پرورش نشا سورل قرمز { 0 تا 100 پرورش: کاشت، آبیاری، کود و تغذیه }

پرورش نشا سورل قرمز

راهنمای زراعت و پرورش نشا سورل قرمز

پرورش نشا سورل قرمز یکی از راه‌های کسب درآمد است. گیاه سورل ممکن است نام آشنایی برای شما نباشد و اطلاعات کمی در مورد آن داشته باشید. این گیاه در واقع کاربرد پزشکی دارد و بیشتر به همین منظور کشت و پرورش داده می‌شود.

یکی از مصارف این گیاه برای درمان‌های پزشکی است. در این مطلب سایر کاربردها و همچنین روش‌های کشت نشا این گیاه را نیز توضیح می‌دهیم تا در صورت تمایل خودتان قادر به کشت و پرورش نشا سورل قرمز پرکاربرد و با فایده باشید. در ادامه این گیاه را معرفی کرده و از کاربردهای مختلف آن صحبت می‌کنیم.

راهنمای زراعت و پرورش نشا سورل قرمز

 

ویدیو: پرورش نشاء سورل قرمز

 

شماره تماس مشاوره گلخانه

 

گیاه سورل چیست؟

گیاه سورل جزو دسته‌ای از گیاهان یک‌ساله یا چند ساله از خانواده گندم سیاه است. ساقه مستقیم، گاهی منشعب و خشن دارد.  بیش از 150 گونه از گیاه سورل با ویژگی‌های مختلف وجود دارد. در طبیعت، سورل مانند علف‌های هرز در زمین‌های بایر، در کنار رودخانه‌ها، نزدیک حصارها، در چمنزارهای دشت سیلابی، در باغ‌ها، باغچه‌های منازل و مزارع رشد می‌کند.

سورل معمولی به عنوان گیاه سبزی کشت می‌شود و در طول تابستان چندین بار آن را می‌کارند. طعم ترش سورل از نمک پتاسیم اسید اگزالیک موجود در برگ‌های آن می‌آید. کاشت نشا سورل قرمز امروزه امری معمول است. در این مقاله از نکات کاشت سورل قرمز نیز صحبت خواهد شد.

برگ‌ها همچنین حاوی نمک‌های معدنی، اسیدهای آلی، پروتئین‌ها، فلاونوئیدها، قندها، کاروتن، تانن‌ها، کلسیم، پتاسیم، منیزیم، آهن، ویتامین‌های B1، B2، C، K، PP  هستند. همه انواع سورل سرشار از ویتامین هستند.

گیاه سورل چیست؟

 

 

کاربردهای گیاه سورل

برگ‌های جوان سورل خوراکی هستند. یکی از نکات پرورش نشا سورل قرمز این است که باید قبل از ظاهر شدن شاخه‌های گل‌دار آنها را قطع کنید؛ زیرا اسید اگزالیک در برگ‌های پیر تجمع می‌یابد. سوپ کلم سبز ویتامینه بهاره از سورل تهیه می‌شود.

این گیاه همچنین یک مغز بسیار خوشمزه برای پای‌ها و انواع شیرینی هستند، در تهیه سالاد مورد استفاده قرار می‌گیرند و به همراه املت استفاده می‌شوند.

مقدار کمی اسید اگزالیک در برگ‌های جوان گیاه سورل موجود است که برای خنثی کردن آن، باید شیر یا محصولات لبنی (مثلاً خامه ترش) را به غذاهای حاوی سورل اضافه کنید. تصور اینکه در  زمان‌های گذشته مردم بسیاری از کشورها برای مدت طولانی جرئت خوردن سورل را نداشتند دشوار است.

مردم این گیاه را علف هرز می‌دانستند و از خوردن آن پرهیز می‌کردند. با این حال، سورل یک گیاه دارویی است و مصارف پزشکی دارد. در کتب قدیمی پزشکی از سورل به عنوان یک گیاه دارای خاصیت درمانی و دارویی نام‌برده شده است؛ بنابراین تولید نشا سورل قرمز می‌تواند امری پرسود باشد.

شماره تماس مشاوره گلخانه

سورل قرمز و خواص درمانی آن

در کنار سورل سبز معمولی در طبیعت، انواع تزئینی آن نیز وجود دارد که شامل انواع سورل قرمز رنگ آن است. در واقع، برگ‌های بزرگ این گیاه قرمز نیستند، بلکه سبز هستند، اما با رگه‌های قرمز خونی پوشیده شده‌اند که ظاهری بدیع و زیبا به آن می‌بخشد.

این گیاه علی‌رغم کاربرد تزیینی آن، می‌تواند مانند چاشنی معمولی نیز در غذا استفاده شود. طعمی معطر، کمی تلخ و کمی اسیدی دارد که به طور مبهم یادآور اسفناج است. انواع قرمز سورل در تهیه سوپ، سوپ کلم و سالاد استفاده می‌شود، می‌توانید سورل قرمز را نمک زده و کنسرو کنید.

توصیه می‌شود فقط برگ‌های جوان را برای این کار جمع‌آوری کنید؛ زیرا برگ‌های پیرتر آن طعم نسبتاً تلخی دارند. پرورش نشا سورل قرمز امری دشوار نیست.

سورل قرمز و خواص درمانی آن

 

 

مراحل کاشت گیاه سورل قرمز

سورل قرمز می‌تواند در هر جایی و بدون نیاز به توجه زیاد رشد کند. این گیاه بی‌تکلف، به خاک چندانی نیاز ندارد و می‌تواند در خاک‌های خنثی و اسیدی رشد کند. همچنین  نور مستقیم خورشید را دوست ندارد، اما سایه را ترجیح می‌دهد.

نشا سورل برای کشت در فضای باز و در اوایل بهار، اواخر فروردین تا اوایل اردیبهشت کاشته می‌شود. اولین جوانه‌ها بعد از 2-3 هفته ظاهر می‌شوند. ساقه‌ها با هم ظاهر می‌شوند؛ اما تا وقتی که جوانه‌ها قوی و بزرگ نشوند، نازک می‌مانند.

 از آنجایی که سورل قرمز یک گیاه تزیینی و چند ساله است، می‌تواند به مدت 5-8 سال در یک مکان رشد کند. روش مراقبت از این گیاه دشوار نیست.

برای این کار لازم است که خاک پرورش نشا سورل قرمز را شل کنید تا هوا بخورد، علف‌های هرز را بردارید تا مانع رشد گیاه اصلی نشوند، به موقع و به مقدار مناسب آن‌ها را آبیاری کنید، با کودهای معدنی و آلی خاک را تغذیه کنید و در نهایت، ساقه‌های گل را حذف کنید.

مراحل کاشت گیاه سورل قرمز

 

 

آفات تهدید کننده گیاه سورل قرمز

مانند بسیاری از گیاهانی که در فضای باز رشد می‌کنند، سورل قرمز نیز می‌تواند توسط حلزون‌ها، راب‌ها، شته‌ها و همچنین حشرات و لارو کرم برگ سورل و سایر حشرات و آفات آسیب ببیند. برای مبارزه با آنها، کشاورزان از حشره‌کش‌ها استفاده می‌کنند.

اگر پوسیدگی خاکستری رنگ یا کپک‌زدگی روی برگ‌ها ظاهر شود، کشاورزان باید آنها را جدا کرده و بسوزانند. سم‌پاشی این گیاه با سموم، باید پس از پایان برداشت و یا در پاییز انجام شود. برای پرورش نشا سورل قرمز باید آن‌ها را از شر آفات در امان نگه‌دارید.

روش‌های تولید نشا سورل قرمز

سورل قرمز یک گیاه رطوبت دوست و مقاوم در برابر سرما است. این گیاه در یک مکان می‌تواند به مدت 3-4 سال پشت سر هم رشد کند. با رشد این گیاه، محتوای اسید اگزالیک در آنها افزایش می‌یابد و بسیاری از ساقه‌ها تشکیل می‌شوند.

این گیاه به خوبی می‌تواند تا 7- درجه سانتیگراد را تحمل کند البته باید بذرهای آن قبلاً در دمای +2-3 درجه حرارت جوانه‌زنی را شروع کرده باشند. دمای مطلوب برای کشت سورل قرمز 4-20 درجه سانتیگراد است. برای کشت و پرورش نشا سورل قرمز، نشاها در اوایل بهار کاشته می‌شوند و می‌توانید برگ‌های لطیف آن را تا پاییز جمع‌آوری کنید.

از آنجایی که این گیاه از هوای سرد و یخ‌بندان‌های مکرر بهاری آسیبی نمی‌بیند، به محض آب شدن برف می‌توان آن را در فضای سبز باغ کاشت. در این زمان است که دمای مطلوب برای جوانه‌زنی بذر وجود دارد. برای کاشت سورل قرمز، یک تخت یا فضای کوچک انتخاب کنید؛ مساحتی که بیش از 1 متر‌مربع نباشد به این منظور کافی است.

برای پرورش نشا سورل قرمز بهتر است خاک را در یک مکان مرتفع قرار دهید و خاک را زهکشی کنید. قبل از کندن آماده کردن بسترها، کود دامی پوسیده، کمپوست یا هوموس را به خاک اضافه کنید. زمین حاصلخیز  برای کاشت سورل قرمز بسیار مفید خواهد بود. توصیه می‌شود قبل از کاشت نشا سورل قرمز، خاک را آبیاری کنید.

روش‌های تولید نشا سورل قرمز

 

 

اصول کاشت نشا سورل قرمز

برای کاشت و پرورش نشا سورل قرمز با کیفیت، روی بستر اختصاص داده شده برای کاشت، شیارهایی به عمق بیش از 1.5 سانتی متر در فاصله 10-15 سانتی متر از یکدیگر ایجاد کنید. نشاها را با فاصله 5-7 سانتی متر پخش کنید و روی آن را با خاک بپوشانید.

اگر خاک خشک است با آب گرم به خوبی آبیاری کنید. اولین شاخه‌ها در 10-14 روز ظاهر می‌شوند. برای سرعت بخشیدن به ظهور نهال‌ها، بستر را با پوشش پلاستیکی یا مواد پوششی بپوشانید. به محض ظاهر شدن اولین شاخه‌ها، می‌توانید این پناهگاه را بردارید.

مهم‌ترین نکات پرورش نشا سورل قرمز با کیفیت

نکته مهم برای پرورش نشا سورل قرمز این است که این گیاه به رطوبت بسیار نیازمند است؛ بنابراین لایه سطحی آن باید همیشه کمی مرطوب باشد و حتی بیشتر از سایر محصولات آبیاری شود.

آبیاری ناکافی منجر به خشن شدن برگ‌ها  و اسیدی شدن آن‌ها می‌شود. سست کردن و شل کردن خاک یک روش مفید است که از ظاهر شدن پوسته ضخیم و خشکی روی سطح خاک جلوگیری می‌کند. این کار همچنین باعث می‌شود اکسیژن به ریشه‌ها برسد و هوا در خاک جریان داشته باشد.

به محض اینکه برگ‌ها تا 5 سانتیمتر رشد کردند می‌توانید برداشت را شروع کنید. اندازه استاندار برگ‌ها بیشتر از 10-12 سانتی متر نیست. برگ‌ها قبل از استفاده بریده می‌شوند. بهتر است صبح یا در هوای ابری این کار را انجام دهید. در این صورت، برگ‌ها آبدارتر خواهند بود.

قطع زودهنگام سبزی منجر به از بین رفتن بیشتر ویتامین‌های آن می‌شود. برگ‌ها باید با قیچی تیز یا دست چیده شوند. در هنگام چیدن برگ‌ها دقت کنید به جوانه‌های در حال رشد آسیب نرسانید.

مهم‌ترین نکات پرورش نشا سورل قرمز با کیفیت

 

 

پرورش نشا سورل قرمز در گلخانه

قبلاً در این مقاله ذکر شد که سورل گیاهی مقاوم به سرما است؛ بنابراین پرورش نشا سورل قرمز در گلخانه، جایی که دما گاهی اوقات به مقادیر بسیار بالایی افزایش می‌یابد، منطقی به نظر نمی‌رسد. اما اگر پرورش خاکشیر در طول سال برای شما یک تجارت است، بدون گلخانه نمی‌توانید کار کنید. شرایط اصلی برای کشت آن در گلخانه عبارت‌اند از:

  • خاک حاصلخیز
  • دمای مطلوب بین 4-12 درجه سانتیگراد است، در صورت لزوم، گلخانه تهویه داشته باشد.
  • روشنایی تکمیلی با لامپ‌های گیاهی، به ویژه در شرایط نور روز کوتاه
  • آبیاری منظم
  • کود دهی با کودهای معدنی
  • چیدن به موقع برگ‌ها زمانی که بیش از 12-15 سانتی متر رشد نمی‌کنند.

شماره تماس مشاوره گلخانه

بهترین نوع نشا سورل قرمز کدام است؟

مدل‌های نشا سورل قرمز، تنوع زیادی داشته و خواص بی‌شماری نیز دارند. همانطور که گفته شد دارای خواص درمانی است و سرشار از ویتامین، مواد معدنی و کاروتن است. از این روی، بسیار منطقی است که قصد پرورش و کاشت آن را داشته باشید. برای کاشت سورل قرمز نکات بسیاری وجود دارد که به آن اشاره شده است.

یکی دیگر از این نکات، استفاده از نشا با کیفیت و مرغوب است تا نتیجه خوبی نیز حاصل شود و بهترین محصول را به دست آورید.

بهترین کار برای پرورش نشا سورل قرمز آن است که آن را به صورت آماده تهیه کنید. این نشاها باید دانه‌های درشت و یکدستی داشته باشند، فاقد شکستگی باشند و از هر نوع آفاتی عاری باشند. لازم است این نوع نشا به سرما مقاوم باشد تا در دماهای پایین محصول از بین نرود.

بهترین نوع نشا سورل قرمز کدام است؟

 

 

آیا نشا آماده سورل قرمز موجود است؟

با خرید نشا سورل قرمز آماده دیگر لازم نیست زمانی را برای به دست آوردن بذر این گیاه اختصاص بدهید. این نشاها به صورت آماده و با بالاترین کیفیت در گلخانه آوین موجود است. این نشاها با کود و در خاک تقویت شده پرورش داده شده‌اند و قیمت مناسبی هم دارند.

مشاوره پرورش نشا سورل قرمز

در خصوص پرورش نشا سورل قرمز، آفات، خاک مناسب و … نکات زیادی وجود دارد که لازم است از آن‌ها اطلاع داشته باشید تا بتوانید محصول خود را به خوبی پرورش دهید. در صورتی که برای اولین بار اقدام به پرورش سورل قرمز می‌کنید، بهتر است ابتدا با مشاوران این حوزه صحبت کنید.

مشاورانی هستند که با توضیح مراحل کار و پاسخ به سؤالات شما، این کار را برای شما آسان می‌کنند و در این مسیر پشتیبان شما خواهند بود.

سخن پایانی

سورل قرمز گیاهی با خواص درمانی است که در ظاهر دارای رگ‌های قرمز رنگ می‎باشد و به همین سبب سورل قرمز نام گرفته است. این گیاه طعم آبدار و دلنشینی داشته و کاربردهای خوراکی نیز دارد. در این مقاله به نکات ویژه‌ای برای پرورش نشا سورل قرمز اشاره شده است.

همچنین مواردی مانند دمای مناسب، خاک حاصلخیز و مبارزه با آفات نیز جمع‌آوری شده است تا بتوانید با آگاهی اقدام به کاشت کنید و نتیجه موفقیت‌آمیزی به دست بیاورید.

سخن پایانی

 

 

تمامی محصولات آوین:

انواع نشاء
  انواع نشاء گوجه فرنگی :
نشاء گوجه فرنگی 8320
نشاء گوجه فرنگی گیلاسی
✅  انواع نشا گل کلم:
نشا گل کلم زودرس
نشا گل کلم دیررس
✅  انواع نشا کاهو:
نشا کاهو رسمی
نشا کاهو سالادی
نشا کاهو چینی
نشا کاهو فرانسوی قرمز
نشا کاهو فرانسوی سبز
نشا کاهو بیوندا
نشا کاهو باتاویا
نشا کاهو اوکلیف
✅  نشاء هندوانه
✅  نشاء کرفس
✅  نشاء بادمجان
✅  نشاء بامیه
✅  نشاء توت فرنگی
✅  نشاء کیل سبز
✅  نشاء جعفری فر
✅  نشاء سورل قرمز
✅  نشاء سوئیس چارد رنگی و خونی
✅  نشاء فیسالیس
✅  انواع نشاء فلفل:
نشاء فلفل دلمه
نشاء فلفل قلمی تند و شیرین
✅  انواع نشاء کلم پیچ:
نشاء کلم پیچ قرمز
نشاء کلم پیچ سفید

 

سایر مقالات:

مشخصات نشا کاهو اوکلیف
مشخصات نشا کاهو باتاویا
پرورش سوئیس چارد رنگی
پرورش نشا توت فرنگی
پیوند نشا کاهو

 

شماره تماس مشاوره گلخانه

نظری داده نشده

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *