آموزش کاشت انواع نشا گوجه فرنگی
آموزش کاشت انواع نشا گوجه فرنگی، همیشه در اولویت آموزشها برای افراد علاقهمند به این موضوعات، قرار داشته است. از آنجایی که گوجه فرنگی از جمله میوههایی است که به روشهای گوناگون چون سس، رب، تازهخوری، خشکشده، تزئینی، حتی لواشک مورد استفاده قرار میگیرد، از اهمیت بالایی برخوردار است.
اگر قصد یادگیری آموزش کاشت گوجه فرنگی چه در فضای آزاد و چه در گلخانه را دارید، در ادامه این مقاله با ما همراه باشید.
ویدیو : کاشت نشا گوجه فرنگی
روش کاشت بذر گوجه فرنگی
مراحل کاشت گوجه فرنگی تقریباً زیاد و از سمتی به روشهای متفاوت امکانپذیر است. به طور کلی آموزش کاشت انواع نشا گوجه فرنگی در دو مکان گلخانه و فضای آزاد انجام میشود. اما در این روشها، شرایط به طور کلی متفاوت است و در نتیجه میوه نهایی نیز ویژگیهای مثل هم ندارند.
- برای کشت گوجه فرنگی در فضای باز یا زمین، ابتدا باید خاک حاصلخیز، سینی، یک چوب کوچک، کود، ورمی کمپوست و یا هر کمپوست آلی دیگر، آب، ورق پلاستیکی و بذر گوجه فرنگی را آماده کنید.
- سینی را از خاک کوکوپیت یا کمپوست پر کنید و با انگشت فشار دهید تا سلولهای سینی کاملاً فشرده و پر باشد.
- سپس با کمک چوب کوچک، سوراخی به عمق 1 سانتیمتر در هر خانه سینی ایجاد کنید.
- یک عدد بذر گوجه فرنگی را در سوراخ بریزید و روی آن را با خاک بپوشانید.
- به قدری به خاکها آب بدهید که خاک با آب کاملاً خیس شود و از ته سینیها که سوراخ است، آب بیرون بیاید.
- اگر دقت کرده باشید، همراه با سینی، برچسبی نیز وجود دارد که به منظور تشخیص ارقام گوجه فرنگی است (برای اینکه ارقام با هم اشتباه نشود) به سینی چسبانده میشود. یعنی زمانی که این برچسب را با نام گوجه فرنگی روی سینی گوجه فرنگی بچسبانید، دیگر مشکلی از بابت تشخیص گوجه فرنگی نخواهید داشت.
- در آموزش کاشت انواع نشا گوجه فرنگی ذکر شده که گوجه فرنگی نور را دوست دارد؛ اما در زمان جوانهزنی، نور مستقیم خورشید برای مدت طولانی باعث سوختگی نوک نشاها میشود. از این رو باید سینیها را داخل گلخانه یا آن را با ورق پلاستیکی بپوشانید. قسمت روشن ورقه را روی خاک و قسمت تیره آن را در معرض دید قرار دهید.
شاید برایتان سؤال ایجاد شود که این ورق چه ربطی به آموزش کاشت انواع نشا گوجه فرنگی دارد؟ این ورق مقدار نوری که به جوانه میرسد را تنظیم و درجه حرارت را بررسی میکند. پس از تکمیل جوانهزنی میتوانید این ورق را بردارید.
آموزش کاشت انواع نشا گوجه فرنگی در زمین
پس از کاشت بذر و رشد نشا گوجهفرنگی و آماده شدن آن، شما دو راه دارید. میتوانید روش کاشت نشا گوجه فرنگی در زمین را در صورت مناسب بودن شرایط آب و هوایی پیادهسازی کنید یا میتوانید کاشت انواع گوجه فرنگی را در گلدان پیادهسازی و گلدان را در صورت مناسب نبودن شرایط، در گلخانه نگهداری کنید.
- اگر قصد دارید نشا را در زمین بکارید، ابتدا ریشه را به آرامی از سینی جدا کنید. برای این کار میتوانید از یک چوب کوچک استفاده کنید. بدین صورت که چوب را زیر ریشه گذاشته و آرام به سمت بالا فشار دهید.
انجام این عملیات با آرامی و دقت، اهمیت بالایی دارد. چرا که اگر ریشه آسیب ببیند، طبق آموزش کاشت انواع نشا گوجه فرنگی به خوبی رشد نمیکند.
- در زمین حفرهای عمیق ایجاد کنید و جوانه را درون آن قرار دهید؛ طوری که ریشه و نصف بیشتر ساقه داخل حفره قرار بگیرد و با خاک نرم و مرطوب حفره را پر کنید. اطمینان حاصل کنید که جوانه، صاف درون خاک قرار گرفته است.
(برخی اوقات، جوانه کج درون خاک قرار میگیرد و مانند برج پیزا رشد میکند. این موضوع باعث میشود که یک طرف گیاه سنگین شود و گیاه بهمرورزمان به طرف زمین خم شود.)
- بعد از رسیدن گوجه فرنگی و قرمز شدن آن، گوجه فرنگیهای رسیده را از گیاه جدا کنید تا گوجه فرنگیهای دیگر شانس بیشتری برای رشد داشته باشند. البته توجه داشته باشید که برای چیدن گوجه فرنگیها، حتماً ساقه را با یک دست بگیرید و میوه را با دست دیگر به آرامی جدا کنید.
آموزش کاشت انواع نشا گوجه فرنگی در گلخانه
آموزش کاشت انواع نشا گوجه فرنگی در گلخانه، همانند آموزش کاشت انواع نشا گوجه فرنگی در زمین است. اما چون در این روش، گیاه در گلخانه نگهداری میشود، شرایط کمی متفاوت است.
تا مرحله انتقال نشا، برای هر دو روش، مراحل یکسان است، اما پس از آن به جای انتقال نشا به زمین، نشا باید به زمین داخل گلخانه یا گلدان انتقال یابد.
- برای این کار ابتدا یک گلدان بزرگ انتخاب کنید. گلدان بزرگ باعث میشود جوانهها راحتتر رشد کنند، ریشهها نیز آسانتر رشد کرده و دچار آسیب نشوند. همچنین زهکشی را آسان میکند.
- اگر به گلدانها دقت کرده باشید، میبینید که انتهای آنها سوراخهای بزرگیاند که اگر بدون بستهکردنشان، گلدان را از خاک پر کنید، هم خاک و هم آب از آنها خارج میشوند؛ بنابراین باید این سوراخها را با سنگ ببندید.
- پس از بسته کردن سوراخها، گلدان را با خاک حاصلخیز به قدری پر کنید که تا لبه آن حداقل یک تا دو اینچ فاصله باشد. دلیل این موضوع در آموزش کاشت انواع نشا گوجه فرنگی، جلوگیری از سرریز شدن خاک ذکر شده است.
- سپس دقیقاً همانند آموزش کاشت انواع نشا گوجه فرنگی، نشا را از سینی به گلدان انتقال دهید.
- در نهایت گلدان را در مکانی مناسب از گلخانه قرار دهید تا گوجه فرنگیها طبق آموزش کاشت انواع نشا گوجه فرنگی به بهترین نحو ممکن شروع به رشد کنند.
آموزش کاشت انواع نشا گوجه فرنگی و مراقبت از آن
برخی از افراد فکر میکنند مراقبت از گیاه، یعنی آن را در مقابل خورشید قراردادن و آب دادن به آن، برخی افراد حتی همین کار را هم انجام نمیدهند و فکر میکنند اگر آن را در خاک بکارند، کار تمام است و گیاه خودبهخود رشد میکند!
در حالی که مراقبت از گیاه، خود پروسهای سخت است و دقت بسیاری را میطلبد. در واقع سختتر از مرحله کاشت و برداشت، مرحله داشت یا رسیدگی به آن است. در آموزش کاشت انواع نشا گوجه فرنگی، مراقبت از گیاه تا زمانی که در سینی نشا قرار دارد قواعد متفاوتی نسبت به مراقبت از جوانه گیاه دارد.
- زمانی که بذر هنوز در سینی نشا قرار دارد، باید در محدوده دمایی 75 درجه فارنهایت تا 90 درجه فارنهایت نگهداری شود. در صورتی که شرایط وجود نداشت، میتوان دما را تا 60 درجه فارنهایت نیز کاهش داد.
- توجه داشته باشید که بذر تا قبل از جوانهزنی به خورشید و نور علاقهای ندارد و استفاده از ورق پلاستیکی نیز به همین خاطر است.
- برای اینکه اولین جوانه رشد کند، حدوداً یک هفته زمان نیاز است. پس از این یک هفته است که میتوانید سینی را به نقطهای آفتابی منتقل کنید.
- پس از سه هفته نهالها بالغ میشوند و میتوانید آن را برای پیوندزایی به گلخانه منتقل کنید.
-
زمانی که جوانه را در گلدان کاشتید، مراقبتها متفاوت میشود:
- برای مراقبت از گیاه گوجه فرنگی در این دوره، گلدان را همیشه مرطوب نگه دارید. در واقع آب و خورشید دو فاکتور مهمی هستند که گوجه فرنگی به آن علاقه دارد. اما توجه داشته باشید که نور و آب بیش از حد، گیاه را از بین میبرد. گوجه فرنگی برای رشد روزانه به هشت ساعت نور خورشید نیاز دارد.
- زمانی که گوجه فرنگی شروع به رشد میکند، بهتر است آن را کمی تکان دهید.
- استفاده از برچسبها به شما کمک میکنند که تاریخ کاشت گوجه فرنگی خود را فراموش نکنید.
- تغییرات دما زمانی که نهال در اوایل گلدهی است،، موضوع بسیار مهمی است که باید به آن توجه کنید.
- آبیاری نیز جزء موضوعاتی است که بسیاری از افراد آن را به شیوه غلط انجام میدهند. آنها گلدان را تا لبه پر از آب میکنند، این موضوع باعث تورم گوجه فرنگی و پوسیدگی ریشه میشود. آبیاری را منظم و متعادل انجام دهید به گونهای که گیاه همیشه مرطوب باشد.
- استفاده از کود جلبک دریایی میتواند گیاه را تقویت کند.
- توجه داشته باشید که دستکاری غیر ماهرانه خود میتواند عاملی برای آفت زدن گیاه باشد.
آموزش انتقال نشا گوجه فرنگی به گلدان
در آموزش کاشت انواع نشا گوجه فرنگی، بهتر است به نکات، بسیار دقت کنید. با رعایت این نکات است که میتوانید آموزش کامل پرورش گوجه فرنگی را انجام دهید.
- اول از همه باید خاک گلدان را آماده کنید. خاکی بارور، غنی از مواد آلی و حاصلخیز را انتخاب نمایید. خاک لومی شنی تواند یک انتخاب مناسب برای شما باشد.
- پی اچ خاک باید بین 5/5 تا 6/8 باشد. اما پی اچ 6 مناسبترین پی اچ برای یک خاک خوب است. خاک مورد نیاز شما باید سه قسمت باشد. دو قسمت را از این خاک بریزید و یک قسمت را کمپوست، آن را ترکیب کنید و خاک شما آماده است.
- بهترین زمان کاشت گوجه فرنگی و انتقال نشا گوجه فرنگی از سینی نشا به گلدان، زمانی است که برگهای سوم و چهارم گیاه روییدهاند.
- اگر در سلولهای سینی بیشتر از یک نشا بود، نشاها را از یکدیگر جدا کرده و به گلدان انتقال دهید. نشا را به قدری در خاک فرو ببرید که فقط برگچهها بیرون بمانند.
مراحل قبل از کاشت نشا در خاک
قبل از کاشت بوته گوجه فرنگی در خاک، در واقع قبل از اینکه نشا را از سینی نشا به گلدان یا زمین انتقال دهید، باید اصول و عملیاتی را انجام دهید که رشد نشا، طبیعی و صحیح انجام شود. اولین فاکتور مورد توجه در این مرحله از آموزش کاشت انواع نشا گوجه فرنگی، ضدعفونی قارچی و کنترل علف هرز است.
قبل از اینکه نشا را از سینی در آورده و به خاک منتقل کنید، باید نشاها را حداقل سه روز در محل نگهداری گلدان، نگهداری کنید تا نشا گوجه فرنگی با محیط جدید آداپته شود.
در صورتی که محلولپاشی آمینواسید به همراه جلبک دریایی را سه روز قبل از کاشت نشا در زمین اصلی یا گلدان انجام دهید، میتوانید استرس گیاه را برطرف کنید و از خشکشدن آن جلوگیری کنید یا بعد از انتقال نشاها، محلولپاشی را انجام دهید.
قبل از اینکه نشاها را در زمین بکارید، باید زمین را از نظر آلوده بودن به قارچی خاص، کشتهای قبل، آنالیز و آزمایش آب و خاک، تراکم و نوع علفهای هرز غالب زمین بررسی کنید. در صورتی که از نظر این موضوعات زمین دچار مشکل قبلی بوده ابتدا آن را برطرف کرده و سپس اقدام به کاشت نشای جدید کنید.
توجه داشته باشید اگر از مواد بیولوژیک قبل از کاشت اصلی برای نشا استفاده میکنید، بعد از کاشت هم از مواد بیولوژیک استفاده کنید. اما اگر از قارچکشهای شیمیایی و یا مصنوعی استفاده میکنید، بعد از کاشت هم از مواد ضدعفونیکنندۀ شیمیایی استفاده کنید.
بهترین نوع نشا گوجه فرنگی را از کجا بخریم؟
انواع نشا گوجه فرنگی، در گلخانه آوین با بهترین کیفیت تولید شده و به فروش میرسد. این مجموعه، با دارابودن مشاوران و کارشناسان مجرب در زمینههای مختلفی چون کشاورزی و تأسیس گلخانه، محبوبیت بالایی بین مردم برای خود رقم زده است.
همچنین وجود آموزشها چون آموزش کاشت انواع نشا گوجه فرنگی، موجب شده از این مجموعه به عنوان مجموعهای آموزشی نیز یاد شود. مهندسان توانمند و حرفهای این مجموعه در حوزه ساخت اپلیکیشن نیز فعالیت و شما را برای مدیریت آسان راهنمایی میکنند. برای دریافت اطلاعات بیشتر میتوانید به سایت آوین گرین مراجعه کنید.
سخن پایانی
آموزش کاشت انواع نشا گوجه فرنگی به روشهای متفاوتی انجام میشود. برای مثال آموزشی که در این صفحه برای شما قرار گرفته است، ممکن است با آموزش یک سایت دیگر کاملاً متفاوت باشد.
اما موضوع مهم این است که شما بتوانید یک آموزش خوب و جامع را دریافت کنید و به آسانترین روش ممکن آن را انجام دهید. سایت آوین گرین، در تمام موضوعات مرتبط با نشا، همراه شما است.
تمامی محصولات آوین:
سایر مقالات:
انواع نشا گوجه فرنگی گلخانه ای |
پیوند نشا گوجه فرنگی |
بیماری نشا گوجه فرنگی |
نظری داده نشده