نشا فیسالیس
افراد در صورت تولید نشا فیسالیس، میتوانند از میوه آن که در ظاهر شبیه به گوجه فرنگی است؛ در گلدان یا زمین کشاورزی پرورش دهند. آنها از میوه آن میتوانند به صورت خام یا پخته در مربا، ژله و دسر استفاده کنند. همچنین امکان خشک کردن میوه نشا فیسالیس مانند انجیر یا زردآلو نیز، وجود دارد.
بنابراین افراد با کشت نشاء فیسالیس در گلدان یا باغچه خانه خود، میتوانند از آن به شکلهای مختلف بهره ببرند. در این مقاله به بیان مطالبی در رابطه با نشا فیسالیس و چگونگی کشت آن خواهیم پرداخت. امیدواریم با استفاده از این مطالب در راه پرورش نشاء فیسالیس موفق باشید.
ویدیو: خرید نشا فیسالیس از گلخانه آوین
مشخصات نشاء فیسالیس
نشا فیسالیس را، باید یکی از گیاهان بومی در مناطق نیمه گرمسیری یا معتدل گرم معرفی کرد. این گیاه شباهت بسیاری به بوته گوجه فرنگی دارد. یکی از مهمترین مشخصات نشاء فیسالیس، میوههای به رنگ نارنجی آن است. البته شکل، ساختار و همچنین اندازه آنها، دقیقاً شبیه به یک گوجه فرنگی کوچک است.
کشاورزان بسیاری با خرید نشاء فیسالیس و پرورش آن، به دنبال تولید این میوه خوشمزه و سپس فروش آن در بازار هستند. البته آنها با تولید نشاء فیسالیس، امکان فروش نشاها را نیز دارند. یکی از مهمترین نکات در رابطه با میوه نشا فیسالیس، پوشاندن آن در کاغذ است.
با این روش، میوه از پوسیدگی یا آفات حفظ شده و در نتیجه کشاورزان با فروش این محصولات با کیفیت، درآمد خوبی را کسب خواهند کرد. امروزه استفاده از میوه این گیاه در رستورانها به ویژه خانهها، با استقبال چشمگیری مواجه شده است.
مطمئناً رنگ زیبا آن در کنار طعم ترش که شبیه به مزه توت فرنگی و عطری شبیه به آناناس، در این میزان استقبال تأثیر بسیار دارند. خانمها و آشپزهای رستورانها از میوه این نشا، در ژله یا دسر استفاده خواهند کرد. همچنین افراد در صورت خشک کردن آن، از خواص بینظیری میوه نشا فیسالیس میتوانند بهره ببرند.
چگونگی کشت نشاء فیسالیس
برخی از افراد به ویژه کشاورزان برای تولید این نشا، خود اقدام خواهند کرد. اما برخی دیگر با خرید عمده نشاء فیسالیس از مراکز معتبر مانند گلخانهها، جهت پرورش این گیاه و برداشت میوههای خوش طعم آن تلاش خواهند کرد.
البته امروزه امکان خرید اینترنتی نشاء فیسالیس به شکل عمده و جزئی نیز، وجود داشته و این روش خرید، میتواند روند پرورش نشاء فیسالیس را تسریع ببخشد. اما مراحل کاشت این نشاء، شامل مراحل زیر خواهد بود:
- کشاورزان در مرحله بذر گیاه فیسالیس را، از یک مرکز معتبر خریداری کنند.
- اکنون بذر را به مدت ۱۲ ساعت در آب قرار دهند تا خیس بخورد.
- سپس این بذرهای خیس خورده را در سینیهای مخصوص نشا فیسالیس یا زمین مورد نظر در سوراخهای به عمق 5/0 تا 1 سانتیمتر قرار دهند.
- اکنون روی بذرها را با خاک نرم پوشانده و سپس آبیاری کنند.
- برای اینکه مرحله جوانه زنی نشا فیسالیس زودتر انجام شود، روی زمین سطح کشت نشاء فیسالیس با پلاستیکی شفاف پوشانده شود.
- پس از جوانه زدن بذرها و تبدیل آنها به نشا فیسالیس، کشاورزان میتوانند آنها را به زمین اصلی منتقل کنند.
البته کشاورزان در صورت علاقه میتوانند بخشی از نشا فیسالیس را به شکل حضوری یا اینترنتی، به خریداران واقعی بفروشند؛ بنابراین این عزیزان میتوانند از طریق فروش این نوع نشاء و میوه خوش طعم آن، درآمد کسب کنند.
مطمئناً با توجه به قیمت نشاء فیسالیس و میوه آن در بازار، سود حاصل از پرورش این گیاه مناسب خواهد بود.
مراحل انتقال نشاء فیسالیس به گلدان
بسیاری از افراد به ویژه خانمها، علاقهمند هستند که بوته فیسالیس را در خانه خود داشته باشند تا هر زمان که بخواهند، بتوانند از میوه آن در دسر یا ژله بهره ببرند. این عزیزان در ابتدا باید نشا فیسالیس را خریداری کنند. مطمئناً انتخاب خرید نشاء فیسالیس بهصرفهتر از خرید بذر آن است.
خانمها جهت انتقال این نشاء به یک گلدان، باید چند مرحله را انجام دهند. این مراحل انتقال، شامل موارد زیر خواهد بود:
- گلدان انتخابی از عمقی حداقل ۴۰ سانتیمتر برخوردار باشد.
- خاک گلدان را قبل از انتقال نشا فیسالیس، خوب آبیاری کنند. سپس اندکی صبر کنند تا خاک کمی خشک شود، البته رطوبت در آن وجود داشته باشد.
- بدون شک این نشاء را با یک گلدان خریداری کردهاند. اکنون این نشاها را از گلدان خارج کرده و سریع به گلدان اصلی انتقال دهند. به عبارتی دیگر اجازه هوا خوردن به ریشه این نشاء داده نشود تا ریشههای آن، خشک نشوند.
- عمق خاک گلدان جهت کشت نشا فیسالیس به اندازهای باشد که طوقه (نقطه اتصال ریشه به ساقه) وارد خاک نشود.
- اکنون بهترین زمان برای آبیاری است. البته از آب بدون کلر و سازکار با دمای محیط، جهت آبیاری نشاهای فیسالیس استفاده شود.
- پس از چند روز و انطباق این نوع نشاء با محیط جدید، مرحله کوددهی آن است.
البته در این مرحله توجه کنند که این نشاء را حتماً اول صبح یا قبل از غروب آفتاب در گلدان اصلی بکارند. از دیگر نکات مهم در رابطه با پرورش نشاهای فیسالیس در گلدان، قرار دادن آن در یک محیط پر نور است. زیرا برای رشد بهتر، گیاه فیسالیس به نور نیازمند است.
همچنین بوته یا نشاهای فیسالیس تازه انتقال داده را، باید از هر گونه سرما و گرمای شدید درامان نگه دارند. زیرا سرما و گرما شدید، مانع از رشد گیاه شده و در صورت عدم توجه به این نکته مهم، نشا فیسالیس نابود خواهد شد.
چگونگی برداشت میوه فیسالیس
بسیاری از کشاورزان هدف خود را از کشت نشاء فیسالیس، به دست آوردن میوه خوش مزه تعیین کردهاند. آنها با برداشت میوه و فروش آن، درآمد خوبی به دست خواهند آورد. ابتدا در روی نشاهای فیسالیس، گلهای زرد رنگ و نرمی که بسیار شباهت به گل سیب زمینی دارند؛ به وجود خواهد آمد.
پس از افتادن گلها و گسترش کاسه گل، پوسته رنگی که بسیار بزرگتر از خود میوه است؛ در نشا فیسالیس شکل خواهد گرفت. تقریباً پس از مدت زمان ۷۰ تا ۸۰ روز، میوه قابل برداشت خواهد بود. هنگامی که میوه به مرحله برداشت برسد، پوست آن جدا خواهد شد.
در این مرحله رنگ میوه از سبز به رنگ زرد و طلایی تغییر پیدا خواهد کرد. هنگامی که میوه فیسالیس روی زمین افتاد، کشاورزان میتوانند از آن برای استفاده کنند. زیرا این عمل، نشان دهنده رسیدن میوه خواهد بود. البته مصرف میوه کال فیسالیس، ممکن است برای برخی از افراد خطرناک باشد؛ زیرا پوست یا پوشش آن، سمی است.
نکات کلیدی درباره کاشت نشاهای فیسالیس
در صورتی که کشاورزان برای کشت و تولید نشاء فیسالیس اقدام کردند، باید در رابطه با آن چند نکته مهم را در نظر داشته باشند. با رعایت این نکات کلیدی، نشاهای تولید شده از گیاه فیسالیس و میوههای بوته آن در بهترین حالت ممکن خواهد بود.
نکات مورد توجه در زمان پرورش نشا فیسالیس، شامل موارد زیر خواهد بود.
شرایط آب و هوایی
بهترین دما قابل تحمل برای بوتههای گیاه فیسالیس، ۱۲ تا ۱۸ درجه سیلیوس بوده و البته امکان رشد در دمای نزدیک به ۵/۲۹ درجه را نیز دارد؛ بنابراین اگر احتمال سرما زدگی در محیط زندگی افراد است، حتماً گلدان خود را با روکش یا یک تکه پارچه بپوشانند.
این روش از سرمازدگی گیاهان، جلوگیری خواهد کرد. همچنین رطوبت خاک را، نمیتوان یک عامل تهدیدکننده جدی برای این گیاه متصور شد.
گرده افشانی فیسالیس
عمل گرده افشانی بوتههای این گیاه، به خودی خود امکانپذیر است. البته کشاورزان میتوانند با تکان دادن ساقهها یا اسپری آب روی ساقه و گل، گیاه فیسالیس را برای گرده افشانی تشویق کنند.
نور
بوتههای فیسالیس در طول روز، باید برای مدت زمانی حداقل ۶ ساعت در زیر نور مستقیم خورشید قرار بگیرند تا امکان برداشت محصول و میوههای باکیفیتتری از آنها وجود داشته باشد. البته این گیاه قابلیت تحمل کمی سایه را دارد، ولی بدون تردید این شیوه پرورش باعث تولید میوههای کمتری خواهد شد.
فرایند کوددهی
فرایند کوددهی گیاه فیسالیس برای رشد بهتر و برداشت میوههای مرغوب، حائز اهمیت است. در این زمان باید کود نیتروژن را، با مخلوط کود فسفاته و پتاسه ترکیب کنند. البته میزان ترکیب آن از اهمیت ویژهای دارد. در صورت استفاده از ۱۰۰ کیلو کود نیتروژن، حتماً ۶۰ کیلو پتاسه و فسفاته در نظر داشته باشند تا عملیات ترکیب آنها به درستی صورت بگیرد.
رطوبت خاک
گیاه فیسالیس عاشق رطوبت خاک است. بوتههای این گیاه در طول یک هفته، حدود ۵/۲ سانت آب نیازمند هستند. البته در شرایط آب و هوایی خشک، نباید از بوتههای این گیاه انتظار میوههای خوش طعم داشت. در صورتی محیط کشت این گیاه در مناطقی با بارندگی کم است، حتماً هفته یک بار به آبیاری نیازمند است.
به عبارتی دیگر بهتر است خاکی که بوتههای فیسالیس در آن کاشته شدهاند، همواره مرطوب باشند.
خاک مناسب جهت کشت
کشاورزان باید نشا فیسالیس را در محیطی بکارند که خاک آن شرایط ویژهای داشته باشد. از مهمترین شرایط خاک وجود مواد آلی در آن، زهکشی مناسب و با PH که کمی اسیدی است، خواهد بود. بدون تردید در چنین شرایطی نشاهای فیسالیس، از رشد بهتری برخوردار خواهند شد.
مزیت استفاده از میوه فیسالیس
میوه فیسالیس با طعمی ترش شبیه به توت فرنگی و عطری شبیه به آناناس، سرشار از آنتی اکسیدان بوده و مصرف این میوه به همگان توصیه شده است. همچنین با توجه به وجود ویتامینهای B، A و C، حتماً افراد آن را در برنامه غذایی خود قرار دهند تا از مزیت این ویتامینها بهره ببرند.
البته افراد با استفاده از این میوه در برنامه غذایی، رادیکالهای آزاد بدن خود را به دام انداخته و در نتیجه از بروز بیماریهای مانند انواع سرطانها، پروستات در آقایان، سکتههای قلبی و آسم جلوگیری خواهند کرد. از دیگر دلایلی که کارشناسان تغذیه، توصیه به استفاده از آن خواهند کرد؛ شامی موارد زیر خواهد بود:
- تقویت سیستم ایمنی بدن
- عملکرد مثبت در کاهش فشار خون
- تقویت قوای جنسی
- کاهش وزن
- مؤثر در افزایش انرژی بدن
- شادابی پوست
نحوه بذرگیری از میوه فیسالیس
برخی از کشاورزان، برای خرید بذر فیسالیس اقدام نخواهند کرد. زیرا آنها با استفاده از دانش و تجربه خود بذر مورد نیاز خود را، به واسطه میوه فیسالیس به دست خواهند آورد. برای این کار آنها، میوه بوتههای فیسالیس را خیلی آرام له خواهند کرد.
سپس این میوههای له شده را در یک ظرف شیشهای برای مدت زمانی حدوداً ۴۸ ساعت، قرار خواهند داد تا به خوبی تبخیر شوند. سپس مواد داخل شیشه را به خوبی خواهند شست تا بذرهای فیسالیس را جمعآوری کنند. بعد این بذرها را روی کاغذ قرار خواهند داد تا خشک شود.
یک نکته بسیار مهم در این مرحله، استراحت دو هفته بذرها است. زیرا در صورت استفاده از این بذرهای تازه جهت کشت، مرحله جوانه زنی آن مدت زمان بیشتری طول خواهد کشید. همچنین امکان ذخیرهسازی بذرهای به دست آمده برای حدود دو سال در دمای اتاق وجود دارد.
برای این کار کافی است که بذرها را در یک پاکت کاغذی یا پلاستیکی بریزند. البته دمای محیط یا محل نگهداری بذرها، بین ۵ تا ۱۰ درجه سانتی گراد باشد. البته در ظرفهای شیشهای آببندی شده نیز، نگهداری بذرهای فیسالیس امکانپذیر است.
یک نکته بسیار تأثیرگذار در رابطه با بذرهای نشا فیسالیس، خشک شدن کامل آنها است. زیرا در صورت وجود اندک رطوبتی در آنها، مرحله جوانه زنی با سرعت کمتری طی خواهد شد. همچنین کشاورزان قبل از کشت، باید بذرها را با قارچ کشها ضدعفونی کنند.
مطمئناً با استفاده قارچ کشها نشا فیسالیس از انواع بیماریهای مانند Alternaria، Phytium و Cladosporium در امان خواهد بود.
برای خرید نشاء فیسالیس به کجا مراجعه کنیم؟
بهترین مرکز جهت خرید عمده نشاء فیسالیس، گلخانه آوین است. شما میتوانید با شماره تماس گلخانه نشاء فیسالیس آوین ارتباط برقرار کنید تا از وجود مشاوران متخصص این مجموعه خوشنام، بهره ببرید. همچنین میتوانید برای خرید کود و سموم قارچ کشها بذر فیسالیس، به گلخانه آوین مراجعه کنید.
البته به واسطه آدرس گلخانه نشاء فیسالیس، امکان مراجعه حضوری برای شما است. بدون تردید با خرید نشاء این گیاه و برداشت محصول با کیفیت، میتوانید از مزیت مصرف میوههای خوش طعم فیسالیس بهره ببرید.
سخن پایانی
کشاورزان بسیاری با خرید نشا فیسالیس و تولید آن، به دنبال کسب درآمد هستند. این عزیزان میتوانند از بذرهای این گیاه، نشاء به دست آورند. سپس نشاهای فیسالیس را به متقاضیان آن، فروخته و سود قابل توجهی از این کار خود، به دست آورند.
همچنین آنها امکان پرورش گیاه در زمین کشاورزی وسیعی دارند تا برداشت محصولات با کیفیت و فروش میوههای این گیاه، مسیر کسب درآمد را با موفقیت طی کنند.
تمامی محصولات آوین:
سایر مقالات:
پرورش نشا فیسالیس |
پرورش نشا کرفس |
آیا می توان در محیط آشپزخانه از فیسالیس مراقبت کرد؟