4 علت تلخ شدن خیار– 3روش سریع درمان+ کود و سم مورد نیاز

4 علت تلخ شدن خیار– 3روش سریع درمان+ کود و سم مورد نیاز

5 علت تلخ شدن خیار

آیا تلخ شدن خیار را در میان محصولاتتان تجربه کرده‌اید؟ تمام انتظاری که از یک میوه تولیدی باکیفیت دارید به یکباره از بین می‌رود. از طرفی این مشکل تمام زحمات مراحل پرورش را زیر سؤال می‌برد. به همین دلیل بهتر است توان خود را برای جلوگیری از این عارضه به کار ببرید.

تلخی میوه خیار در مزرعه در اغلب موارد به دلیل تنش‌های شرایط محیطی ایجاد می‌شود. درنتیجه کنترل خصوصیات بستر کاشت کلید اصلی جلوگیری از این عارضه است. در ادامه این مقاله درباره عوامل تلخ شدن خیار بیشتر با یکدیگر صحبت می‌کنیم.

5 علت تلخ شدن خیار

 

سطح نامناسب کوکوربیتاسین

ترکیب کوکوربیتاسین دلیل اصلی تلخ شدن خیار است. در شرایط طبیعی این ترکیب در بخش‌های مختلف گیاه ازجمله برگ، ساقه، ریشه، حتی میوه نیز وجود دارد. این در حالی است که تغییر مقدار آن علت تلخی خیار می‌شود. اگر سطح کوکوربیتاسین بیشتر از حالت عادی و مورد نیاز یک گیاه باشد، خیارهای مزرعه‌تان تلخ می‌شوند.

شما نمی‌توانید به همین راحتی نامناسب بودن سطح این ترکیب را در گیاه خود تشخیص دهید. به این علت که تلخی اغلب در انتهای ساقه و مناطق زیر پوست بیشترین میزان را دارند. به همین دلیل هنگامی که متوجه طعم تلخ خیار می‌شوید، با کندن پوست و انتهای آن این میزان را کم‌تر می‌کنید.

 این ماده باید روی میوه اثرات منفی خود را بگذارد تا شما متوجه تلخ شدن خیار شوید. معمولاً عوامل محیطی عامل اصلی تغییر میزان این ترکیبات هستند. از همین رو باید تمرکز خود را روی این عوامل استرس‌زای محیطی قرار دهید. در ادامه درباره شرایط محیطی نامطلوب میوه خیار توضیحات بیشتری بیان شده است.

ترکیب کوکوربیتاسین دلیل اصلی تلخ شدن خیار است.

 

وجود شریک مواد غذایی داخل خاک

برنامه تغذیه‌ای خیار برای رشد به نسبت سنگین است. این گیاه دوست دارد که تمام مواد غذایی داخل خاک را برای خود مصرف کند. به همین خاطر رقابت با سایر گیاهان و همچنین علف‌های هرز برای مواد غذایی درون خاک برای آن خوشایند نیست.

با دریافت نکردن مواد مغذی مورد نیاز خود، روند تلخ شدن خیار در میوه‌های بالغ یا رسیده کم‌کم آغاز می‌شود. با انجام چندین عمل به راحتی می‌توانید این عامل تلخی خیار را از مزرعه‌تان دور کنید. افزون بر آن قابلیت دسترسی به مواد غذایی لازم و کافی برای گیاهان به کیفیت و کمیت بهتر محصولات کمک خواهد کرد.

  • از بین بردن علف‌های هرز اطراف مزرعه به صورت متناوب
  • کاشت گیاهان به فاصله مناسب حدود 8 تا 12 اینچ از یکدیگر
  • افزودن کودهای مورد نیاز گیاه در مرحله میوه دهی

وجود شریک مواد غذایی داخل خاک در تلخ شدن خیار

 

انواع واریته‌های خیار

یکی دیگر از علل تلخ شدن خیار، ارقام کاشته شده آن هستند. هنگامی که نوع واریته‌ها را برای انتخاب کشت بررسی می‌کنید، به این مورد باید بسیار دقت کنید. برخی از ارقام خیار حساس هستند و مقاومت کافی از خود نشان نمی‌دهند. درنتیجه شرایط محیطی نامطلوب به سرعت این نوع خیارها را تلخ و بد طعم می‌کنند.

در برخی از ارقام خیار این تلخ شدن به طور طبیعی در ذات آن‌ها پنهان شده است. به‌عنوان‌مثال بذرهای آمریکایی پتانسیل تلخی زیادی را در خود دارند. در حالی که بذرهای ایرانی در این زمینه موفق عمل کرده‌اند و عملاً هیچ تلخی ذاتی را ندارند.

اگر در هنگام انتخاب واریته‌های مقاوم سردرگم هستید، می‌توانید از کارشناسان گلخانه آوین مشاوره بگیرید. این مجموعه در خصوص پرورش انواع نشاهای خیار، در مورد هر گونه مشکل ایجادشده در مزرعه به شما به بهترین نحو ممکن کمک می‌کند.

پرورش انواع نشاهای خیار

 

 

“در مورد خرید هود اخوان بیشتر بخوانید”

 

 

کمبود نور خورشید

اکثر گزارش‌های مبنی بر بیماری تلخ شدن خیار در مناطق ابری به دلیل نبود نور کافی خورشید، است. متأسفانه، کنترل ساعات تابش نور دست شما نیست که بتوانید آن را به طور دلخواه تنظیم کنید. با این حال می‌توانید مکانی از مزرعه را برای کاشت انتخاب کنید که گیاهان مدت مطلوبی در معرض نور قرار داشته باشند.

معمولاً در خیارهای کاشته شده در گلخانه، کمبود نور معضلی است برای شما. در برخی موارد می‌توانید از منابع نور مصنوعی در صورت امکان استفاده کنید. قبل از کاشت به خوبی موقعیت مکان انتخابی و دور و اطراف آن را بررسی کنید. مراقب باشید که محصولات بلندتر در اطراف خیارها وجود نداشته باشند؛ زیرا سایه آن‌ها تلخ شدن خیار را به همراه خواهد داشت.

البته اگر منطقه زندگی شما آب‌وهوای بسیار گرمی دارد، بد نیست برخی از ساعات روز همانند بعدازظهر‌ها کمی سایه روی گیاهانتان را بپوشاند. در غیر این صورت عارضه‌های دیگری مانند آفتاب سوختگی، برگ و میوه را از بین می‌برد. کمبود نور در مناطق ابری و خنک را می‌توانید با به کار بردن یک پوشش روی گیاهان جبران کنید.

در این حالت گرما و نوری که در مزرعه برقرار است را به نحوی با استفاده از این تونل‌هایی که ایجاد کرده‌اید به دام می‌اندازید. درنتیجه گیاه باوجود شرایط محیطی نامطلوب، احساس نگرانی نمی‌کند.

تاثیر کمبود نور خورشید بر بیماری تلخ شدن خیار

 

شرایط محیطی خشک

تصور کنید برنامه آبیاری منظمی نداشته باشید و ناگهان یک دوره خشک و گرم مزرعه را تحت تأثیر قرار دهد. به جرئت می‌توان گفت بالاترین سطح تلخ شدن خیار در این وضعیت رخ می‌دهد. این تنش محیطی شرایط بسیار نامساعدی را برای اتمام رشد خیار ایجاد می‌کند.

از همین رو میوه نارضایتی خود از این وضعیت را با تلخی نشان می‌دهد. شما به راحتی نمی‌توانید این مشکل را بعد از واقعیت ایجادشده اصلاح کنید. با این حال اقداماتی وجود دارند که از مقصران تلخ شدن خیار جلوگیری می‌کنند. در وهله اول در نحوه آبیاری باید حساس باشید.

در حالت عادی هر هفته به اندازه یک اینچ آبیاری را انجام دهید. در صورت خشکی زیاد، می‌توانید این میزان را افزایش دهید. به خاک اطراف گیاه دست بزنید و تا عمق یک اینچی فرو ببرید. اگر مرطوب بود، آبیاری بیشتر لازم نیست.

ممکن است به دلیل آب‌وهوای خشک، آبیاری زیاد شما مثمرثمر واقع نشود. به همین دلیل از مالچ برای حفظ رطوبت گیاه در اطراف ریشه استفاده کنید. علاوه بر آن اگر می‌بینید که درجه حرارت محیط بسیار بالا است؛ از یک پارچه ساده به عنوان سایه‌بان استفاده کنید. در این حالت مقداری از حرارت به وسیله این فیلتر دستی که ایجاد کرده‌اید، جذب می‌شود.

شرایط محیطی خشک باعث بالاترین سطح تلخ شدن خیار

 

سؤالات متداول

  1. تلخ شدن خیار به چه دلیلی اتفاق می‌افتد؟

سطح نامناسب موجود کوکوربیتاسین در میوه خیار به دلایل شرایط استرس‌آور بستر کشت.

  1. بهترین فاصله برای کاشت گیاهان خیار چه میزانی است؟

فاصله حدود 8 تا 12 اینچ میان هر بوته خیار

  1. میزان نور کم را در مناطق ابری چگونه می‌توان جبران کرد؟

با استفاده از یک لایه پوششی همانند تونل روی گیاهان

  1. چگونه می‌توان متوجه شد که گیاه واقعاً به آبیاری نیاز دارد؟

انگشت خود را حدود 1 اینچ در خاک اطراف ریشه گیاه فرو ببرید. در صورت وجود رطوبت گیاه به آبیاری بیشتر نیاز ندارد.

 

دلایل تلخ شدن خیار

 

سخن پایانی

عمده دلایل تلخ شدن خیار از شرایط محیطی ناشی می‌شوند. درنتیجه با اقدامات پیشگیرانه می‌توانید از این عارضه جلوگیری کنید. وگرنه خوش طعم نبود خیار چه فایده‌ای برای شما دارد. این در حالی است که شما دستتان برای کنترل شرایط محیطی چه در گلخانه و چه در فضای باز به نسبت سایر عوامل ایجادکننده بیماری باز است.

 

بیماری ها:

✅بیماری های کاهو
✅بیماری های توت فرنگی
✅بیماری های گل کلم
✅  بیماری های کرفس
✅بیماری های کلم
✅بیماری های گوجه فرنگی
✅بیماری های هندوانه
✅بیماری های فلفل دلمه ای
✅بیماری های بادمجان
✅بیماری های بامیه

 

 

 

 

سایر مقالات:

ریزش برگ خیار
میوه ندادن خیار
پیچ خوردن برگ خیار

 

1 نظر دهید

  • با سلام و خسته نباشید مطالبتان عالی بود ،هیچکدام از موارد فوق در مزرعه ما برای تلخی خیار وجود ندارد مگر شاید کمبود مغذی لازم
    ۱_آیا بعد از رفع کمبود مغذی و کود دهی لازم بقیه خیارها دیگر تلخ نخواهد شد؟
    ۲_آیا چه نوع کود برای تغذیه مناسب برای خیار استفاده کنیم؟

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *