4 علت سفید شدن برگ خیار– 3روش سریع درمان+ کود و سم مورد نیاز

4 علت سفید شدن برگ خیار– 3روش سریع درمان+ کود و سم مورد نیاز

6 علت سفید شدن برگ خیار

سفید شدن برگ خیار مزرعه نشان‌دهنده وجود نقض سلامتی در گیاهان است. دیدن منظره‌ای از گلخانه یا زمین کشاورزی‌تان با بوته‌هایی که سطح سفیدی روی آن‌ها را پوشانده است؛ قطعاً ناخوشایند خواهد بود.

دلایل زیادی برای سفید شدن برگ خیار وجود دارد. با آگاهی از این عوامل می‌توانید برگ‌های بوته‌های خود را از این عارضه در امان نگه‌دارید. البته که شرط این کار، تشخیص به موقع و به‌کارگیری راهکارهای مؤثر است. در ادامه این مقاله با ما همراه باشید تا بیشتر درباره این موضوع با یکدیگر صحبت کنیم.

6 علت سفید شدن برگ خیار

 

شوک محیطی

شرایط محیطی همیشه یک عامل عمده مشکلات گیاهان ازجمله سفید شدن برگ خیار است. این پدیده بیشتر در نشاهایی که به زمین منتقل می‌شوند، اتفاق می‌افتد. به این علت که این نهال‌ها در محیط واقعی دچار شوک پیوندی می‌شوند. هنگامی که نشاها تغییر مکان می‌دهند، به دلیل تغییرات آب‌وهوایی یا اغلب کمبود آب و مواد غذایی درون خاک لکه‌های سفید روی برگ خیار ایجاد می‌شوند.

برگ‌های سفیدی تشکیل شده پس از پیوند معمولاً تنها در رشد گیاه به صورت موقت اختلال ایجاد می‌کند. هنگامی که نشاها به محیط جدید عادت کنند، این مسئله نیز خود به خود حل می‌شود. با این حال در صورت طولانی شدن این مدت زمان ممکن است مشکلات بزرگ‌تری ایجاد شوند. به همین دلیل نباید از بررسی‌های دوره‌ای غافل شوید.

سفید شدن برگ خیار پس از کاشت نشاها ممکن است علائمی از آسیب‌های ریشه یا ساقه باشد. با این حال برخی از بیماری های خیار همانند سفیدک پودری نیز می‌تواند به نشاهای جدید حمله کند و باعث سفیدی برگ خیار شود.

شوک محیطی باعث سفیدی برگ خیار می شود

 

آبیاری بیش از حد

هنگامی که بیش‌تر از حد نیاز گیاهان خیار به آن‌ها آب بدهید، سفیدی برگ خیار رخ می‌دهد. به این علت که آب زیادی که به برگ‌ها می‌روند، مواد مغذی درون برگ را از بین می‌برند. با از بین رفتن این مواد، برگ‌ها حالت متورمی به خود می‌گیرند. درنهایت برگ‌ها به رنگ سفید و کدر مانندی تغییر می‌کنند.

اگر خاک گیاهان مداوم مرطوب باشد، ریشه‌ها نمی‌توانند اکسیژن کافی برای جذب آب و مواد غذایی گیاه را تأمین کنند. به همین دلیل سفیدی برگ بوته خیار در مزرعه‌تان رخ می‌دهد.

نه‌تنها آبیاری زیاد؛ بلکه نحوه انجام آبیاری می‌تواند سفید شدن برگ خیار را به همراه داشته باشد. در صورتی که آبیاری را از بالا مخصوصاً در شب‌ها انجام دهید، برگ‌ها مدت زیادی مرطوب می‌مانند. از همین رو برگ‌ها تغییر رنگ می‌دهند.

آبیاری بیش از حد باعث سفیدی برگ خیار می شود

 

آفات و حشرات مختلف

حمله آفات و هجوم حشرات نیز یکی دیگر از محتمل‌ترین دلایل سفید شدن برگ خیار است. دو نوع از آفات رایج که باعث برگ‌های سفید بوته خیار می‌شوند، در ادامه توضیح داده شده‌اند.

حشره برگ‌خوار

یکی از این آفات تهدیدکننده رنگ برگ‌ها، برگ‌خوار یا Leafhopper  هستند. این حشرات ساختار ریز و دایره‌ای شکلی دارند که در هنگام حمله به طور معمول حالت پرشی ایجاد می‌کنند. اولین هدف حمله این حشرات، برگ‌های خیار هستند. حمله این حشرات شامل سوراخ کردن و مکیدن آب موجود درون برگ و سایر اندام‌های گیاه است.

در صورتی که هجوم این حشرات طولانی شوند، سفید شدن برگ خیار با ایجاد لکه‌هایی به این رنگ آغاز می‌شوند. درنهایت کل شیره برگ‌ها تخلیه و برگ بیمار و ضعیف می‌شود. برگ‌های آلوده شده کم‌کم به طرف بالا پیچ می‌خورند. خشکیدگی و چروکیدگی نیز در پی این علائم رخ می‌دهد. درنهایت برگ‌های سفید خیار از بوته جدا می‌شوند.

برای حفاظت از گیاهان خود در برابر حمله آفات و حشرات بیماری‌زا، تکنیک‌های کنترل ارگانیک متعددی وجود دارند. ترکیب عصاره سیر و آب و همچنین اسپری‌کردن آن یکی از ساده‌ترین روش‌های کنترل حشرات است.

تریپس

این نوع آفات، حشراتی کوچک هستند که طولی حدود 5.1 سانتی متر دارند. برگ گیاهان خیار، منبع تغذیه اصلی این حشرات هستند. درنتیجه حمله این آفات خطوطی روی سطح برگ‌ها ایجاد می‌شوند.

درنهایت برگ‌های آسیب‌دیده، به شکل الگوهایی از لکه‌های بزرگ و کوچک سفید تا نقره‌ای رنگ درمی‌آیند. خود این حشرات، تشخیص حمله آن‌ها را برای شما راحت‌تر می‌کنند. به این صورت که پس از حمله به برگ، مدفوع سیاه رنگ خود را روی سطح برگ به جای می‌گذارند.

اگر سفید شدن برگ خیار در مزرعه‌تان در حال فراگیری است به برگ‌های بوته به دقت نگاه کنید. اگر متوجه اثرات حمله آفات شدید می‌توانید با کارشناسان گلخانه آوین ارتباط بگیرید. این مجموعه با فعالیت در حوزه انواع کود و سم، راهکارهای مؤثری را برای رفع مشکلتان به شما پیشنهاد می‌دهند.

آفات و حشرات مختلف باعث سفیدی برگ خیار می شود

 

نور ناکافی

اگر برگ‌ها به اندازه کافی در معرض نور خورشید قرار نگیرند، سفید شدن برگ خیار حتمی است. نور آفتاب یکی از منابع مهم تولید کلروفیل در برگ‌ها هستند. کلروفیل نیز عامل مهم ایجاد سبزینگی برگ گیاهان است. درنتیجه با کمبود نور، میزان تولید کلروفیل کاهش پیدا می‌کند. به همین دلیل رنگ برگ بوته خیار حالت سفید و بی‌رنگ به خود می‌گیرد.

نور ناکافی باعث سفیدی برگ خیار می شود

 

بیماری‌های قارچی خیار

یکی از علت‌های رایج سفید شدن برگ خیار، بیماری قارچی کپک سفید است. هاگ‌های این قارچ در محیط‌هایی که هوا در آن جریان ندارند یا در معرض نور کافی قرار نمی‌گیرند، فعالیت خود را شروع می‌کنند. این بیماری اغلب برگ‌های پایینی و مسن را تحت تأثیرات خود قرار می‌دهد. پس از مدتی هم تمام برگ‌ها و همچنین در برخی موارد ساقه را نیز درگیر می‌کند.

 این عارضه خود را با تشکیل لکه‌های سفید یا خاکستری روشن روی برگ‌ها نشان می‌دهد. هر چه از بیماری بگذرد، لکه‌ها بزرگ‌تر شده و با یکدیگر ترکیب می‌شوند. به‌طوری‌که تمام سطح برگ به رنگ سفید درمی‌آید. در مراحل پیشرفته این بیماری، کار تشخیص برای شما آسان است. این بیماری یک لایه پودری سفید رنگی را روی لکه‌های ایجادشده تشکیل می‌دهد.

به یاد داشته باشید در صورت مشاهده هر گونه علائم این بیماری، در اسرع وقت برگ‌های آلوده را از مزرعه جمع‌آوری کنید. در ادامه اقدامات کنترلی برای این بیماری را هم انجام دهید. در صورت درمان نشدن این بیماری، آلودگی برگ‌ها پیشرفته‌تر می‌شود. به صورتی که برگ‌ها منحرف می‌شوند و از رشد می‌ایستند.

بیماری‌های قارچی خیار باعث سفیدی برگ خیار می شود

 

سفیدشدن اتفاقی

برخی اوقات سفید شدن برگ خیار می‌تواند خیلی اتفاقی رخ دهد! البته به این شدت هم که گفته شد، اتفاقی نیست. پوشاندن بوته خیار با شاخه و برگ‌های حجیم و سنگین می‌تواند عاملی برای ایجاد این سفیدی باشد. افزون بر آن هنگامی که گیاهان خود را با مالچ یا کاه می‌پوشانید، این عارضه ممکن است رخ دهد.

این امر به آن علت است که شما با ایجاد این پوشش‌ها در اطراف گیاه، مانع رسیدن نور یا آب کافی به گیاه و از آنجا به برگ‌ها می‌شوند. درنتیجه مواد و انرژی لازم برای فتوسنتز و تولید کلروفیل در برگ‌ها تولید نخواهد شد. درنهایت به جای برگ‌های سبز و شاداب، برگ‌های سفید و رنگ پریده‌ای در مزرعه خواهید داشت.

سفیدشدن اتفاقی برگ خیار

 

گلخانه آوین

اگر با سفید شدن برگ‌های خیار مواجه شدید، باید در درجه اول علت اصلی بروز این مشکل را پیدا کنید. برای دریافت مشاوره تخصصی در این زمینه می‌توانید با کارشناسان ما در گلخانه آوین تماس گرفته و سؤالات خود را از آن‌ها بپرسید.

 

سؤالات متداول

  1. چه نوع حشرات و آفاتی باعث سفید شدن برگ خیار می‌شوند؟

حشرات برگ‌خوار و تریپس

  1. نور خورشید چگونه از سفیدی برگ خیار جلوگیری می‌کند؟

خورشید یکی از منابع مهم برای عملکرد فتوسنتز و تولید کلروفیل؛ یعنی رنگ‌دانه‌های سبز داخل برگ است.

  1. مؤثرترین روش کنترل حشره برگ‌خوار چیست؟

 اسپری‌کردن عصاره سیر و آب روی سطح برگ‌ها

  1. کپک سفید را چگونه می‌توان تشخیص داد؟

ایجاد لایه پودری سفید روی لکه‌های ایجادشده روی برگ‌ها

 

سفید شدن برگ‌های خیار

 

سخن پایانی

سفید شدن برگ خیار یکی از عوارض بیماری‌های قارچی، شرایط محیطی نامطلوب یا حمله آفات به گیاهان است. این عارضه تصویر ناخوشایندی را در گلخانه یا زمین کشاورزی ایجاد می‌کند. در صورتی که نتوانید مشکلات سفیدی را کنترل کنید، به‌مرورزمان کل گیاه تحت تأثیر قرار می‌گیرد. درنهایت نه‌تنها برگ‌ها؛ بلکه کل بوته یا گیاه ممکن است ضعیف شود و از بین برود.

 

بیماری ها:

✅بیماری های کاهو
✅بیماری های توت فرنگی
✅بیماری های گل کلم
✅  بیماری های کرفس
✅بیماری های کلم
✅بیماری های گوجه فرنگی
✅بیماری های هندوانه
✅بیماری های فلفل دلمه ای
✅بیماری های بادمجان
✅بیماری های بامیه

 

 

سایر مقالات:

پیچ خوردن برگ خیار
تلخ شدن خیار
زرد شدن برگ خیار

 

 

نظری داده نشده

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *