدیک به هم کاشته شوند، با رشدشان شروع به رقابت برای فضا می‌کنند. این امر می‌تواند باعث شود گیاهان رقیب مواد مغذی یا فضای کافی برای ریشه‌یابی دریافت نکنند و در نهایت از بین بروند.

فاصله موردنیاز بین کاشت کاهو بسته به نوع کاشته شده متفاوت است. کاهوهای برگ گشاد باید با فاصله 4 اینچ از هم کاشته شوند، درحالی‌که به کاهوهای iceberg باید با فاصله 16 اینچ از هم و کاهوهای رومی باید به فاصله 8 اینچ از هم کاشته شوند.

همچنین اگر می‌خواهید نشاها را در چندین ردیف بکارید، ردیف‌ها باید 12 تا 15 اینچ از هم فاصله داشته باشند.

نحوه پیوند نشا کاهو

 

 

تکنیک‌های پیوند کاهو

روش‌های گوناگونی برای پیوند نشا کاهو وجود دارد که با مشاوره از افراد متخصص می‌توان بهترین آن‌ها را برای پیوند نشا کاهو انتخاب کرد. در ادامه دو شیوه از روش‌های معروف و کاربردی برای پیوند نشا کاهو معرفی شده است.

 ابزاری که در اکثر این روش‌ها استفاده می‌شود، گیره پیوند نشا نام دارد. از مزیت‌های به کار بردن این وسیله، کنترل بیماری‌های است که از طریق خاک می‌توانند به نشا کاشته شده انتقال یابند. افزون بر آن این گیره در هنگام پیوند نشاها باعث ثابت ماندن آن‌ها در خاک می‌شود. به همین دلیل عملکرد باروری کاهو بهبود می‌یابد.

پیوند مجاورتی: در این روش دو نشا پایه و پیوندک، یکی از بالا به پایین و دیگری در جهت عکس برش زده می‌شوند. سپس با استفاده از گیره از محل برش به یکدیگر بسته می‌شوند.

پیوند اتصالی: در این شیوه قطر پایه و پیوندک باید یکسان باشند. سپس پایه از زیر برگ‌ها در جهت مورب و همچنین پیوندک از بالای برگ‌ها درهمان جهت به طورت مورب برش داده می‌شود. در پایان هم پایه و پیوندک با استفاده از گیره روی هم قرار می‌گیرند و رشد کنند.

تکنیک‌های پیوند کاهو

 

 

نکاتی درباره پیوند کاهو

درصورتی‌که خود مراحل اولیه کاشت کاهو؛ یعنی کاشت بذر را انجام داده باشید باید توجه کنید که برای پیوندزدن کاهو هنگامی که بذرها جوانه زدند، وقت آن است که برای فرایند پیوند نشا کاهو که باید به نسبت با دقت بالایی انجام شود، برنامه‌ریزی کنید.

این در حالی است که با خرید انواع نشا ساده و پیوندی از گلخانه‌ها مطمئن خواهید بود که زمان پیوندزدن و کاشت آن‌ها در باغ فرارسیده است. گلخانه آوین با عرضه نشا پیوندی کاهو سالم و به‌دوراز هرگونه آفات و بیماری، این اطمینان را به متقاضیان داده است که با کاشت آن‌ها محصول باغ خود را با بهترین کیفیت برداشت کنند.

از آنجایی که انجام پیوند نشا کاهو با دغدغه‌های زیادی همراه است، باید قبل از انجام این کار از سن، نوع و قد مناسب نشا اطمینان حاصل شود. عوامل دیگری همانند: آب‌وهوا، خاک و فصل پیوند نیز نقش عمده‌ای در موفقیت یا شکست پیوند نشا کاهو دارد. در ادامه مطلب اطلاعات بیشتری در مورد پیوند و کاشت نشا پیوندی کاهو آورده شده است.

نکاتی درباره پیوند کاهو

 

سخن پایانی

به‌طورکلی برای تولید نشا پیوندی کاهو باید دقت بالایی به خرج داد تا نتیجه موردنظر ایجاد شود. معمولاً بین 4 تا 6 هفته پس از جوانه‌زدن بذر کاهو در کنار در نظر گرفتن تمام مواردی که در بالا به آن اشاره شد، نشا برای پیوندزدن و ایجاد محصولاتی سالم و تازه آماده خواهد بود.

به همین دلیل پیوند نشا کاهو باید طبق اصول آن انجام شود. گلخانه آوین سالم‎‌ترین نشاهای کاهو را برای کاشت و پیوند در هر روشی با ضمانت کامل ارائه کرده است.

پیوند نشا کاهو

 

مشاوره رایگان تولید و خرید نشا

 

تمامی محصولات آوین:

انواع نشاء
  انواع نشاء گوجه فرنگی :
نشاء گوجه فرنگی 8320
نشاء گوجه فرنگی گیلاسی
✅  انواع نشا گل کلم:
نشا گل کلم زودرس
نشا گل کلم دیررس
✅  انواع نشا کاهو:
نشا کاهو رسمی
نشا کاهو سالادی
نشا کاهو چینی
نشا کاهو فرانسوی قرمز
نشا کاهو فرانسوی سبز
نشا کاهو بیوندا
نشا کاهو باتاویا
نشا کاهو اوکلیف
✅  نشاء هندوانه
✅  نشاء کرفس
✅  نشاء بادمجان
✅  نشاء بامیه
✅  نشاء توت فرنگی
✅  نشاء کیل سبز
✅  نشاء جعفری فر
✅  نشاء سورل قرمز
✅  نشاء سوئیس چارد رنگی و خونی
✅  نشاء فیسالیس
✅  انواع نشاء فلفل:
نشاء فلفل دلمه
نشاء فلفل قلمی تند و شیرین
✅  انواع نشاء کلم پیچ:
نشاء کلم پیچ قرمز
نشاء کلم پیچ سفید

 

سایر مقالات:

پرورش نشا بامیه
مشخصات نشا کاهو اوکلیف
مشخصات نشا کاهو باتاویا
پرورش سوئیس چارد رنگی
پرورش نشا توت فرنگی

مشاوره رایگان تولید و خرید نشا

نظری داده نشده

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *