نشا جعفری فر
نشا جعفری فر گیاهی است که در برابر سرما و شرایط آب هوایی معتدل، امکان رشد دارد. به عبارت دیگر در فصل بهار و در زمستان، امکان کشت نشاء جعفری فر وجود دارد. با توجه به اهمیت صنعت کشاورزی و تلاش تمام کشورهای جهان جهت رسیدن به خودکفایی در امور کشاورزی، نشا کاری را باید از مهمترین روشهای در این زمینه معرفی کرد.
مسئولان سران کشورها تمان تلاش خود را برای رسیدن به امنیت غذایی و همچنین کسب درآمد از طریق این صنعت جذاب، خواهند کرد. طی این مقاله به بیان مطالبی در رابطه با نشا جعفری فر و مباحث مرتبط با آن، پرداختهایم. امیدواریم این مطالب در صورت پرورش نشاء جعفری فر، کمک بزرگی برای شما باشد.
ویدیو: نشا جعفری فر
منظور از نشا جعفری فر چیست؟
در صورت استفاده از نشاء جعفری یا نشا هر گیاهی دیگری مانند توت فرنگی، سرعت رشد صنعت کشاورزی به شکل قابل توجهی بالا خواهد رفت. از مهمترین مشخصات نشاء جعفری فر میتوان به عضویت در خانواده شوید، مقاومت دوساله و وجود برگهای به رنگ سبز تیره در کنار طعم و عطر فوقالعاده خوش اشاره کرد.
در صورتی که کشاورز یا جز آن دسته از افرادی هستید که به سبزی کاری علاقهمند هستید، میتوانید نشا جعفری فر را در زمین وسیع یا باغچه منزل خود پرورش دهید. میتوانید این نوع نشا را پس از آن که اندازه آن به ۱۵ سانتی متر رسید میتوانید برگهای آن را برداشت کرده و از آن جهت مصارف مختلف استفاده کرد.
روش برداشت نشا جعفری فر به این صورت است که ساقههایی که قبلتر رشد کردهاند را برداشت کنید، با برداشت ساقههایی که به زمین نزدیکتر بوده، خیلی سریع ساقههای تازهتر رشد خواهند کرد.
لازم به ذکر است که از برداشت قسمتهای بالایی ساقههای نشا جعفری خودداری کرده؛ زیرا که جلو رشد مجدد سبزی را میگیرد.
البته بهترین فصل برای کشت نشاء جعفری فر، فصل بهار است. در این فصل با توجه به حاصلخیزتر بودن زمین و آمادهتر بودن دیگر شرایط تولید نشاء جعفری فر مانند دما و آبیاری، بدون تردید محصولات با کیفیت بهتری نصیب کشاورز خواهند شد.
انواع نشاء جعفری فر
استفاده از سبزی جعفری فر به عنوان چاشنی و البته دارو، از گذشتههای دور با استقبال بسیاری مواجه بود. یونانیان باستان این گیاه را، مقدس دانسته و برای آن ارزش بسیار، قائل بودند. امروزه متخصصان این گیاه را به انواع مختلف تقسیمبندی کردهاند. در تقسیمبندی جعفری فر، به انواع زیر اشاره شده است:
جعفری معمولی
این نوع از انواع جعفری، دارای برگهای مجعد بوده و رایجترین نوع این سبزی در سراسر دنیا است. افراد با پرورش نشاء جعفری فر معمولی، از آن به عنوان چاشنی خورشت یا سوپ استفاده خواهند کرد.
جعفری آلمانی
تولید این مدل جعفری، بیشتر به خاطر ریشه آن است. زیرا افراد ریشه جعفری آلمانی را معمولاً به شکل سرخ شده، بوده داده یا خرد شده در سوپ یا خورشتها استفاده خواهند کرد.
جعفری ایتالیایی
جعفری ایتالیایی دارای برگهای تخت و صافی بوده و طعم آن به جعفری معمولی بسیار نزدیک است. افراد از این نوع جعفری در سالاد، سوپ و سس بهره خواهند برد.
تولید نشاء جعفری فر
گیاه جعفری فر به دلیل عطر و طعم فوقالعاده، در بسیاری از غذاها یا سوپها و حتی سالادها مورد استفاده قرار خواهد گرفت؛ بنابراین پرورش نشاء جعفری فر در خانه یا گلخانه، با استقبال بینظیری مواجه شده است. برای اینکه مراحل کاشت انواع نشاء جعفری فر، به بهترین شکل خود سپری شود؛ کشاورزان باید به چند نکته مهم در مراحل کاشت آن توجه کنند.
کشاورزان با خرید نشا جعفری فر یا بذر آن میتوانند این سبزی را به صورت انبوه تولید کرده و از این طریق کسب در آمد چشمگیری داشته باشند؛ اما برای موفقیت در این امر باید با مراحل کاشت این نوع سبزی آشنایی داشته باشند. در زیر به برخی از اصلیترین مراحل کاشت نشا جعفری فر اشاره کردهایم.
- کشاورزان پس از خرید بذر طبیعی و ارگانیک گیاه جعفری فر، آنها را به مدت حداقل ۲۴ ساعت خیس دهند.
- تقریباً ۳ تا ۴ هفته قبل از رسیدن به فصل بهار، بذرهای خیس خورده را در زمین کشاورزی یا باغچه بکارند. زیرا این نوع نشا در مرحله جوانه زدن، کمی کند بوده و حدود ۳ هفته زمان برای عبور از مرحله جوانه زدن، لازم دارد.
- اکنون بذرهای خیس خورده را در فاصله ۱۲ تا ۱۶ سانت از یکدیگر در زمین مورد نظر بکارند.
- بذرها را در عمق ۶ تا ۸ میلیمتری، در زمین قرار دهند.
- سپس روی بذرهای کاشته شده، پلاستیک شفاف قرار دهند تا این امر، فرایند جوانه زدن جعفری فر را تسریع ببخشد.
پس از جوانه زدن بذرها و رشد کردن گیاه جعفری فر، امکان جابهجایی نشاها وجود دارد. کشاورز میتواند اکنون نشاها تولید شده را به زمین اصلی انتقال دهد تا پس از طی مراحل رشد و برداشت محصولات با کیفیت، درآمد کسب کند.
البته برخی از افراد پس از کاشت بذر و تولید نشا جعفری فر، آن را برای فروش به دیگران ارائه خواهند داد. به عبارتی دیگر آنها به واسطه فروش نشاء جعفری فر، به دنبال کسب درآمد هستند. آنها با تولید این محصول به خریداران امکان خرید نشاء جعفری فر را به شکل حضوری یا اینترنتی خواهند داد.
همچنین مطمئناً در صورت خرید عمده نشاء جعفری فر از این افراد، قیمت پرداخت شده آن برای خریدار کمتر خواهد بود.
چند نکته کلیدی در رابطه با نشا جعفری فر
با توجه به اهمیتی که این نوع نشا دارد، خرید و استفاده از آن باید با دقت زیادی انجام شود؛ مهمترین نکات در این باره عبارتاند از:
- یکی از مهمترین نکات کلیدی در رابطه با این نوع نشاء، پاک کردن زمین از هرگونه علف هرز است. زیرا این گیاه توانایی رقابت با علفهای هرز را ندارد.
- خرید اینترنتی نشاء جعفری فر را، باید از گلخانهها معتبر صورت بگیرد. زیرا در صورت خرید عمده نشاء جعفری فر از یک گلخانه بی نام و نشان، مطمئناً محصولات از کیفیت و مرغوبیت لازم برخوردار نخواهند بود.
- بهترین زمان برای برداشت محصول، تقریباً ۵۵ تا ۶۰ روز پس از مراحل کاشت خواهد بود.
- از دیگر نکات مهم در رابطه با نشا جعفری فر، ارتفاع آن است. این گیاه خوش طعم و عطر تا ۳۰ الی ۵۰ سانتیمتر، امکان رشد دارد.
- قیمت نشاء جعفری فر به شکل عمده، مطمئناً ارزانتر از خرید به شکل جزئی برای کشاورز تمام خواهد شد.
شرایط لازم جهت کشت نشاء جعفری فر
کشاورزان باید قبل از خرید عمده نشاء جعفری فر جهت کشت، تمام شرایط لازم برای تولید این گیاه خوش طعم را در نظر بگیرند. مطمئناً در صورت آماده نبودن یک مورد از شرایط لازم، محصول با کیفیتی برداشت نخواهند کرد. اما اصلیترین شرایط برای کشت نشا جعفری فر، شامل موارد زیر خواهند بود:
تولید نشا جعفری فر به واسطه کاشت مستقیم بذر
شما میتوانید با تهیه بذر جعفری فر و کشت آن، نشاهای با کیفیت جعفری فر تولید کنید و به غیر از مصارف خانگی میتوانید با کشت آن در مکانهای وسیعتر از آن کسب در آمد چشمگیری داشته باشید. برای موفقیت در این امر رعایت تمام شرایط کشت مهم است.
برخی از شرایط کاشت بذر جعفری فر عبارتاند از:
- شرایط آب و هوایی: آب و هوا باید مساعد باشد، چنانچه هوا سرد باشد نتیجه مطلوبی از این نوع کشت نمیگیرد. بهتر است کشت بذر پس از آخرین یخبندان صورت بگیرد.
- نورگیری آفتاب: مکانی را جهت کشت انتخاب کنید که حداقل در ساعاتی از روز نور خورشید را دریافت کند.
- خاک: مناسبترین خاک در روش کشت بذر خاکی نسبتاً نرم، پوک و سرشار از مواد مغذی است که سطح Ph آن باید ۶ تا ۷ باشد.
روش کاشت بذر جعفری فر
در مرحله اول، دانهها را در محلول آب و مایع ظرفشویی به مدت یک ساعت خیس کنید، گرمای حاصل از محلول آب و مایع ظرفشویی باعث شکافته شدن پوست سخت بذرها میشود. پس از آن مرحله بذرها را طوری بشویید که آثاری از مایع ظرفشویی باقی نماند و سپس به مدت یک شب دانهها داخل آب ولرم قرار دهید.
پس از گذشت این زمان اقدام به خشک کردن دانهها کرده و زمانی که احساس کردید کاملاً خشک شده، دانهها آماده کشت هستند.
اگر میخواهید دانهها را در باغ بکارید، در زمین خود حفرههایی با فاصله ۲۵ تا 30 سانتیمتری ایجاد کنید و سپس دانهها را در عمق 1 تا ۱.۵ سانتیمتری بکارید و روی آن را با یک لایه خاک پوشش دهید. پس از کشت شروع به آبیاری بذرها کنید. تا زمانی که نشاها از زمین بالا بیاید، خاک باید مرطوب بماند.
وقتی نشاها به طول ۷ تا ۸ سانتیمتر رسیدند، میتوانید آنها را در مکانهای دیگر بکارید یا در صورت تمایل به فروش میتوانید اقدام به فروش آنها کنید. لازم به ذکر است که آبیاری باید منظم انجام شود و از هرس علفهای هرز هم غافل نشوید.
کود
کشاورزان با کشت نشا جعفری فر و برداشت محصول با کیفیت از آن، به دنبال درآمد هستند؛ بنابراین در زمان تولید این گیاه معطر، باید ماهی یک بار به گیاه کود بزنند. البته جهت بالا بردن کیفیت محصول برداشتی و همچنین افزایش مواد مغذی خاک، حتماً قبل از کشت نشا جعفری فر کمپوست را به خاک اضافه کنند.
خاک مناسب
مناسبترین خاک جهت کشت نشا جعفری فر خاکهای ماسه لومی، هوموس و نیمه سنگین با لومی است. این نوع خاکها دارای منابع غنی از انواع ویتامینها، بوده و در نتیجه در رشد گیاه جعفری فر، تأثیر مثبت خواهند گذاشت.
آبیاری
گیاه جعفری فر در مقابل خشک و بیآبی، بسیار حساس است؛ بنابراین این گیاه، باید روزانه آبیاری شود تا امکان برداشت محصول با کیفیت از نشا جعفری فر وجود داشته باشد. زمین مورد استفاده برای کشت نشاهای جعفری فر، باید از رطوبت کافی برخوردار باشد. در صورتی که افراد گیاه جعفری فر را در فصلهای سرد کشت کردند، از میزان و اندازه آبیاری گیاه کم خواهد شد.
نور
گیاه جعفری فر در برابر سرما، دارای مقاومت بسیاری بوده و همچنین سایه را بیشتر از نور آفتاب دوست دارد. به همین دلیل این گیاه را در گروه، سبزیجات فصل سرد سال قرار دادهاند.
برداشت نشا جعفری فر
در صورتی کشاورزان از نشا جعفری فر جهت کشت در زمینهای وسیع کشاورزی بهره ببرند، در زمان برداشت نیازمند تجهیزات روز دنیا هستند. برگهای جعفری فر با توجه به نوع بذر کاشته شده، میزان و نحوه آبیاری در کنار شرایط آب و هوایی منطقه در فاصلههای ۳ تا ۴ هفته قالب برداشت خواهد بود.
از اواسط ماه خرداد بهار تا مهر ماه پاییز، به طور معمول باید ۳ تا ۴ بار از نشا جعفری فر محصول برداشت شود. ریشه نشاهای جعفری نیز به واسطه استفاده از کمپاین مخصوص چغندر یا سیب زمینی، در حد فاصله زمانی اواخر مهر تا اواخر آبان جمعآوری خواهد شد.
دانههای نشا جعفری فر نیز در ماه شهریور، قابل برداشت است. در حالت کلی کشاورز، باید در هر هکتار زمین کشاورزی ۲/۱ تن دانه جعفری پاک شده و تقریباً ۳۰ تن گیاه جعفری فر به دست آورد. البته برخی برگهای جعفری را، برای فروش به بازار خواهند فرستاد.
برخی دیگر ریشههای جعفری فر پس از شستشو و تقسیم به قطعات کوچک به واسطه دستگاههای مخصوص، خشک خواهند کرد. این ریشهها در دستگاههای با میزان حرارت ۶۰ تا ۸۰ درجه سانتی گراد، قرار خواهند داد تا خشک شوند.
البته در کنار فروش برگهای تازه سبزی، از برای خشک کردن نیز استفاده خواهند کرد. برگها در دستگاههای خشک با تنظیم حرارت روی عدد ۴۰ درجه سانتی گراد، فرایند خشک کردن سبزی جعفری فر انجام خواهد شد.
دانههای به دست آمده را نیز در دستگاه بذر پاک کن ریخته و در یک شرایط کاملاً استاندارد آنها را، بستهبندی خواهند کرد. با توجه به استفاده از همه بخشهای گیاه جعفری فر و همچنین فروش آن، بدون شک درآمد کشاورز از کاشت این گیاه سودآور است.
خواص و مزایا استفاده از گیاه جعفری فر
بدون شک با توجه به خواص بینظیر این گیاه خوش طعم و عطر، آن را باید در برنامه غذایی به شکل روزانه و هفتگی قرار داد. حتی استفاده از گیاه جعفری فر به عنوان بخشی از تزئین بشقاب غذا و سرو آن، میتواند در افزایش شاخصهای سلامتی مؤثر باشد. اما مهمترین خواص و مزیتهای استفاده از جعفری فر در برنامه غذایی، عبارت هستند از:
سرشار از آنتی اکسیدان
روغن فلاوونوئید موجود در این سبزی به ویژه لوتئولین، از ایجاد تخریبهای در بدن به واسطه رادیکالهای آزاد اکسیژن جلوگیری خواهد کرد. ناین گیاه را باید یک منبع غذایی غنی از انواع ویتامینها مانند A معرفی کرد. بنابراین افراد با وجود مصرف این گیاه به دلیل این ویتامینها و آنتی اکسیدانهای موجود در آن، از وجود بیماریهای مانند دیابت، سرطان روده و آسم در امان خواهند بود.
بتاکاروتن
گیاه جعفری مقدار بسیار زیادی از کارتنوئیدهای پیش ساز مخصوص به ویتامین A را دارا است؛ بنابراین این بتا کاروتن از ایجاد بیمارهای در ارتباط با التهاب استخوان و مفصل جلوگیری خواهد کرد. البته ویتامین A در تقویت سیستم دفاعی بدن، بسیار تأثیرگذار است.
ویتامین B
گیاه جعفری فر، یک منبع غنی از اسیدفولیک است که آن را باید از مشخصترین ویتامینهای گروه B معرفی کرد. مهمترین وظیفه این گروه از ویتامینها، محافظت از قلب است. به همین دلیل به افرادی که دارای مشکلاتی قلبی و عروقی هستند، استفاده از جعفری در برنامه غذایی توصیه شده است.
همچنین به دلیل تأثیر مهم اسیدفولیک در تقسیم مناسب و به موقع سلولها، استفاده از آن به خاطر پیشگیری از انواع سرطانهای روده و به ویژه در خانمها سرطان رحم توصیه به مصرف شده است.
آهن
سبزی جعفری سرشار از آهن، بوده و مطمئناً در درمان کم خونی تأثیر فوقالعاده بر بدن خواهد گذاشت.
فیبر
فیبر موجود در گیاه جعفری، در تنظیم میزان کلسترول خون نقش مهمی را ایفا خواهد کرد.
بهترین مرکز برای خرید نشا جعفری فر کجا است؟
گلخانه آوین را باید معتبرترین مرکز جهت خرید انواع نشاء جعفری فر، معرفی کرد. مطمئناً در صورتی که شما به دنبال خرید این نوع نشا یا نشا گیاهان دیگر برای کاشت در باغچه خانه خود هستید، میتوانید به سایت گلخانه مراجعه کنید تا خریدهای خود را با کیفیت عالی انجام دهید.
البته با مراجعه به آدرس گلخانه نشا جعفری فر آوین، امکان خرید حضوری این گیاه را دارید. همچنین در صورت تماس با شماره تلفن گلخانه نشاء جعفری فر آوین، میتوانید با متخصصان حاضر در این مجموعه صحبت کنید. آنها با راهنماییها خود، شما را در مراحل کشت سبزی جعفری و دیگر سبزیها یاری خواهند کرد.
سخن پایانی
امروزه کشاورزی، تبدیل به یک صنعت بزرگ شده است؛ بنابراین کشاورزان برای حضور موفق در این عرصه، باید از انواع تجهیزات و شیوههای نوین کشاورزی بهره ببرند. یکی از راههای مؤثر جهت موفقیت در این عرصه، خرید نشا جعفری فر است.
کشاورزان با تولید و فروش نشاء جعفری فر یا خشک کردن این گیاه، میتوانند به درآمد عالی برسند. البته برای تولید و برداشت با کیفیت، باید شرایطی مانند آبیاری و خاک مناسب را در نظر بگیرند.
تمامی محصولات آوین:
سایر مقالات:
انواع نشا گوجه فرنگی گلخانه ای |
پیوند نشا گوجه فرنگی |
آموزش کاشت انواع نشا گوجه فرنگی |
بهترین نوع نشا گوجه فرنگی |
نظری داده نشده