2 علت قهوه ای شدن ریشه خیار- 4روش سریع درمان+ معرفی کود و سم

قهوه ای شدن ریشه خیار

قهوه ای شدن ریشه خیار و روش درمان


2 عامل رایج قهوه ای شدن ریشه خیار

قهوه ای شدن ریشه خیار هشداری منفی درباره سلامت بوته‌های خیار است. هرگاه ریشه‌های سفید و شیری رنگ گیاه خیار به قهوه‌ای و تیره تبدیل شوند، باید به فکر نجات گیاهان خود باشید. به این دلیل که ریشه نقش اصلی در تأمین مواد غذایی و آب مورد نیاز برای زنده ماندن گیاه را برعهده دارد.

قدم اول برای جلوگیری از قهوه ای شدن ریشه خیار؛ شناخت عوامل ایجادکننده این عارضه است. در این حالت می‌توانید با اعمال اقدامات خاص هر مشکل، بوته‌های خود را از مرگ در امان نگه دارید. پس با ما تا انتهای این مقاله همراه باشید.

2 عامل رایج قهوه ای شدن ریشه خیار

رطوبت زیاد خاک

یکی از عوامل اصلی قهوه ای شدن ریشه خیار، ماندگاری رطوبت زیاد در اطراف خاک است. این رطوبت می‌تواند از طریق آبیاری زیاد، بارش باران، زهکشی ضعیف خاک و همچنین سنگین بودن آن ایجاد شود. گیاه خیاری که بیش از حد آبیاری شود، افتاده به نظر می‌رسد و می‌تواند در عرض چندین هفته بمیرد.

درست است که گیاه خیار دوستدار رطوبت است؛ اما رطوبت زیاد آسیب‌های جبران ناپذیری را به آن وارد می‌کند. اگر جزو کشاورزانی باشید که برای رهایی از تنش خشکی دفعات آبیاری را بیشتر و بیشتر انجام دهید؛ قهوه ای شدن ریشه خیار در انتظار بوته‌هایتان است. به این دلیل که آب زیاد باعث خروج اکسیژن از خاک می‌شود.

نه‌تنها اکسیژن باقی مانده از بین می‌رود؛ بلکه دیگر اکسیژن به ریشه نمی‌رسد. به همین خاطر ریشه گیاه خیار اشباع می‌شود. درنهایت به دلیل خفگی ریشه ناشی از رطوبت زیاد، عارضه قهوه ای شدن ریشه خیار گریبان‌گیر مزرعه‌تان می‌شود.

 از طرفی دیگر ممکن است آبیاری را به موقع انجام دهید؛ اما باز هم شاهد قهوه ای شدن ریشه خیار باشید. در این حالت باید به خاک کشت شک کنید. زهکشی ضعیف خاک باعث غرقابی شدن ریشه خیار می‌شود. خاک‌های فشرده و سنگین بیشتر از این مشکل رنج می‌برند. به این علت که ساختار خاک با افزودن آب مختل می‌شود.

این نوع از خاک‌ها باعث می‌شوند که دیگر ریشه و همچنین ساقه گیاهان خیار نتوانند کل بوته را حمایت کنند. از همین رو ریشه آسیب می‌بیند. ریشه‌هایی که آسیب دیده‌اند، توانایی جذب مواد غذایی مورد نیاز گیاه را از داخل خاک ندارند.

درنهایت زهکشی نامناسب خاک دلیل قهوه ای شدن ریشه خیار می‌شود. افزون بر آن به دلیل اختلال در انتقال مواد غذایی کل گیاه تحت تأثیر قرار می‌گیرد. به‌طوری‌که ممکن است پس از چند روز گیاهان خیار خود را افتاده روی زمین پیدا کنید.

رطوبت زیاد خاک عامل قهوه ای شدن ریشه خیار

راه‌های کنترل رطوبت زیاد خاک

اولین اقدام اصلی آن است که آبیاری را به شیوه درست و منظم انجام دهید. می‌توانید از آبیاری قطره‌ای استفاده کنید. مهم آن است که از بالا گیاه را آبیاری نکنید. در قدم بعدی باید از نیاز نوع واریته خیاری که کاشته‌اید، مطلع شوید. موارد زیر را نیز می‌توانید به عنوان سایر اقدامات کنترلی در نظر بگیرید:

  • کاشت بوته‌ها در زمین‌هایی با ارتفاع زیادی از سطح خاک
  • استفاده از مالچ پوششی در اطراف خاک
  • اطمینان از میزان مناسب سبک بودن خاک
  • کنترل سطح زهکشی خاک کشت

راه‌های کنترل رطوبت زیاد خاک

بیماری‌های مختلف قارچی

قارچ‌های گوناگونی وجود دارند که مشتاق هستند به ریشه بوته خیار حمله کنند. این عوامل بیماری‌زا اغلب به صورت خاکزی هستند. در صورت سازگار شدن شرایط محیطی با نحوه زندگی آن‌ها، روند رشد و انتقال خود را شروع می‌کنند.

زمانی که هاگ‌های قارچ بتوانند خود را به نوک ریشه‌های اصلی و ثانویه گیاه برسانند، ریشه را بیمار و ضعیف می‌کنند. این حالت ریشه باعث ایجاد اختلال در جذب آب و مواد غذایی می‌شوند. علاوه بر آن به یاد داشته باشید که رطوبت و گرما دو عامل مهم برای رشد قارچ‌ها هستند.

بنابراین، عامل خطرناک رطوبت همچنان همراه با موجودیت این قارچ‌ها، ریشه را تهدید می‌کنند. درنهایت ریشه‌ها به دلیل وجود رطوبت رفته‌رفته نرم می‌شوند. در این میان هاگ‌ها نیز اثرات خود را که همان قهوه ای شدن ریشه خیار است، روی این نواحی بر جای می‌گذارند. در جدول زیر قارچ‌هایی که باعث ریشه‌ های قهوه ای خیار می‌شوند، معرفی شده‌اند.

بیماری‌های مختلف قارچی

عامل بیماری شرایط محیطی مطلوب قارچ
قارچ فیتوفتورا ·        باران‌های شدید

·        آبیاری زیاد در خاک‌هایی با زهکشی نامناسب

·        خفگی هوا در مزرعه

·        دمای بالاتر از 19 درجه سانتی گراد خاک

قارچ فوزاریوم ·        آب‌های آلوده

·        خاک بیمار

·        آب‌وهوای مرطوب و گرم

·        محدوده دمای 25 الی 28 درجه سانتی گراد

·        تجهیزات آلوده

اگر این قارچ‌ها بتوانند ریشه بوته خیار را آلوده کنند، گیاهانتان در معرض نابودی قرار می‌گیرند. به این دلیل که ریشه، اندام اصلی برای رشد و استحکام بوته خیار است. از همین رو بهتر است قبل از بروز علائم قهوه ای شدن ریشه خیار، راهکارهای کنترل و درمان را اجرا کنید.

گلخانه آوین

اگر می‌خواهید به صورت تخصصی‌تر درباره این اقدامات اطلاعات کسب کنید، با کارشناسان گلخانه آوین تماس بگیرید. این مجموعه آماده ارائه راهکارهای مؤثر و عملی درباره انواع مشکلات خیار به شما است.

سؤالات متداول

  1. چگونه می‌توان از ماندگاری رطوبت بیش از اندازه در مزرعه جلوگیری کرد؟

انجام آبیاری از پایین، قطره‌ای و همچنین به صورت منظم. علاوه بر آن انتخاب بستر مرتفع، خاک سبک و زهکشی خوب و درنهایت استفاده از مالچ پوششی

  1. چه قارچ‌هایی در قهوه ای شدن ریشه خیار تأثیرگذار هستند؟

قارچ‌های فوزاریوم و فیتوفتورا

  1. عوامل رایج و مهمی محیطی که باعث رشد انواع قارچ‌ها می‌شوند، کدام‌اند؟

گرمای محیط و رطوبت زیاد

 

درمان قهوه ای شدن ریشه خیارکلام پایانی

چیزی نمی‌تواند ناراحت‌کننده‌تر از دیدن بوته‌های خیار در حال مرگ برای شما باشد. قهوه ای شدن ریشه خیار یکی از عوامل اصلی پدیدآورنده این عارضه در مزرعه‌تان است.

به این علت که ریشه گیاه خیار رکن اصلی نگهدارنده گیاه و سایر مراحل رشد آن است. از همین رو بهتر است از هر چیزی که باعث این بیماری می‌شود، جلوگیری یا به موقع آن را کنترل و درمان کنید.

 

بیماری ها:

✅بیماری های کاهو
✅بیماری های توت فرنگی
✅بیماری های گل کلم
✅  بیماری های کرفس
✅بیماری های کلم
✅بیماری های گوجه فرنگی
✅بیماری های هندوانه
✅بیماری های فلفل دلمه ای
✅بیماری های بادمجان
✅بیماری های بامیه

 

سایر مقالات:

تلخ شدن خیار

زرد شدن برگ خیار

سفید شدن برگ خیار

 

نظری داده نشده

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *