4 علت نرم شدن خیار– 3 روش سریع درمان + کود و سم مورد نیاز

4 علت نرم شدن خیار– 3 روش سریع درمان + کود و سم مورد نیاز

4 علت نرم شدن خیار

آیا عواملی که سبب نرم شدن خیار می‌شوند را می‌شناسید؟ تمام هدف و انتظار شما از پرورش بذرهای خیار، تولید میوه‌های باکیفیت و محکم است. در غیر این صورت شما با میوه‌های له و پوسیده شده چه می‌توانید بکنید؟

به همین خاطر بهتر است با دلایل نرم شدن خیار و اقداماتی جهت جلوگیری از آن آشنا شوید. در این حالت می‌توانید به هدف نهایی خود؛ یعنی تولید میوه‌های بازارپسند برسید. همراه مقاله ما باشید تا درباره این موضوع بیشتر با یکدیگر صحبت کنیم.

4 علت نرم شدن خیار

 

میزان رطوبت بالا

آبیاری یکی از موضوعات مهمی است که در نرم شدن خیار دست دارد. اگر میزان آب ناسازگار با شرایط محیط و همچنین خصوصیات خود خیار باشد، میوه شروع به پوسیده و نرم شدن می‌کند. به این دلیل که با وارد شدن آب زیاد به داخل گیاه، میزان رطوبت از ظرفیت هر بخش از بوته بالاتر می‌رود.

شاید بگویید که خیار یک میوه آب دوست است؛ پس آب زیاد برای آن به معنای بزرگ‌تر شدن و خوشمزه شدن آن می‌شود. این در حالی است که بحث بر سر ظرفیت عادی یک میوه خیار با توجه به نوع واریته است. ممکن است برخی از خیارها به اندازه سایر ارقام دیگر به آب نیاز نداشته باشند.

درنتیجه، آب زیادی به درون بافت‌های میوه تزریق می‌شود. در صورتی که این روش مراقبت از گیاهانتان را تغییر ندهید؛ هنگامی که به میوه روی بوته‌ها دست بزنید، انگشتانتان به راحتی داخل بافت میوه فرو می‌رود. اگر در مناطق پربارش هستید؛ قبل از شروع فصل بارندگی باید به فکر پیاده‌سازی روش‌های مراقبتی باشید.

استفاده از مالچ، انتخاب نقاط مرتفع جهت جلوگیری از ثابت ماندن آب، زهکشی قوی خاک برای جریان یافتن آب‌های اضافی ازجمله اقدامات مؤثری هستند که در برابر این عامل نرم شدن خیار به بوته‌های شما بسیار کمک خواهند کرد.

میزان رطوبت بالا علت نرم شدن خیار

 

قارچ‌های بیماری‌زا

متأسفانه، هیچ‌گاه بوته‌های خیار از حمله قارچ‌های بیماری زا در امان نیستند. عفونت ایجادشده توسط برخی از این قارچ‌ها منجر به بیماری نرم شدن خیار می‌شود. این موضوع به شدت آلوده‌ ساختن بوته و توانایی کنترل قارچ توسط شما بستگی دارد.

در جدول زیر برخی از قارچ‌های رایجی که باعث نرم شدن خیار می‌شوند، معرفی شده است. همچنین سعی شده است اطلاعاتی بیشتری درباره این پاتوژن‌ها برای آشنایی بیشتر شما بیان شود.

نوع قارچ بیماری‌زا شرایط رشد و گسترش آن
قارچ Didymella Bryoniae بذرهای آلوده و خاک نقطه ورود این قارچ به گیاه است. رطوبت می‌تواند انتقال آن را تشدید کند.
قارچ Colletotrichum بذرهای ناسالم و بقایای گیاهان آلوده عامل ایجاد قارچ هستند.

ابزارهای کشاورزی، حشرات، رطوبت و گرما محیط مناسبی برای انتشار قارچ هستند.

از دسترس خارج کردن شرایط محیطی برای کنترل انتشار این قارچ‌ها راه‌حل بسیار مناسبی خواهد بود. با این حال ممکن است شدت حمله به قدری باشد که شما نگران آینده و سلامت مزرعه‌تان شوید. در این حالت ممکن است بخواهید از روش‌های شیمیایی یا همان قارچ‌کش و سموم رایج در بازار استفاده کنید.

قارچ‌های بیماری‌زا عامل نرم شدن خیار

 

مشاوره خواستن از افراد متخصص در این حوزه می‌تواند به شما کمک کند که این راهکار اثرات منفی به همراه نداشته باشد. به این علت که در برخی مواقع خود این قارچ‌کش‌ها به ضرر بوته‌های خیار عمل می‌کنند. برای این کار می‌توانید گلخانه آوین را به عنوان مرکزی متخصص با تجربیات درخشان انتخاب کنید.

گرمای زیاد

دمای بالا در محیط یکی از اصلی‌ترین علت‌های نرم شدن خیار است. از آنجایی که دمای گلخانه قابل کنترل است؛ بنابراین در خیارهای گلخانه‌ای این پدیده زیاد رخ نمی‌دهد. با این حال خیارهای کاشته شده در زمین‌های کشاورزی؛ مخصوصاً نواحی گرم کشور بیشتر با عارضه آفتاب سوختگی میوه مواجه می‌شوند.

هنگامی که گرمای زیادی به میوه‌ها وارد شود، دمای داخلی آن‌ها بالاتر از حد معمول می‌رود. به همین دلیل بافت درونی میوه‌ها آسیب می‌بینند. این آسیب با ایجاد آب زیر سطح پوست میوه و همچنین پوسیده و پس از آن نرم شدن درون میوه همراه است. این در حالی است که بخش‌های دیگر گیاه مانند برگ یا ساقه، آسیب ناشی از گرمای زیادی را به حالت‌های متفاوت‌تری از خود نشان می‌دهند.

واضح است که نمی‌توانید این عامل نرم شدن خیار را جابه‌جا یا حذف کنید. تنها می‌توانید موارد زیر را برای جلوگیری از ایجاد گرمای زیاد در محیط کست به کار بگیرید:

  • استفاده از سایه‌بان در ساعات بعد از ظهر
  • انتخاب واریته‌های مقاوم در برابر شرایط استرسی محیط
  • کنترل دمای گلخانه
  • آبیاری منظم
  • اسپری‌کردن محلول سیلیسیلیک اسید

گرمای زیاد عامل نرم شدن خیار

 

کمبود کلسیم

مواد مغذی ضروری‌ترین نیاز گیاهان خیار هستند؛ زیرا خیار برای رشد و میوه دهی به مقدار زیادی از این مواد احتیاج دارد. برای داشتن میوه‌های خیار سفت و محکم، کلسیم مهم‌ترین ماده است. کلسیم به طور مستقیم در نرم شدن خیار تأثیر دارد.  این ماده به دلیل نقشی که در استحکام دیواره سلولی گیاه و همچنین بافت میوه دارد، از نرم شدن میوه خیار جلوگیری می‌کند.

 به همین دلیل کمبود این ماده را باید جدی بگیرید. با این حال اضافه کردن کلسیم، بیش از نیاز گیاه به ویژه در مراحل رشد و بلوغ میوه می‌تواند باعث از بین رفتن آن‌ها شود. درنتیجه بهتر است ابتدا خاک کشت را آزمایش کنید تا بدانید چه میزان کلسیم باید به خاک اضافه کنید.

می‌توانید برای اطمینان بیشتر تمام سؤالات خود را درباره استفاده از انواع کودها با کارشناسان گلخانه آوین مطرح کنید. درنهایت از راهکاری که برای این علت نرم شدن خیار در پیش گرفته‌اید، اطمینان خاطر خواهید داشت.

کمبود کلسیم عامل نرم شدن خیار

 

گلخانه آوین

نداشتن تخصص در زمینه رفع مشکلات به وجود آمده برای محصولات شما می‌تواند به بروز مشکلات بیشتر منجر شود؛ بنابراین توصیه می‌کنیم تا از مشاوره‌های تخصصی کارشناسان باتجربه ما در گلخانه آوین استفاده کرده و از بروز مشکلات بیشتر جلوگیری به عمل آورید.

 

سؤالات متداول

  1. چگونه می‌توان رطوبت اضافی ناشی از آبیاری نامناسب بوته‌های خیار را کنترل کرد؟

با استفاده از مالچ، اطمینان از میزان زهکشی قوی خاک و همچنین کاشت بوته‌ها در زمین‌هایی با ارتفاع بالاتر از سطح خاک

  1. چه ماده‌ای در برابر آسیب گرمای زیاد نقش مؤثری دارد؟

استفاده از اسپری محلول سیلیسیلیک اسید

  1. وجود چه نوع ماده مغذی درون خاک به تولید خیارهای سفت و محکم کمک می‌کند؟

ماده کلسیم

 

درمان نرم شدن خیار

 

کلام پایانی

شرایط محیطی و همچنین عوامل بیماری‌زای قارچی گوناگونی می‌توانند به سلامت و کیفیت خیارهای تولیدی مزرعه‌تان آسیب برسانند. نرم شدن خیار یکی از عوارض این عوامل است که چندان برای شما کشاورزان خوشایند نیست. به این دلیل که نه‌تنها زحمات و تلاش تمام مدت پرورش میوه‌ها از بین می‌روند؛ بلکه بازارپسندی محصولاتتان نیز کاهش پیدا می‌کنند.

 

بیماری ها:

✅بیماری های کاهو
✅بیماری های توت فرنگی
✅بیماری های گل کلم
✅  بیماری های کرفس
✅بیماری های کلم
✅بیماری های گوجه فرنگی
✅بیماری های هندوانه
✅بیماری های فلفل دلمه ای
✅بیماری های بادمجان
✅بیماری های بامیه

 

سایر مقالات:

قهوه ای شدن ریشه خیار

کپک خیار

مرگ بوته خیار

 

 

نظری داده نشده

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *